- Reaction score
- 0

Usta oyuncu Şener Şen, Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a konuk oldu
Kültür Üniversitesi öğrencilerine konuşma yapan Şener Şen, "Başbakan ile demokratik açılım görüşmesinde görüşlerimizi almadılar. Biz onları dinlemeye gittik. Dinledik bir şey anlayamadık. Geldik" dedi.
Milliyet'in haberine göre, Şener Şen üniversitelinin güncel meselelerine girmek istemedi.
Kültür Üniversitesinde önceki akşam gerçekleşen Genç Bakışta gerginlik yaratan tek konu Kürt açılımı oldu. Şen ne bu konuya, ne HESlerin yarattığı doğal kıyıma, ne atanamayan öğretmenler sorununa ne de siyasi tartışmalara girdi. Pek çok konudan haberdar olamadığını vurguladı. Bilgisi olmadığı konularda da konuşmayacağını söyledi. Net bulmayanlar olsa da o öğrencilerin de, ekran başındakilerin de Sevgili Şener Şeniydi...
İşte programdan bazı satır başları:
Gençlerle aynı fikirdeyim
- Başbakan ile demokratik açılım görüşmesinde görüşlerimizi almadılar. Biz onları dinlemeye gittik. Dinledik bir şey anlayamadık. Geldik.
- Öğretmenliğim sırasında 2.5 yıl Doğuda kaldım. Gözlemlerim var. O yöre halkını çok iyi tanırım. Yaptığım işleri seçerken dünya görüşüme uygun olmasına da dikkat ediyorum. Ama bu bir misyon yüklenme değil. Herkesin görevi ayrı. Sanatçı tabii toplumun önde giden bir ferdidir ama yapacaklarını ancak işiyle yansıtmasından yanayım. Kürt sorunu ile ilgili bir proje gelirse, bizim sinema anlayışımıza uygunsa neden olmasın?
- Şiddetle bir düşünceyi bastırmaya kesinlikle karşıyım. Siyasilerin empati yapması daha kolay, gençler daha yolun başında. Yönetici konumunda olanların gençliğin ruh halini iyi bilirler ve daha şefkatle yaklaşmaları gerekir ben de bu konuda gençlerle aynı fikirdeyim.
Kaynak