Başörtüsü ve Laiklik Üzerine

Bu ülke ki bir Cumhuriyet rejiminden bahsediyoruz,eğitimde laikliğe geçişten sonra çok uzun yıllar muhalif arap özentileri dışında bir sorun yaşamazken,kimi kesimler bugün dayattıkları ve adına TÜRBAN dedikleri sözde dini gerekliliği bir siyasi simge olarak kullanıyorlar.Türk örf ve adetlerinin yanı sıra islami bir sentez ortaya konuyorsa bunun adı neden al yazma değilde türbandır?Ülkücü arkadaşlar orta asyadan başımızda türbanla gelmedik değil mi? yanlış bilmiyorum yani...Siz siz olun bu ülkeyi böyle çağdaş toplumlar seviyesine taşımış ve ayrıca Cumhuriyet olgusu içinde demokrasiyide sağlamış Gazi Mustafa Kemal i ve onun fikirlerini çarpıtmayın.Çarpıtmayın ki sizden utanmasın...

üniversiteler bir eğitim ve öğretim kurumudur.ve öğrenciler için vardır milletindir... dileyen başı açık girer dileyen de başı örtülü girer...evrensel kanunlar vardır... din ve vicdan özgürlüğü vardır... kendinizi onların yerine koyun.

Ne Ab, ne pkk Laiklik e kendi ülke insanlarının verdiği zararı veremez.

Mustafa Kemal hep aklımızda..

Laiklik e uydurduğun tanımlamalara da kimseyi inandıramazsın.

Müjdat yazsın bakalım.

Kavramın hangi manada kullanıldığı anlamıyorlar sorun bu. Yoksa hangi manada kullanıldığı açık.

o tanımları kendisi uydurmamış ki zaten o anlama geliyor biraz araştır...

Aklıma direk şahlanan Maraş geliyor.
Bacımızın başındaki örtüyü düşman askeri çıkardı diye şahlanan Maraş ve Sütçü İmamlar.
Ya bugün içimizde üniversiteyle girerken başörtüsünü çıkartsın diyenlerle aralarında büyük fark olmasa gerek?

Ey Türk!Üstte Gök Çökmedikçe Altta Yer Delinmedikçe Kim Bozabilir Senin İlini Ve Töreni?
demiş bilge kağan.
bozarlar atam bozarlar.
batının töresini getirirler birde üstlerine batı düşmanlığı yaparlar ne kadar inandırıyorlarsa :)

Çok güzel yazı yüreğine sağlık fofer :clap :clap

Birşey de eklemek isterim;laiklik adam olmaksa Dünya üzerinde Fransa ve Türkiye den başka adam yok.

Dogru soyledin kardes dunyada fransa da degil Turkiye den baska adam yok...

Her fırsatta bunu soyleriz de simdi is laiklige laf etmeye gelincemi bu yanlıs oldu??

o tanımları kendisi uydurmamış ki zaten o anlama geliyor biraz araştır...

Laiklik demokrasiyi savunmaz demiş, bak bakalım senin araştırdığın hangi kaynak Laikliği demokrasi den ayırıyor. Şimdi araştırma sırası sende.. :durdurun Ömür boyu araştırma süresi veriyorum. :D

laikliği yunan mitolojilerinde boşuna aramayın laikliği emperyalist ülkelerde aramayın

LAİKLİĞİ KEMALİZİM DE ARAYIN

bizim laikliğimiz bize özgüdür ve hiç birine benzemez

İlla birilerine benzemek zorundamıyız

Atamızın ilkeleri dururken yunan mitolojisine bakan ların amacı türban propagandasından başka bir şey değildir

ayrıca ülkemizde baş örtü sorunu yoktur türban sorunu vardır.türban siyasi simge haline gelmiştir türbanlıların siyasi görüşleri 3 aşşağı 5 yukarı aynıdır

türban Cumhuriyetimize muhalefet eden takkıyecilerin üniforması haline gelmiştir..
bunun kanıtı kutlu doğum adında ve hep 23 Nisan haftasına denk gelen anma törenlerinde türbanlı kız çoçuklarının kullanılmasıdır

Geri