Bİr bakın......

mc_hayalci

|”:Eenzaam*Duisternis:”|
Reaction score
0
ben şuan lise 2 bilişim teknolojileri öğrencisiyim...Üniversiteyi Hollanda/Rotterdam da okumak isityorum...Orada bulunan üniversitelere baş vurmak için neler yapmalıyım,hangi sınavlara girmeliyim???????????şimdiden teşekkürler:goz:

oradaki üniversiteler için öncelikle öss sınavına girip Türkiyedeki üniversitelerin birine yerleşmelisin sonra oraya gidip dil kursuna başlamalısın dil yeterlilik sınavını kazandıktan sonra istediğin üniversiteye başvuru yapabilirsin tabi Türkiyede yerleştiğin bölüme yakın bölümlere başvuru yapabilirsin

ben mesela bilgisayar öğretmenliği kazandım diyeli Türkiye'de sonra ilk sene okucam mı yoksa direk orayı tercih mi edicem???????

oradaki üniversiteler için öncelikle öss sınavına girip Türkiyedeki üniversitelerin birine yerleşmelisin sonra oraya gidip dil kursuna başlamalısın dil yeterlilik sınavını kazandıktan sonra istediğin üniversiteye başvuru yapabilirsin tabi Türkiyede yerleştiğin bölüme yakın bölümlere başvuru yapabilirsin

Arkadas cvp wermişş..

1 Sene gitcek burda..

ben mesela bilgisayar öğretmenliği kazandım diyeli Türkiye'de sonra ilk sene okucam mı yoksa direk orayı tercih mi edicem???????

Türkiyede yerleştiğin bölümde okuma zorunluluğun yok sadece o okulda öğrenci olduğuna dair bir belge alman yeterli zaten o belgeyle başvuru yapıcaksın sanırım bil. öğrt kazanırsan bil. müh. okuyabilirsin yada elekt. tamamıyla ordaki üniversiteye bağlı.

Geri