Başbakanın İsrail'le ilişkiler kesilsin cevabı: Bekara karı boşamak kolaydır

revolation

яєѕυяяє¢тιση ιηѕαηє ρєяѕση мσ∂
Reaction score
0

Gazze istilasından dolayı Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerinin kesilmesi talebine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de cevap verdi.

Ortadoğu ve İsrail konusunda Türkiye olarak kararlı bir duruş sergiledik. Hiçbir zaman 'güçlü haklıdır' demedik. Bunu İsrail ve İsrail yandaşlarına da anlattık. Bizim İsrail'le ilişkilerimiz farklı. şimdi bir takım sesler yükseliyor. Bunu Meclis'de de söylüyorlar.Diyorlar ki "İsrail'le ilişkileri kesin." Yahu bizden önce iktidarda sen vardın neden kesmedin. Afedersiniz; Bekara karı boşamak kolaydır. Hesabı iyi yapacağız. Şu anda özel temsilcim Mısır, Şam ve Tel Aviv'de bir haftadır çalışıyor. Neden? Ateşkesi derhal sağlayalım diye. BM Genel Sekreteri dün bizdeydi. Bunları konuştuk. Yarın bir gün ateşkes sağlanacaktır. Biz istiyoruz ki kan akmasın. Bakınız bubda önce Filistin için vardık bundan sonra da olacağız. Gıdasından hastanesine, yapısından jenarötürüne kadar yine biz olacağız.

Kaynak

Senden önceki iktidar vahşete göz yumdu, sende bu yolda devam et o zaman Başbakan. Ama unutmuşum, türk halkı koyun gibidir. Önde ki nereye giderse arkadaki de onu takip eder.

bu sözü ancak köşeye sıkışanlar ve söyleyecek sözü olmayanlar kullanır.(bekara karı boşamak kolaymış.) çok komik

basbakının ilginc cevaplarından bitanesi olmus bence sasmamak lazımm. Gerci bunun böyle olmasında ana muhafelefnte payı cok nedese cıkısıyolar adama.Bence de ilikilerin keslimesi cok dogru olmaz ozmn iran dan, mısırdan, suriden ne farkımız olurdu ki.Gelin görun ki daha dune kadar yok su silahları yaptım yok su nukleer bombalrı yaptım diyen iran bu vahset karsında sus pus oldu neden acaba? ama turkiyenin kesin tavrını hepimiz izliyoruz. Buda takdir edlmesi gerekir bence.Ve bu baglamda gerek parti adına gerek sivil toplum örgutleri adına yapılan herturlu mitinge katınılmalı ve türkiyenin bu konudaki tavrını tüm dunyaya gösterilmeli bence. Aynı zamanda bu kamoyunun devletin arkasında oldugunuda gösterirki buda iktidarın uzerine duseni kararlılıkla surdurmesini saglayacaktır fiye dusunuyorum.

Arkadaşlar, günlük yaşantımızın içinde o kadar israil ve israil malı varki farkında değilsiniz, Silah sanayiinden endüstriye, gıdaden giyime, altyapı, mekanik, tarım..... İlişkileri keselim diyenler sıkıyosa bundan sonra kakakola içmiyorum ömrüm boyu desin ve uygulasın bakiiim. Bir keyf için israili desteklemekten çekinmeyenler şimdi uzaktan cahilce bütün ilişkiler kesilsin diyorlar.
Tüketiciler birliğinin web sitesine gidin ve israil mallarına bakın. Başbakanın kesmesine gerek yok, siz kesin bütün israil malları ile ilişkiyi yeter..... Ben kesmeye çalışıyorum :)

başbakan söyleyeceklerini diplomatik dilden anlatıyo ama chp ve mhp bu dile uzak oldukları için adamda anladıkları dilden söylemiş..

çifçide "ananıda al git" dilinden anladığı için çifçiye öyle demişti dimi?

:)
İsrailden ilişkiler kesilmiş olsaydı israil bu vahşete durmu diyecekti yada aa bak Türkiye tavır alıyo durdurayımmı bu vahşeti diyecekti ne diyecekti biraz mantıklı olun lütfen bir lider duygusal tavırlar takınamaz arkasında 90 milyon insan var onların çıkarlarını gözetmek zorunda.
İsraille ilişkiler kesildiğinde israil sen kimsin Türkiye dediği zaman Türkiye ne cevap verecek topu tüfeği toplayıp savaşamı gidelim.

Bir ülkenin başka bir ülkeye ambargo koyması o kadar kolay olmuyor.Kaldı ki İsrail dünya çapınca markalaşmış bir çok ürüne sahip bir ülke ,bu gün tüketilen bir çok amerikan ,ingiliz ve hatta alman menşei ürünler esasında yahudilere aittir ve dolaylı olarak israil kökenlidir.Belkide Dünyada ambargo edilmesi en zor ülkelerden biridir.Ama ben herşeye rağmen bu cesarete ve kararlılığa sahip bir lideri seve seve takip ederim ,eminim bir çok insan da eder.Gelgelelim bizim memleketimiz uzun bir süredir lider yetiştirmiyor gelip gidenlerin hemen hepsi sadece başbakan veya bakan ,aralarında adam yok denecek kadar az.Durum böyle olunca bunlardan da bu tarz açıklamalar duymamız son derece normal.Önce vatanım insanım diyen biri fason şirketler kurup ırak ta inşaat yapmaz ,Türkiyede dolaylı yollardan ortak olduğu şirketlere kendi belediyelerinden beleşe arsa ayarlayıp dünyanın parasını kazanmaz ,oğluna sahte rapor alıp askerden yırtmasını sağlamaz ,çiftçiye provakatör deyip ''ananıda al git'' demez ,herşeyi geçtim partisinde bir tane yemeyen adam bulundurur be...Kemal unakıtan gibi ,Hüseyin Çelik gibi insanları bakan yapıp kendi vatandaşının kanını emdirmez.Şimdi bu adamdan delikanlı gibi davranıp vatanını milletini ,inandığını söylediği bir dinin ümmetini korumasını beklemek ona haksızlık olur.

Hiç de israil yanlısı değilim ama bugünkü bir gazete köşesinde M.Kırıkkanat yazısı çok ilginç geldi,paylaşmak istedim...masterack
İsteyen ; Arap reformistlerinin haber sitesi www.aafaq.org adresinde ‘Gazze ya da sınırsız iki yüzlülük’ başlıklı makalenin gerek Arapça, gerek İngilizce tamamına ulaşabilir,
ben ana hatlarını vermekle yetiniyorum:

“İsrail Gazze’yi bombalamaya başladıktan beri binlerce Müslüman, bana ne düşündüğümü soruyor. Benim Gazze’yi saran dehşet ve ölüm hakkında ne düşündüğümü merak eden bu binlerce Müslüman, insan hayatının toplu olarak hiçe sayıldığı başka olaylarda da fikrimi almalıydılar.

Oysa 1983’te Hamas yönetimi 20 bin Müslüman Suriyeli’yi katlederken, tek bir Müslüman sesini çıkarmadı, ne düşündüğümü bilmek istemedi. Son on beş yılda Cezayir’de 200 bin Müslüman, Müslümanlarca katledilirken, kimsenin kılı kıpırdamadı. İslamcılar tarafından tecavüze uğrayan Cezayir’li kadınlar, tecavüzcülerin önce Allah’a dua edip, peygambere yalvardıktan sonra ırzlarına geçtiklerini anlattılar, kimse fikrimi almadı. Daha birkaç ay önce, Gazze’deki Filistinli bir ailenin 11 bireyi, sadece El Fetih taraftarı oldukları gerekçesiyle Hamas tarafından öldürüldüklerinde yine kimse sormadı fikrimi.
Filistinliler ve yandaşları, Gazza katliamlarını insan hayatına değer verdikleri için değil, katillerin kimliğini ihbar etmek için kınıyorlar. Eğer katiller İsrailli değil de Hamas ya da El Fetih Müslümanları olsaydı, kimsenin sesi çıkmaz, hiçbir yerde gösteri falan da yapılmazdı.
Çocukları intihar bombacısı olarak İsrail’e saldırarak ölünce ‘şehit oldu’ diye sevinçten zılgıt çekip, İsrail tarafından öldürülünce ağıt yakan analığı ben nasıl destekleyebilirim?”

kesinLikle dogru konusmus.zamanında israille yapılan anlasmaları smdı fesh etmek kolayMı? israil malları ülkeye girmesse bu mıllet kaos cıkarır ayakLanır bunudamı dusunmuyor kımse.ben almıyorum sahsen ama eger israil malları türkiyeye girmezse tayyibi orada kımse barındırmaz öncelikle amerika..!

Bu gün Müslüman olmayan tüm Dünya ülkeleri ,islamı Arap dini olarak görüyor ve değerlendirirken Arap insanından örnekleyerek değerlendiriyor. Peki Arapların imajı nasıldır ,Araplar İngilizlere kendi dinine mensup Osmanlıyı sırtından bıçaklayarak satıp binlerce şehit vermemize vesile olmuş bir topluluktur ,Araplar zenginliği gösterişe çevirerek dünyada üretilen tek altın mersedesi alan ,altın kaplamalı oteller yapan ,dinimizin hoşnut olmadığı şeyleri çok seven bir topluluktur ,Araplar '' hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için ,yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış'' hadisini yanlış yorumlayan hiç çalışmadan yaşayan ve ahiret için sadece namaz kılıp oruç tutmanın kafi geleceğini düşünen bir topluluktur ,Araplar en çok peygamber gelen topluluktur ,çünkü en çabuk bozulan topluluktur.
İsraili övecek değilim Yahudiliği sadece ibrani ırkına ait bir din olarak görecek kadar faşist bir dine mensup insanlardan karşılıksız iyilik beklemek pek doğru olmaz.Ancak Arapların da sırf müslüman diye sütten çıkmış ak kaşık olduğunu savunmak pek doğru gelmiyor bana. İslama göre yaşasalardı ümmeti kardeş belleselerdi ,zamanında Osmanlıya ihanet etmeselerdi ,filistini yalnız bırakmasalardı ,Hamas ve El fetih olarak bölünüp birbirlerini yemeselerdi ,sanırmısınız ki bu kadar kolay harcanırlardı. İnsanlar ölüyor ve hepimiz üzülüyoruz ama ders alması gerekenler hala ders almıyor ve bölünmeye devam ediyorlar. Bizim de sonumuz onlar gibi olmaz inşallah.

Geri