Başörtülü Engelli İçeri Alınmadı

g.haneli

Banned
Reaction score
0
Özürlüler ‘07 Kongresi’nde Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan, ‘başörtülü’ olduğu gerekçesiyle kongreye alınmadı.
'Özürlüler '07 Kongresi'nde Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan, 'başörtülü' olduğu için kongreye alınmadı.

Engelsiz bir hayat için çalışmaya devam

İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Engelli Tüketici Hakları Komitesi'nin açtığı stand için görevlendirilen Horan, kongrenin adına uygun olarak “engellendi.” Genel Başkan Yardımcısı Nazım Kaya, durumu tutanakla tesbit ettiklerini belirterek “engelsiz bir hayat için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde özürlü haklarıyla alakalı talepler gündeme gelmişti. Bu hak taleplerini gündeme getirmek amacıyla da İstanbul Harbiye-Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde 'Özürlüler '07 Kongresi düzenleniyor. Ancak özürlü haklarının gündeme geldiği bu toplantıda Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan, 'başörtülü' olduğu için' kongreye alınmadı.

Kongreye uygun şekilde engel çıkartıyorlar

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazım Kaya; "Görevliler kongrenin adına uygun şekilde engel çıkartıyorlar" dedi. Kaya, “Tüketiciler Birliği bünyesinde 2003 yılında, engellilerin tüketici olarak hakları konusunda çalışma yapmak üzere Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi kurulmuştur. Tüketiciler Birliği her yıl düzenlenen Özürlüler 'O7 Kongresi'ne de katılarak, çalışmaların anlatıldığı stand açmaktadır. Bu yıl da, 6–9 Aralık 2007 tarihinde İstanbul/Harbiye-Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kongreye katılınmış ve bir tanıtım standı açılmıştır” şekline konuştu.

Milli Gazete

Allaha sükür Türkiyenin %99 müslüman .. % 100 olsaydi ... düsünmek bile istemiyorum ..

İktidar kimde ?
Cumhurbaşkanlığı makamı kimde ?
Devlete Millete her zararlı uygulamasına rağmen Ordunun ses çıkarmadığı hükümet kimde ?
Kurumların yöneticileri kimde ?

Hepsi akp nin elinde !!!!

5 Yıl mı oldu ? Sorun hala eskisindenbüyük bir şekilde duruyor mu ?

Eksiklik işaret ettiğiniz laik kesimde yada Orduda Yada Başka birinde değil...

Eksiklik bu sorunu çözmek istmeyen 2 yüzlü iktidar da ve SAKAT BEYİNLERDE....

Bu sorunu sorun yapanlar şuan iktidar kudretine sahipken çözümü neden bulamazlar ?

Neden mi ?

Bundan Nemalanmak için.
Ülkeyi Kamplaştırmak bölmek için...

İstedikleri bu

Bir kaç arkadaşta buna alet oluyor...

kesinlikle katılıyorum yehovan çok teşekkür ederim.
laiklikle başörtüsüyle ilgili sorunları gerçek laik olan insanlar çözebilir müslümanım deyip oy toplayanlar ya da laikçilik oynayanlar değil

İktidar kimde ?
Cumhurbaşkanlığı makamı kimde ?
Devlete Millete her zararlı uygulamasına rağmen Ordunun ses çıkarmadığı hükümet kimde ?
Kurumların yöneticileri kimde ?

Hepsi akp nin elinde !!!!

5 Yıl mı oldu ? Sorun hala eskisindenbüyük bir şekilde duruyor mu ?

Eksiklik işaret ettiğiniz laik kesimde yada Orduda Yada Başka birinde değil...

Eksiklik bu sorunu çözmek istmeyen 2 yüzlü iktidar da ve SAKAT BEYİNLERDE....

Bu sorunu sorun yapanlar şuan iktidar kudretine sahipken çözümü neden bulamazlar ?

Neden mi ?

Bundan Nemalanmak için.
Ülkeyi Kamplaştırmak bölmek için...

İstedikleri bu

Bir kaç arkadaşta buna alet oluyor...

Bugüne kadar yeni bir anayasa yapılmalı diye bas bas bağıranlar, Ak Partinin çıkaracağı yeni anayasada başörtüsüne özgürlük geliyor diye salyalarını akıta akıta saldırmadılar mı?

İran korkusunun üzerine Malezya'yı çıkarmadılar mı?

Mahalle baskısı diye gıcır gıcır kavram uydurmadılar mı?

Aç köpekler gibi saldırmak için bekleyenler varken hangi sorunun çözümünden bahsediyorsun sen???

Bugüne kadar yeni bir anayasa yapılmalı diye bas bas bağıranlar, Ak Partinin çıkaracağı yeni anayasada başörtüsüne özgürlük geliyor diye salyalarını akıta akıta saldırmadılar mı?

İran korkusunun üzerine Malezya'yı çıkarmadılar mı?

Mahalle baskısı diye gıcır gıcır kavram uydurmadılar mı?

Aç köpekler gibi saldırmak için bekleyenler varken hangi sorunun çözümünden bahsediyorsun sen???

Efendi Anayasa olayı çok farklı. Sen bu ülkenin Kurallar bütünününün reklamını Türban ile yaparsan elbetteki tepki görürsün. Akıl var mantık var.

Bahsedilen Anayasa adam gibi anayasa olsa idi bu ülkenin her kesiminden tepki almazdı. Bugün bahsettiğiniz anayasa sivil değil tamamı ile iktidar rengini almıştır. Bahsedilen anayasa Özgürlük anayasası değil tamamı ile bölünmenin esaretin yol haritasıdır.

Mesele Mahalle baskısından öteye geçmiştir. Mesele artık ya ondansın ya bundansın meselesine gelmiştir.

Bunun nedeni iktidar sahipleridir.

Efendi Anayasa olayı çok farklı. Sen bu ülkenin Kurallar bütünününün reklamını Türban ile yaparsan elbetteki tepki görürsün. Akıl var mantık var.

Bahsedilen Anayasa adam gibi anayasa olsa idi bu ülkenin her kesiminden tepki almazdı. Bugün bahsettiğiniz anayasa sivil değil tamamı ile iktidar rengini almıştır. Bahsedilen anayasa Özgürlük anayasası değil tamamı ile bölünmenin esaretin yol haritasıdır.

Mesele Mahalle baskısından öteye geçmiştir. Mesele artık ya ondansın ya bundansın meselesine gelmiştir.

Bunun nedeni iktidar sahipleridir.

Ben de işte bundan bahsediyodum :D:D

Daha anayasanın taslağı hazırlanmadı neyin reklamı? Başörtüsü yasağı neyle kaldırılacak? anayasa ile değil mi?

Ayrıca bahsedilen anayasa toplumun her kesiminden değil, toplumun herşeye ve herkese muhalefet kesiminden tepki gördü. Öncesinde yeni anayasa çıkmamasına tepki gösterenler, yeni anayasa çıkacak söylentileriyle yeni anayasaya da muhalefet ettiler.

bazıLarı bedenseL özürLü
bazıLarı da beyin özürLü maaLesef
Türkiye gerçeği bu...

G.haneli kardeşim, inan sana bi gıcığım ya da düşmanlığım yok, böyle konular ne olur açılmasın artık, bunun kimseye yararı yok, haklı bile olsa haksız duruma düşüyo bazı insanlar, bundan hem site üyeleri hem de site prestiji olumsuz etkileniyo. Farkında olmadan kul hakkına giriyoruz. Kim kimin ne olduğunu, yani Türkiye kimin haklı olduğunu gayet iyi biliyo, kimin haksızlığa uğradığını biliyo, varsın burda kimse bilmesin, varsın başörtülüler haksız olsunlar ama burda aşağılanmasınlar. Saygılar.

yazık çok yazık, hala kıllarla uğraşılıyor bu ülkede. Medeniyeti başını açmakla, bir yerlerini göstermekte arıyorlar insanlar. Mini etek giyene saygı duyduğun gibi başörtülü insanada saygı duymayı bileceksin. İnsan hakları diye diye bas bas bağıranlar için diyorum, başörtü içinize sindirin artık. Sırf başörtülü olduğu için içeriye almıyorlar. 21. yy dünyasında yaşananlara bak. Asıl engelli olan o kız değil, başörtüsüne el uzatanlardır. Hemde kafadan, beyinden özürlüdürler............

Ben de işte bundan bahsediyodum :D:D

Daha anayasanın taslağı hazırlanmadı neyin reklamı? Başörtüsü yasağı neyle kaldırılacak? anayasa ile değil mi?

Ayrıca bahsedilen anayasa toplumun her kesiminden değil, toplumun herşeye ve herkese muhalefet kesiminden tepki gördü. Öncesinde yeni anayasa çıkmamasına tepki gösterenler, yeni anayasa çıkacak söylentileriyle yeni anayasaya da muhalefet ettiler.

Efendi Anayasa taslağı hazır değil mi ? Anayasa taslağını hazırlayan kişi taslak başkanının açıklamalarını unuttuk mu ? Bu taslağın içinde türbana özgürlük gelecek deyimini kullanan bu anayasayı hazırlayanlar değil mi ? Hemen ardından Atatürk ilke ve inkılaplarının artık anayasaca korunmasının gereksiz olduğunu söyleyen kişide aynı kişi değil miydi ?

Sahi biz bundan 2 3 ay önce akp lilerin açıklamaları ile anayasa taslağını tartışmıyor muyduk ?

Efendi Anayasa türbana özgürlük vermez. Anayasaya türbanı sokmak BANA göre en büyük ahmaklık ve en aciz acınası durum olur. Türbanı anayasa ile koruma altına almaya çalışmak en gereksiz en dengesiz davranış olur. Ki bunu yapmak laik devlet anlayışı için büyük bir problem yaratır !

Türbanı yasaklayan yada serbest bırakan şey. Kurumların Kılık kıyafet YÖNETMELİĞİDİR !

Efendi söyle bakalım.

Yeni anayasa taslağında hazırlamakta görevli olan yüksek eğitimli kişilerin başlıklarını gündeme bomba gibi düşüenleri açıklayalım...

---------Atatürk ilke ve inkılapları anayasaca korunmaya gerek yok
Eğer bu görüş toplumun her kesiminden tepki almadı ise bu benim terk-i diyar etme vaktim gelmiş demek ki....

--------- Anayasanın değişmez değiştirilemez olan maddelerin değiştirilmesini yada çıkarılabileceği söylenmedi mi ? Taslak hazırlama başkanı tarafından....

Eğer bu ülkede ilk 3 maddeye itirazı olan varsa ve değiştirilmesi yada çıkarılmasına ses çıkarmayacak adam varsa buda cogunlukta ise ben terki diyar eyleyim yine...

------ Anayasada türbanı sahiplenme yada türbana anayasa garantörlüğü verilecekse...

Bugün bayanlar buna ses çıkarmayacaksa(takan yada takmayan) tepki göstermeyecekse ben yine şaşıp kalayım...
Neden dersem ; Türbana Allah emri diyenler(Demiyenler olduğu içinde böyle yazdım) Anayasada bir dinin emrini garantörlüğüne almak laik devlete biraz uygun kaçmamaktadır. Ki yine alınırsa. Diğer tüm dini simgeler imgeler kıyafetler türban ile aynı madde içinde garantörlüğe alınmak zorundadır. Ki böyle bir şeyde dünyanın en saçma yasası olur.

Neyse ya yazacak çok şeyim varda anlayamıyacağınız için yada anlatamıyacağım için hiç kasmaya gerek yok...

Her neyse....

Yeni anayasa taslağı bahane SÖMÜRÜ ŞAHANE.....

Geri