Büyük Plan ( uçağın düşme nedeni )

fells2

Banned
Reaction score
0
Büyük Plan ( uçağın düşme nedeni )

soru cevaplarla başlayalım

... penny desmond'ın adaya düşebilceğini nasıl bildi de kutuplarda manyetik sapmaları araştırtıyordu ?
- en basitinden dışarıda desmondun adada olduğunu bilen birileri varmış .

.. naomi adaya elinde desmond'un resimi ve penny hakında bilgilerle nasıl gelebilmişti.. ?
- bu bilgileri charles widmore aracılığı ile alması kaçınılmaz çünki naomiyi penny nin göndermediğini biliyoruz

.. dış dünyada desmondun adada olduğunu bilebilcek bir kişi varmı ?
- evet var onu o yolculuğa gönderen charles widmore ve izini bulan penny

.. bu durumda adaya desmondu kim göndermiş oluyor ?
- charles widmore

... peki oceanic 815 uçağını adaya düşüren kimdir.. ?
- tabiki de desmond ( sayıları bir gecikmeyle girmeyerek )

gördüğümüz gibi bağlatılar bir bir ortaya çıkıyor .. burdan şu ana sonucu çıkartıyorum desmond adaya aslında o düğmeye ogün basmaması ve uçağı düşürmesi için gönderilmişti.. peki neden ?

şimdi uçak içindeki ölülerin bulunduğu 4x02 bölümüne bakarsak.... uçak enkazının bulunduğu zaman Dan i TV karşısında ağlarken gördük.. aynı şekilde adaya yeni gelen sarışın arkeolog ( charlotte ) da bir türlü uçaktakilerin öldüğüne inanamıyordu uçakla bir bağlantıları olduğu aşikar

ve naomide Abbadon( adaya gelen ekibe görevi veren zenci adam ) a "ya uçaktakiler ölmediyse" diye bir soru yöneltti.. yani şöyle bişey çıkarabiliriz..

naomi ve ekibi adaya benjamini alaşağı etmek için gönderildi.. acaba onlardan önce bu görev bizim uçaktaki tayfaya mı verilmişti.. çünkü ekip uçaktakiler öldüğü için adaya gönderildi.. ve onların ölmemesi gerekktiğini biliyolar, öldüklerine inanamıyorlardı

yani demem oki.. uçaktakiler belki içlerinden bazıları bu görevi biliyorlar yada hiçbirinin haberi yok ama benjamini yok edecek bir tim özellikle seçilip adaya gönderildi

- inatcı bir doktor
- bir istihbarat ve işkence subayı
- adanın dilinden anlayacak bir avcı
- üstün niteliklere sahip ruhani bir çocuk
- adaki sayıların sırrını keşfetmek üzre olan bir tombul
- çocukalara düşkün olan mucadeleci bir polis
- güçlü dev gibi bir rahip

bu ilk ekip kesinlikle ikinci gelenden çok daha iyi

* bildiğimiz üzere benjamin adayı bulunamaz bir hale getirmişti.. charles widmore un ise yaptığı büyük plan da adayı bulmak ancak bir uçağın oraya düşmesi şeklinde olacaktı.. yani evt ada bulunamıyordu ama eyer o istikametten geçen bir uçak olur ve tam o sırada adada ki manyetik kalkan kaldırlabilir yada sekteye uğratılırsa uçak adaya düşebilirdi.. ( uçağı düşürme görevi desmondun )

seçilmiş kişiler adaya çıkacaktı ve ele geçirilmek istenen benjamin gelenlerin zararsız kazazedeler olduğunu sanacaktı ama içlerinden bazıları ya bu işi bilerek yada bilmeyerek benjamin in sonunu hazırlayacaklardı..

.. ve bu teoriyle adaya düşen kazazedelerimiz bir amacı olduğu tesadüfen orda olmadıkları açıklanabiliyor..

dip not :

- peki sahte oceanic 815 uçağını kim yaptı.. ?

bu teoride bunun pek onemi yok ama charles widmore ve ekibi yapmadı die düşnüyorum.. belkide bunu halleden benjamin in dış dünya bağlantıları idi uçağın aranmasını istemiyorlardı onlar ve adaya gelenlerin adadan çıkmayacak şekile gelmelerini

ek bilgi

4x11 itibariyle gördükki...

john locke o uçağa Abbadon tarafından bir şekilde bindirilmiş Abbadon' un oc 815 in düşeceğini bildiği ve john un da uçağa tesadüfen binmediği kesinleşmiş oldu..

- peki john un adadaki ilk görevi neydi.. swan ı havaya uçurup adayı görünür yapmak

* teoriyi şu sorulara cevaplar üretirken çıkardım.. başkaca mantıklı cevapları gelmiyor pek aklıma

- penny ve desmondu iyi tanıyan ve onun adada olduğunu billen Abbadon aynı zamanda oc 815 uçağınıda adaya gitmesini sağalyan grupta yer alıyor bunların bağlnatısı nedir ?

- bunca değişik özelliğe sahip ve bazıları adaya bağlantılı olan insalar bir uçağa bindirildi ve adaya düşmerleri kısımen tasarlandı neden ?

- sahte bir oc 815 enkazı neden yapıldı..

- Abbadon neden uçağın içindekilerin öldüğünü ısrarla vurguladı ve bunun üzerine naominin adaya gitmesi gerektiğini söyledi..

Anlamadıgım sey adaya gelen o fizik muhendisi yle gelen vskisler arasıdnaki sarısın kadındaki.. burun kanaması gecirdigi vakit.. daha onceden bu adada yasagıdını ve fizik muhendisinin bu adaya bir daha gelme dedigi..ve jack in babasının jhon a yardım etmesi yada yardım ederek gibi gozukmesi..bunlar hepbir kesmekes.. hicbir sonuclara cıkmıyor.. cozmek yada bazı seyleri cozmek icin cok guzel analitik ve matematikden alamak gerekiyor..

Bana gore bu kişilerin hic birinin cocuk durumlarını gostermiyorlar.. tahminim bu kisiler bir sure once anne ve babalarıyla bu adada yasamıslar.. o adada yasayanlar gordugunuz gibi hicbir zaman gerek dunyada tutunamamışlar. her biri birkac darbe yemis..

Desmond adaya uçak düsürmek için gelmiş olamaz..çnki o sayıları girmedigi sahneyi hatırlamanız lazım..bi buhran zamanında girmemişti ..yani bunu hesaplayamazlar hadi bizmkilere bi ekip diyelim bi ucaga binmeleri de saglandı diyelim ama son bölümde ögrendigimiz üzere zamandan adaya gidebilmek için pencereler var..yani o noktalarda gerekli şartlar olustugu anda adaya gidebiliyolar ..widmore bunu nasıl ayarlamıs olabilirki ..herkesi ucaga bindircek sonra ucak tam ordan gecerken desmondın sinir krizi gecirecegini bilecek te numara girmeyince ucak düsücek bizmkilerde ekip olup ben i öldürcek..

Bu duydugum en kötü teoriydi ...lost un şanına yakısmamıs yani tessüf ederim :D:D

dstm sorduğun sorular, yaptığın kurguya göre cevaplanacak sorular değil. ayrıca ben kurgunun senin düşündüğün gibi olmadığını da düşünüyorum..

ilk olarak 815 tekilerin hepsinin seçilmiş olması imkansız, imkansızdan öte saçma. belki jhon lock olabilir.
ancak o insanların eski hayatlarında adayla ilgili bir bağları varsa ancak o şekilde o uçağa binmiş olabilirler ve widmorun bu konuda yapabileceği hiçbirşey yoktur.
zaten başka seçenekler kaos teoreminede aykırı olur.

birinci soru;
abaddonun, desmond un adada olduğunu bildiği falan yok.

ikinci soru;
eğer bu insanlar adayla daha önceden bir bağları olduğu için o uçağa bindilerse neden bindiklerini tahmin etmek zor ancak şöyle açıklayabiliirim, daha önce o adada olduklarından ve bir kere olan başka türlü olamayacağından ada eski haline gelmeye çalışıyor olabilir. ((yani enerjisini azaltıyor, entropi) yapıyorda diyebiliriz)

üçüncü soru;
enkazı kimin yaptığı yani widmor yada benjamin den hangisinin yaptığını bilemeyiz elbette ancak yapılma sebebi söylendiği kadar basit olabilir. yani dünyayı uçağın bulunduğuna inandırmak.

dörüdncü soru;
naomi bu görevin kurtarmamı saldırı mı olduğunu merak eden bir arkadaş iken onu bilinmeyen bir yere hırslı yollamanın yolu, oradakilerin ölü olduğunu söylemek olabilir.

bunlar bir yana benim başka bir sorum var....??????????????

ilk sezon dharma uçağı yemek alkol falan atmıştı paraşütle.. bu ne iş..
kendime göre bir cevabım var ama sizinkileride merak ediyorum.. ben anca bu sezon verilen bilgilerle bulabildim cevabı...

saygılar..

ya lostu sade izlemek daha iyi teoriler heves kırıyor

Geri