Başağrisindan Ilaçsiz Kurtulun!

demilles

New member
Katılım
23 Haz 2005
Mesajlar
1,605
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
46
Konum
hackhell.com
ilac_agri_depresyon_stress.jpg


Uzmanlara göre yetişkinlerin yüzde 96'sı günlük hayatlarında mutlaka başağrısı yaşıyor. Ancak ingiltere'deki King Üniversitesi doktorları, başağrısıyla mücadelede en son başvurulması gereken çözümün ilaç olduğunu söylüyor. Çünkü vücut ilaca fazla alışıyor ve ağrıyı dindirmek için sürekli daha fazla doza ihtiyaç duyuluyor. Bunun yerine ağrının çeşidinin ve nedeninin belirlenmesi, önlem olarak da doğal yollara başvurulması tavsiye ediliyor. İngiliz Daily Mail gazetesi başağrısı çeşitlerini, nedenlerini ve alınabilecek önlemleri derledi.


Günlük ağrılar: Gerginleşen boyun kaslarına papatya çayı birebir

Günlük başağrılarına farklı nedenlerden ötürü çok sık rastlanır. Uykusuzluk, vücudun yanlış duruşu ve uzun süre bilgisayar kullanımı ağrıları tetikler.


Hasta başına sıkı bir bant sarılmış gibi hisseder. Boyun kasları gerginleşir. Gözlerin arkasında baskı hissedilir. Bu ağrılar birkaç saat sürebilir.


Bol miktarda su içmek beyindeki damarların genişlemesini sağlayarak ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Oturma pozisyonunuzu değiştirin ve bir arkadaşınızdan boynunuza yavaşça masaj yapmasını rica edin.


Düzenli molalar vererek gözlerinizi rahatlatın. Bol miktarda su ya da papatya çayı için. Öğün atlamayın. Rahatlatıcı egzersizler yapın.


Migren ağrıları: Karanlık odada dinlenip çikolatadan uzak durun

Farklı sıklıklarda ve yoğunlukta görülen ağrılardır. Boyunda da hissedilir.


Işığa, sese ve parlayan objelere karşı hassaslık artar. Mide bulantısı hissedilir.


Karanlık ve sessiz bir odada uyumayı deneyin. Eğer ağrınız çok fazlaysa doktorunuzun önerdiği bir ilaç alabilirsiniz.


Kırmızı şarap, peynir ve çikolata gibi besinler migreni tetikler. Uzun süre aç kalmayın. Sık ve az yiyerek kan şekerini düzenlemek atakların önüne geçmeye yardımcı olur. Taze meyve sebze yiyin.


Sinüzit ağrıları: Kekik ve biberiye kaynatın sütten uzak durun

Sinüzit yüzün iç kısmındaki boşluklarda bulunan zarların iltihaplanmasıdır. Soğuk algınlığı ile başlayabilir ve birkaç gün sürer. Kronik hale de gelebilir.


Yanağın üst kısımlarında ve alın bölgesinde ağrı hissedilir. Eğilince ağrı daha da artar. Burun tıkanır, tat alma ve koklama işlevi durur.


Nane, biberiye veya kekik gibi bitkileri kaynatın.

Suyun durduğu kaba başınızı uzatıp 10 dakika kadar bu havayı teneffüs edin. Burun açıcı damlalar da kullanılabilir. Eğer hastalık devam ederse bir doktora gitmek ve antibiyotik tedavisine başlamak gerekir.


Sigara içilen ortamlara girmeyin. Sigara iltihabı artırır. Süt, krema, peynir gibi süt ve süt ürünlerinden uzuk durun. Bunlar mukus oluşumunu arttırır.


Bölgesel ağrılar: Bir anda gelir, çok şiddetlidir, alkol ağrıyı tetikler

Bunlara neyin neden olduğu tam olarak bilinmiyor. Bölgesel olan ağrılar bazen grup halinde bir anda gelir ve birkaç hafta sürekli hissedilir. Bazen de aylarca ağrı duyulmaz.


Çok şiddetli ağrılardır. Bir anda gelir. Başın sadece bir bölümünü etkiler. Gözlerden biri kızarıp sulanabilir. İki üç saatte kaybolur, tekrar ortaya çıkar.


Hafif egzersiz yapmak işe yarayabilir. Ağrı uzun sürerse doktorunuza başvurun. Ağrıyı tetiklememek için alkolden uzak durun.


Sekse bağlı ağrılar: 100 kişiden birinde görülür boyunda hissedilir

Bu tür ağrılar orgazm sırasında beyindeki kan damarlarının sıkışmasıyla ortaya çıkabilir. Her 100 kişiden birinde görülür.


Seks sırasında ya da orgazm sonrası ortaya çıkar. Başta ve boyunda hissedilir. Seks sonrasında yavaş yavaş kaybolur.


Sıcak bir banyonun ardından papatya çayı içmeyi deneyin. Biraz uyumak da iyi gelecektir.


Sert sevişmek kaslara ve kan damarlarına baskı yapar. Ağrıları düzenli yaşıyorsanız pozisyon değiştirin.
 
Geri
Üst