Başörtülüye hakaret eden doktora hapis

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Başörtülüye hakaret eden doktora hapis

Sağlık ocağına gelen başörtülü iki hastaya hakaret eden doktor, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hukuk mücadelesi kazanıldı.
Ercan Yentek'in haberi

Sağlık ocağına gelen başörtülü iki hastaya hakaret eden doktor, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz nisan ayında Konya'da Yalıhüyük Sağlık Ocağı'na giden Gamze Çakıcı (20) ve Hacer Kılınç (24), kurumda görevli Doktor Erol Eren'in (64) aşağılayıcı tavrıyla karşılaşmıştı.

Eren'in kendilerine "Biraz çağdaşlaşın, bu kıyafetle buralara gelmeyin." demesi üzerine mahkemeye başvuran Çakıcı, hukuk mücadelesini kazandı. Doktora verilen 10 aylık hapis cezası, 10 bin 500 YTL para cezasına çevrildi. Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, mahkemenin kararının ardından doktor Eren hakkında soruşturma başlattı. Sağlık ocağında yaşanan skandalı CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis gündemine de taşımıştı.

Doktor Erol Eren'in hakaretine maruz kalan Gamze Çakıcı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Arkadaşım Hacer'le kansızlık şikayetim yüzünden Doktor Erol Eren'in odasına girdik. Bize 'bu kıyafetle buralara giremezsiniz biraz çağdaşlaşın' dedi. Sonra da masanın üstündeki kızının resmini göstererek 'bakın bu benim kızım ne kadar modern ve çağdaş' diyerek eleştirinin şiddetini artırmaya başladı. Yapılan eleştiriye cevap vermek istesek de başarılı olamadık. Sağlık karneme ilaç yazıp konuşmasına devam etti. Tartışmanın daha fazla büyümesini istemedik. Çıkarken de yanındaki hemşireye 'ben bu yüzleri unutmam, sizinle yine görüşeceğiz' dediğini duyduk. Eve gelince olayı babama anlattım."

Kızına yapılan muameleyi yargıya taşıyan baba Yusuf Çakıcı, Sağlık Bakanlığı'na da şikâyet dilekçesi verdi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü, doktor hakkında soruşturma izni vermedi. Baba Çakıcı'nın Seydişehir Başsavcılığına yaptığı müracaat sonrası davaya bakan Sulh ve Ceza Mahkemesi, Eren'in 'amaç ve saiki göz önüne alınarak takdiren aşağı hadden' 1 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak cezayı 10 ay hapse dönüştürdü. Daha sonra ise 10 bin 500 YTL para cezasına çevirdi. Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, mahkemenin kararının ardından Erol Eren hakkında soruşturma başlattı. Kararı değerlendiren Gamze Çakıcı, "Adaletin yerini bulacağından kuşkumuz yoktu. Dilerim başımıza gelen bu durumdan herkes ders çıkarır." diye konuştu. Baba Çakıcı da sonucun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, sağlık ocağında yaşanan olayı TBMM gündemine taşımıştı. Kart'ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplaması için verdiği önergede başörtülü hastaların tedavi edilmemelerinin kabul edilemez olduğu ifade edilmişti. Kart, "Bu hem ahlaken doğru değildir hem de devletin sağlık hizmetlerini kayıtsız şartsız yerine getirmesi yolundaki sorumluluğuyla bağdaşmaz." demişti.

KAYNAK

eros 1905 isimli vatandaş
kadın ne maksatla kullanacak
hasta hasta sağlık ocağına gelmiş
ne maksadı olabilir
bi maksadı olsa bile sağlık ocağına mı gelir

doktor bence biraz fazla abartmış olayı.

Baş Örtüyü ne maksatta Kullanıyorlarsa artık

Baş örtüyü Normalin dışında başka şeyler kullanan Tüm İnsanların Allah Belasını versin hıhı :mad:
ben böyle şuursuzca yorum görmedim.
çevirin bu konuyuda bakalım örtü muhabbetine..

az bile verilmiş ceza

böylelerini meslekten atacaksın

insanların hayatını kurtarması gereken kişin

kılık kıyafetle ne işi olur

gidip terzi olsaydın ozaman

Bana bu olay hiç inandırıcı gelmedi. Bu ülkede hiçbir doktorun hastasını kılık kıyafeti yüzünden eleştireceğini sanmıyorum. Doktor müslüman, hastası hıristayan da olsa, doktor görevini icra etmek zorundadır. Mahkemede verilen para cezası falan da var, işin arkasında başka şeyler olabilir. Sağlıklı bir yorum yapabilmek için, doktorun açıklamalarını da dinlemek lazım. Tek taraflı konuları yansıtmak, basın kurumlarının güvenilir olmadığını gösterir.

böyle doktor diye ortalıkta dolaşan şarlatanlara daha fazla ceza verilmeli

adam daki kafaya bak ya

yazıklar olsun

doktor olmuş ama ADAM olamamış cezayı da sonuna kadar destekliyorum

Okullarda Sadece O mesleğin Gerekleri Değilde Birazda insanlık dersleri öğretilse insanlara nasıl davnarılmalı diye ders olmalı bence ama bu adamın fazla okumaktan beyni sulanmış olsa gerek mutlaka akrabalarında 1 tanesinin başı kapalıdır ( türkiyenin %70 kapalı olduğuna göre ) onlara nasıl davranıyor hadi onu geçtim Sen doktor olurken ettiğin yemininidemi unuttun onuda geçtim demekki bu adam bence çağdışı kalmış vesselam

bu atilla kart adlı milletvekiline ha babam sövüp sayan adamlar bu olaydan sonra atilla kartın elini öpmek için ya da sağol demek için bişey yapmışlarmıdır acaba. yada en azından bu ve bunun gibi forumalrda sağol atilla kart denilmişmimdir???

tamamen Reklam İşine Benzıyor Bu tamamen Bir reklam doktor o Lafları Baş Örtülüyede diyerinede Kulanıyor Normalde baş Örtüyü Su Yüzeyine cıkması ıcın Ugras VErilmiş Bir cabadır Nalet Olsun dıyorum:S

Bana bu olay hiç inandırıcı gelmedi. Bu ülkede hiçbir doktorun hastasını kılık kıyafeti yüzünden eleştireceğini sanmıyorum. Doktor müslüman, hastası hıristayan da olsa, doktor görevini icra etmek zorundadır. Mahkemede verilen para cezası falan da var, işin arkasında başka şeyler olabilir. Sağlıklı bir yorum yapabilmek için, doktorun açıklamalarını da dinlemek lazım. Tek taraflı konuları yansıtmak, basın kurumlarının güvenilir olmadığını gösterir.

:D sana neden inandırıcı gelmediğini söyliyim mi...
çünkü başörtüsü haklı die...:D

okumuş doktur olmuş ya
aklıda fazla o aklıyla insanlara yol gösteriyor çok bilmiş....

haber değeri yok bence. hakaret eden cezasını çeker. başörtülü diye niye dramatize ediliyor anlam veremedim.

inşallah artık kızına karısına dokundu diye dotor dövenler de aynı tarz cezaları alır..

Bu tipleri doktorluktan atıp terzi dükkanına göndereceksin

insanların sağlı ile değil elbiseleri ile ilgilenen zavallı nın birisi

Geri