bağlantı sorunu

smirnoff_9

New member
Reaction score
0
slm arkadaşlar benim bilgisayarımın bağlantı sorunu var ethernet karkını değiştirdim
farklı olanları taktım, tekrer tekrar format attım ama olmadı bağlantıyı gösteren yerin üzerine ünlem işareti geliyor bana yardımcı olusanız sevinirim lütfen acil cvp bekliyorum

Bendede aynı işaret çıkmıştı komşu modemin fişini çekmiş sonra düzeldi baglantı çihazlarını kontrol et internet kartını anakartın üzerindeki diyer girişlerde dene internet kablonu başka bir hatta dene saglammı diye ........

ya benim internet kafe, sadece bir bilgisayarda öyle sorun oldu ötekilerinde bağlantı sorunu yok yinede teşekkür ederim yazdığın cvp için

Modemin markasi nedir? Bilgisayar'a LAN ipdresi vermen gerekebilir..

selam,

diger makinalarda herhangi bir TCP/IP ayari yapmadiysan o sari ünlem veren makina'da ve eger ortamda modem'in haricinde bir dhcp sunucusu yok ise ;

baslat/calistir/cmd

ipconfig /release

sonra yine cmd ekraninda

ipconfig /renew

yaz yeni bir ip alacaktir

ama eger modem'in dhcp servisi aktif ve diger makinalarda TCP/IP ayari yapilmis ise o makina da da tekrar o ayarlari yapman gerekli.

kolay gelsin.

internet cafelerde ip yenileme işi zordur
bu yüzden elle ip ataman gerekir aralık dahilinde

örneğin : 192.168.1.50 civarı..

dediğini yaptım ama ipconfig yazısı gelmiyor sadece sürümü ve telif hakkı yazıyor

selam,

ipconfig kendi kendine gelmeyecek zaten sen yazacaksin o siyah erkan acildiginda telif hakki yazan ekranda yani

ipconfig /release
enter

sonra

ipconfig /renew
enter

yazacaksin

kolay gelsin.

Geri