1001Design
330i ///M3 Design

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Artvin'de düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.
ANKARA/ARTVİN - CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Köşk seçimi konusundaki birbiriyle çelişen açıklamalarını sıralayarak "Artık anlaşılmıştır ki Başbakan'ın ipiyle kuyuya da inilmez, zirveye de çıkılmaz" dedi.
Baykal, Artvin mitingi öncesi cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Erdoğan'a "Dereyi görmeden paçayı sıvamasın" diye seslenen Baykal, "Başbakan bana kulak versin. Daha önce vermedi, hem cumhurbaşkanını seçtiremedi hem de Türkiye'yi krize sürükledi" ifadesini kullandı.
Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde "Uzlaşma Anayasa'nın neresinde yazıyor" şeklinde açıklamalar yaptığını, bugün ise uzlaşma aradığını hatırlatan Baykal, şunları söyledi: "Dün, 'Bize 370 milletvekili vermezseniz kriz çıkar' dedi, bugün 'Partilere teklif götürürüm' diyor. Dün, 'Cumhurbaşkanını halka seçtirelim' diyordu, bugün 'Cumhurbaşkanını Meclis seçsin' diyor. Dün, 'Referandum süresini 45 güne indirelim' diyordu, bugün bu sözünü de takip etmekten vazgeçti. Hele bir seçime girsin, çıksın, görelim bakalım daha ne kadar değişecek. Artık sözlerime kulak versin, yararına olur."
Daha sonra partisinin mitinginde konuşan Baykal, AKP iktidarı döneminde Türkiye'nin borçlarının iki kat arttığnı belirterek bu kadar borca rağmen vatandaşa gelen giden bir şeyin olmadığını, hükümetin bir de elde avuçta olanı sattığını söyledi. Baykal, şöyle devam etti:
PETKİM'İ ALAN KİM: Şimdi Petkim'i sattılar. Kim aldı? Kim olduğu belli değil. Petkim'i alan birisi, tüm Türk sanayisini de ele geçirmiş demektir. Peki ne zaman satıyorlar, seçime 15 gün kala. Yangından mal mı kaçırıyorsun?. Bu telaş niye? Ben de size söz veriyorum. 22 Temmuz da CHP inşallah iktidar olacak. İlk yapacağımız işlerden biri Petkim'in satışına dur demek olacak.
Mazot Bilal'e de 1 YTL
MAZOT: Bizim iktidarımızda çayı ve fındığı sahipleneceğiz. ÇAY-KUR'u kesinlikle özelleştirmeyeceğiz. Fındık ve çaya da destek olacağız. 'Şekerde ve çayda kotayı kaldıracağız' dediler ama kaldırmadılar. Çiftçiyi ayağa kaldırmanın yolu bellidir. CHP iktidarında çiftçinin kullandığı mazotun ÖTV'sini almayacağız. Biz bunu seçime çeyrek kala vatandaşın oyunu almak için söylemiyoruz. Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın gemisinde kullandığı mazot ÖTV'li mi değil mi? Kaça veriyor o mazotu şimdi. Bilal mazotu ÖTV'siz alacak. Özel havacılık şirketleri ÖTV'siz alacak. Ben çiftçim'in kullandığı mazottan 'ÖTV almayacağım' diyeceğim. Bana 'Sen nasıl almayacaksın?' diyeceksin. (Radikal, dha)