Büyük Buluşma Ve etkileri

yehovan

Banned
Reaction score
0
Arkadaşlar büyük buluşma adlı program hakkındaki görüşleriniz nerlerdir ?

Program dünyanın sonu sonrasında ki sorgulma işlemleri ve günahların sevapların hesaba çekildiği yeri tasfir etmektedir. Vicdan aynası dedikleri beyaz giyinmiş beyaz sakallı birinin çkıp insanlara sorgu çekmesi ve bu yerin tasfir edilmesi ne kadar doğru. Bugün Hz Muhammed'in tasfiri bile yapılmamaktır. Nasıl olur ki böyle bir yerin tasfiri yapılmaktadır. Ve yayının tamamı cehennemle cezalandıran insanların hikayesi ile sürmektedir. Sürekli insanlar cehenneme gönderilmektedir. Bunu izleyen çocuklar yapılan tasfirden etkilenmekte. Hatta 20 yaşıma rağman ben bile etkilendim. Acaba yaptıkları tasfir doğrumu ? Böyle bir şeyin yapılması ne kadar doğru yorumlarınızı bekliyorum.

i73079_buyukbulusma.jpg

ben yargısız sadece verilmek istenen mesajı alıp beğenerek izliyorum,hatta bütün bölümlerini istek olursa paylaşırım

Bence bir sakincasi yok.Sonucta Mesaj vermeye calisiyorlar.Hemen hemen tam da olmasa basimiza gelecekler bunlar diye dusunuyorum Sahsen.

Geçen seneler de sadece bir çizgi film yasaklandı çocukları etkiliyormuş. Pokemon ülknın çocuklarının hepsinin sevdiği bir çizgi filmdi:kurtar vadisi yasaklandı bu ülkede şiddet içeriyor kötü örnek oluyormuş. Bu ülkede RTÜK denen kurumun çalışma yapısı nedir ? Bugün ve geçmişte islam tarihinde görsel tasfirler yapılmaktan daima kaçınılmıştır. Peki şimdi böyle ince bir konuda yapılan tasfir doğru olur mu ? Bence Doğru değil. Hadi tasfiri geçtin o program da iyi insanlara 100 örnekten ancak 5 10 örneğe rastlıyoruz. Programı dikkatle takip ediyorum. Ve düşünüyorum bu dünyada iyi insan bu denli azmı ? Sizden ricam programın olaylarındaki sözleride dikkatle takip etmeniz. Öyle ince msglar varki.....

çocukların psikolojisini düşünüyorsanız korku filmlerini yasaklayın derim ben çocukken izlediğim kork filmleri beni çok etkilerdi mesela benim 6 yaşında kardeşim var o da izliyor bu programları arasıra. bana "bak abi kötülük yaparsak Allah bize kızar ama iyilik yaparsak bizi sever" diyor hem orada güzel olan birşey var herkezi cehenneme göndermiyorlar Kuran-ı Kerim'i sağ elinden alıp cennete gidenlerde var bu da çocuklara iyilik yaptıklarında ne alacaklarını kötülük yaptıklarında ne alacaklarını gösteriyor stv nin yaptığı bu tarz programlar gerçekten çok hoş ve dikkat ettinizmi bilmem çok profesyoneller oyunculuklar,müzikler vs gerçketen ustaca hazırlanıyor

ben ve ailem begeniyle izliyoruz...verdigi mesajlar ve konular ve yasanan olaylar guzel anlatiliyor ..2 cocugum var su ana kadar negatif bir etki gormedim aksine pozitif etkiler gorrdum..zararindan cok faydasi olduguna inandigim bir programdir...ayrica diger dizilerin cogunda surekli yalan,dolan,entrika,aldatma lukse ozendirme v.s gibi konular daha zararlidir diye dusunuyorum...birde bu son donemde sihirli cinli cocuklara yonelik diziler ise tam bir sacmalik zaten...

Kalp gözü vicdan aynası bilmem neyin nesi insanlarımızı uyuşturdular artık haklarını bile savunmuyor her şeyi allahtan bekler oldular.

Ben ce gerek yok bu tarz programlara. Bunun yerine haber programı veya belgesel tarzı programlar koyarak dünyevi gerçekleri ALLAH'a işimizi bırakmadan görmemizi sağlayacak programlara yer vermeliler.

Örneğin KURTULUŞ SAVAŞI'nı, örneğin ÇANAKKALE ZAFERİNİ, MOHACI, MALAZGİRTİ anlatan TÜRK'ün tarihini anlatan programlara ihtiyacımız var. ÇİNin RUSYA nın Türk'e nasıl mezalim uyguladığını gösterseler ya.

mesaj verilmeye çalışılıor ama bence abartıldı arada bi cennetede göndersinler die izliorum sadece ama daa hiç çıkmadı öylesi ;)

tasfir olarak daa nelerin tasfiri yapılıor bu falan ufak kalır en azından bilinçlenmeye neden oluor zararlı olmaya başladı ama daa önce yararlıydı benim görüşüm bu!

verdigi mesaj bakımından cok guzel abartı olarakta kabul edilebilir fakat hadislerimiz kaynaklarımızda hesabın ve amelin bu yonde olacagını desteklemektedir.. ama bence biraz daha adam cehenneme atmalılar serefsizim rahatlıyamıyorum sonra;)

proğramı beğeniyorum beğenmem için bir sürü sebeb sayabilirim tanıdığım biri
olan kendisi biraz hallederiz kadir tarzında tefecilik yapan biriydi şimdilerde o işlerden elini eteğini çekmiş eski kazandıklarını mağdur ettiği insanlara dağıttı
fakir fukara babalığı yapıyo inşallah devamını getirir ayrıca cennete gidenlerde var
proğramda

bence bu program çok güzel.kötülenecek bi yanı olmayacağını düşünüyorum

Grave_Worm' Alıntı:
Kalp gözü vicdan aynası bilmem neyin nesi insanlarımızı uyuşturdular artık haklarını bile savunmuyor her şeyi allahtan bekler oldular.

Ben ce gerek yok bu tarz programlara. Bunun yerine haber programı veya belgesel tarzı programlar koyarak dünyevi gerçekleri ALLAH'a işimizi bırakmadan görmemizi sağlayacak programlara yer vermeliler.

Örneğin KURTULUŞ SAVAŞI'nı, örneğin ÇANAKKALE ZAFERİNİ, MOHACI, MALAZGİRTİ anlatan TÜRK'ün tarihini anlatan programlara ihtiyacımız var. ÇİNin RUSYA nın Türk'e nasıl mezalim uyguladığını gösterseler ya.

dostum haklısın ama çin in rusya nın bunla ilgisi ne:eek: :eek:ut:

SıpA' Alıntı:
mesaj verilmeye çalışılıor ama bence abartıldı arada bi cennetede göndersinler die izliorum sadece ama daa hiç çıkmadı öylesi ;)

tasfir olarak daa nelerin tasfiri yapılıor bu falan ufak kalır en azından bilinçlenmeye neden oluor zararlı olmaya başladı ama daa önce yararlıydı benim görüşüm bu!

haklısın SıpA bende merakla bekliyorum ama cennete giden suallerinden sonra iyilik terazisi dolu olan hiç çıkmadı ama genede güzel bir proğram
keşke yapımcılar bu yorumları okuyabilse....

yehovan' Alıntı:
Geçen seneler de sadece bir çizgi film yasaklandı çocukları etkiliyormuş. Pokemon ülknın çocuklarının hepsinin sevdiği bir çizgi filmdi:kurtar vadisi yasaklandı bu ülkede şiddet içeriyor kötü örnek oluyormuş. Bu ülkede RTÜK denen kurumun çalışma yapısı nedir ? Bugün ve geçmişte islam tarihinde görsel tasfirler yapılmaktan daima kaçınılmıştır. Peki şimdi böyle ince bir konuda yapılan tasfir doğru olur mu ? Bence Doğru değil. Hadi tasfiri geçtin o program da iyi insanlara 100 örnekten ancak 5 10 örneğe rastlıyoruz. Programı dikkatle takip ediyorum. Ve düşünüyorum bu dünyada iyi insan bu denli azmı ? Sizden ricam programın olaylarındaki sözleride dikkatle takip etmeniz. Öyle ince msglar varki.....

sana katılıyorum arkadaşım, bu konuda çok haklısın ibret alınacak öyküler olmasına rağmen,bu hikayelerin görüntüyle tamamen korkunlaştırılğını düşünüyorum,hatta bir süre önce ev arkadaşlarım sürekli bu tür programlar izliodu evde bir tane tv oldugu için izlemek zorunda kalıyodum.önceden ışıkta uyuyamadığım halde artık ışıksız uyuyamıodumpsikolojim bozulmuştu.insanların ölüm korkusunu arttırıyor bu tür programlar.

hiç seyretmedim ben, üzerine bu kadar yorum yapıldığına göre izlemek lazım..

Geri