"Başarı için Türk antrenör şart"

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Lig Tv’de bu akşam yayınlanan Pazartesi Gecesi Futbolu programına katılan Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber ilginç açıklamalarda bulundu. Şansal Büyüka ve Mustafa Denizli’nin katıldığı programda Rüştü şunları söyledi.

İşte başarılı file bekçesinin program içinde söylediklerinden derlediklerimiz.

- Milli takımdaki tek eksiklik takımın birlik ve beraberlik içinde olmaması. Euro 2008 zamanında biz de en fazla ayda bir kez bir araya geliyorduk ama takımdaki birliktelik üst seviyedeydi.

- Milli takımın başında Türk antrenörler olması gerektiğini düşünüyorum. Milli takımda başarıyı yakalamak istiyorsak tercihlerimiz Türk antrenörlerden yana olmalı.

- Euro 2008’de çok güzel anlar yaşadık. Bu güzel anların hepsinde de Nihat Kahveci ile birlikteydik. Bunlar hiç unutamadığım zamanlar

- Arkadaşlarımın gözlerine baktığımda inanmış olduklarını görüyorum. İnanmış ve hırslı bir şekilde sahaya çıkarsak Euro 2012 yolunda önemli bir adım atmış oluruz.

- 2008’de Hırvatistan ile oynadığımız çeyrek final maçı hakkında da konuşan Rüştü; Kurtardığım son penaltıdan sonra Hırvat oyuncuyu tebrik etmeye gidiyordum bir anda üzerime doğru koşan bir orduyu gördüm, ondan sonrasını hatırlamıyorum.

- Türkiye’de kulüpler milli takımın üstünde tutuluyor. Kulüpler üstü bir durum söz konusu. Bu durum bizim futbolumuzu etkiliyor.

- Sağlığım ve fiziğim el verdiği sürece futbolu bırakmayı düşünmüyorum. Bırakmak için daha çok erken. Futbolu bırakmak için herhangi bir sınırım yok.

- Ben ne kadar devam etmek istesem de 5 yıl içerisinde fiziki açıdan futbolu bırakmak zorunda kalabilirlim.

- Futbolu bıraktıktan sonra kesinlikle sporun içinde yer alacağım. Teknik, idari veya medya aracılığıyla olabilir. Ama kesinlikle bu camianın içinde yar alacağım.

- Oynayacağımız Hırvatistan karşılaşmalarında sabırlı olmalıyız. Çift ayaklı bir mücadele olduğunu unutmamalıyız

- Cuma günü gol yemeden galip gelmemiz çok önemli. 1-0 bile kazansak bizim için büyük avantaj olur. Yeter ki gol yemeyelim

- Mustafa Denizli’nin bir sözü vardır, “ Yemeyiz ama diyelim ki yedik” , bu sözü unutmamamız gerekiyor. Gol yesek bile bu maçın rövanşı var. Bu unutulmamalı.

- Milli maçlara tüm kalbimizle odaklanmalıyız. Eğer bu düşünce ile sahaya çıkarsak işimiz kolaylaşır.

- Volkan’a artık önerebileceğim bir şey yok. Özellikle son 1-2 yılda iyice olgunlaştı. Sahaya çıktığı zaman yapması gerekeni yapıyor ve en iyi performansı sergiliyor.

- Mesleğinizi sevmezseniz başarıyı yakalayamazsınız ve yaptığınız işin anlamı kalmaz. Ben mesleğimi çok seviyorum. İdmanlarda bile severek çalışıyorum. Herkes böyle yapmalı.

- Klişe bir laf olacak ama Cuma günü bütün ülke olarak bayram sevincini ikiye katlamak istiyoruz. Bunu başarabilecek güçteyiz.

Kaynak

Geri