Böyle olur yandaş yargı

B@yb@rs

Banned
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
213
Reaction score
0
Puanları
0
Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Danıştay 1. Daire Başkanlığı üyeliğine atanan Mason Locası'na üye olan Abdullah Dörtlemez'in, Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının isteği üzerine hakkında soruşturma açılan CHP'li milletvekilleriyle görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) avukatlığını yaptığı Ergenekon Terör Örgütü'nden yargı yardımı aldığını gözler önüne seriyoruz. CHP İzmir eski Milletvekili ve Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, hakkında açılan soruşturmaya izin verilmemesi için Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Engin Aydın'dan yardım istemiş! Büyük Loca tarafından 2000 yılında ‘Büyük Loca'nın devlet kademelerindeki irtibatını sağladığı' için teşekkür ödülü alan Abdullah Dörtlemez, Engin Aydın'ın isteği üzerine CHP'li Hakkı Ülkü ile görüşmüş…

CHP'Lİ VEKİL, HAKKINDA İŞLEM YAPILMAMASI İÇİN ERGENEKON'DAN DESTEK İSTEMİŞ
İçişleri Bakanlığı, Aliağa Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yaptığı uygulamalardan dolayı Hakkı Ülkü hakkında soruşturma açtı. Hakkı Ülkü, yargılanması için başlatılan prosedürün ceza mahkemesine intikal etmemesi için Danıştay 1. Dairesi üyelerine baskı yapmış. Hakkı Ülkü, Danıştay 1. Dairesi'nde olan dosyası için 24 Kasım 2008 tarihinde Engin Aydın'ı aramış ve “Bu Danıştay 1. Dairesi üyelerinin isimleri… Bir dava var benimle ilgili de… Çabuk karar vermelerini sağlayacak biriyle görüşmek istiyorum” demiş. Engin Aydın, Hakkı Ülkü'ye yardımcı olacağını söylemiş. Engin Aydın, aynı gün (24 Kasım 2008) 45 dakika sonra CHP'li Hakkı Ülkü'yü aramış ve Danıştay 1. Daire Başkanlığı üyesi Abdullah Dörtlemez'in cep telefonunu vererek kendisini aramasını gerektiğini söylemiş. Aydın'ın, “Danıştay 1. Daire üyesi eski Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı idi Abdullah (Abdullah Dörtlemez)” sözlerine, Hakkı Ülkü, “Hı Emre Kongar dönemi falan mı?” demiş. Engin Aydın, “Hı sen tanırsın onu o seni çok iyi tanıyor tamam mı? Telefonunu bekliyor” demiş.
Hakkı Ülkü ve Engin Aydın'ın konuşmalarından Danıştay 1. Daire üyesi Abdullah Dörtlemez'i yakından tanıdıkları görülüyor. Söz konusu görüşmeler, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamenin delil klasörlerinde yer alıyor.

SEZER ATADI, BÜYÜK LOCADAN ÖDÜL ALDI
CHP'li vekilin yardım istediği Abdullah Dörtlemez, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Danıştay 1. Daire Başkanlığı üyeliğine atanmıştı.

Anasol-M hükümetinde Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Abdullah Dörtlemez, Kültür Bakanlığı-Turizm Bakanlığı'nın birleşmesinin sonrasında görevinden alınarak bakanlık müşaviri görevine getirilmişti. Sezer ise, müşavir kadrosuna alınan Dörtlemez'i 3 ay sonra Danıştay üyeliğine atamıştı.

Sezer'in Danıştay üyeliğine atadığı Abdullah Dörtlemez mason locasına üye… Dörtlemez, 2000 yılında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası tarafından ödüllendirilmiş. Dörtlemez'e, Büyük Loca tarafından 2000 yılında ‘Büyük Loca'nın devlet kademelerindeki irtibatını sağladığı' için teşekkür ödülü verilmiş.

ÜLKÜ: ENGİN AYDIN, 40 YILLIK SAMİMİ ARKADAŞIM, DANIŞTAY ÜYESİNDEN DAVANIN ÖNE ÇEKİLMESİNİ İSTEDİM
CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Ergenekon sanığı Engin Aydın'ın samimi arkadaşı olduğunu ve 40 yıllık arkadaşından yardım istediğini doğruladı. Ülkü, belediye başkanlığı seçiminden önce Engin Aydın'ı aradığını ve kendisine belediye başkan adayı olmayı düşündüğünü belirterek, “Hakkımda açılan dava Danıştay 1. Dairesi'ndeydi. Engin Aydın'a, ‘Lehte ya da aleyhte acil çabuk karar versinler. Çünkü ben belediye başkanı adayı olabilirim' dedim. Abdullah Dörtlemez'den de davanın öne çekilmesini istedim. Spekülasyon yapılmaması için girişimde bulundum. ‘Danıştay'da davası var' diye speküle edilecek durumumun önlenmesine yönelik olarak girişimde bulundum” dedi. Ülkü, yardım istediği davayla ilgili neden yargılandığını unuttuğunu iddia etti.
Hakkı Ülkü, Aliağa Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 93 defa mahkeme önüne çıktığını belirterek, “Bu davaları düşünecek olsam fıttırırım” diye konuştu.

DÖRTLEMEZ: KARARIN ÖZÜNÜ HATIRLAMIYORUM
Danıştay 1. Daire Başkanlığı üyesi Abdullah Dörtlemez de, gazetemize yaptığı açıklamada, Hakkı Ülkü hakkında verilen kararın özünü hatırlamadığını söyledi. Dörtlemez, “Bildiğim kadarıyla Hakkı Ülkü'nün yargılandığı dava Daire'den geçti. Karara bakarsanız, sonucu görürsünüz. Bizim davalara öncelik verme şansımız yok. Sırayla karar veriyoruz. Şu anda kararın özünü hatırlamıyorum. Lehine mi aleyhine mi çıktığını kararı ilgili daireden temin ederseniz, size bir fikir verir” dedi. Dörtlemez, Ergenekon sanığı Engin Aydın ve CHP'li Hakkı Ülkü'yü yakından tanıyıp tanımadığına ilişkin sorumuza ise cevap vermedi. Dörtlemez, Ergenekon klasörlerinde isminin yer almasına ilişkin ise, “İlgililer gereğini yapar” dedi.


http://www.habervaktim.com/haber/86776/boyle_olur_yandas_yargi.html
 
SEZER ATADI, BÜYÜK LOCADAN ÖDÜL ALDI
CHP'li vekilin yardım istediği Abdullah Dörtlemez, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Danıştay 1. Daire Başkanlığı üyeliğine atanmıştı.

Anasol-M hükümetinde Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Abdullah Dörtlemez, Kültür Bakanlığı-Turizm Bakanlığı'nın birleşmesinin sonrasında görevinden alınarak bakanlık müşaviri görevine getirilmişti. Sezer ise, müşavir kadrosuna alınan Dörtlemez'i 3 ay sonra Danıştay üyeliğine atamıştı.

Sezer'in Danıştay üyeliğine atadığı Abdullah Dörtlemez mason locasına üye… Dörtlemez, 2000 yılında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası tarafından ödüllendirilmiş. Dörtlemez'e, Büyük Loca tarafından 2000 yılında ‘Büyük Loca'nın devlet kademelerindeki irtibatını sağladığı' için teşekkür ödülü verilmiş.
___________________________________

kimler nerelerden besleniyor anlatmanın en öz tarafından kısa bir pasaj... dahası varmı? bence yok.... büyük biraderler mesut bahtiyar... localar dertsiz , sırma apoletleri takıvermişler masonlarımız... aferin..
 
Dün 12 eylül'ü vikipedi den okudum uzun uzun. Kenan Evrenin dilinden bütün sebepleri okudum. Son yıllarda nekadarda uğraşılmış aynı sebeplerin oluşturulmasına. Bu uğraşılarda en büyük pay da A. N. Sezer ve demirelin diye düşünüyorum. ETÖ yöneticileri bile daha arkalarda kalır.
Mesela iktisadi sebepler oluşsun diye bir anayasa kitapçığı krizi oluşturuldu.
Daha sonra devletin kasasına 22 milyar girmesi beklenen 2B yasasını iptal etti.
Her yıl düzenli olarak sağlık sorunlarını sebep göstererek tahliye edilen yüzlerce mahkumun aşırı solcu örgüt üyeleri olması dikkat çekiciydi.
Sessiz sedasız atama yaptığı her yerde çaktırmadan bir kadro oluşturdu.
En baş saflarda Yök başkanı ve Ünv. rektörleri olan ellerinde taşıdıkları dövizlerde " ORDU GÖREVE "yazan ,sözde Cumhuriyet Mitingleri ortamı tamamen germeye yönelikti.
Bazı medya organlarında çıkan çarşaflı kadın ve kuran kursu haberlerinin sayısı çoğalmaya başlamıştı.
Bazı gazetelerin reklamı bile manidar dı " Tehlikenin Farkındamısınız " .
Önce 367 sıkıntısı yaşandı. Cumhuriyet tarihinde hiç bir C.Bşk.lığı seçiminde aranmamış olan toplantı yeter sayısı ilk defa aranmış ve dört kişi meclise girmeyerek Cumhuriyet rejiminin çoğunlukcu demokrasi olduğu tarifi değiştirilmek istenmişti.
Aynı kritik günlerde Gen.Kur. internet sayfasında çıkan e-muhtıra gergin ortamın tuzu biberi oluyordu.
Bu kadar karmaşa varken PKK'nın boş oturması düşünülemezdi elbet. Her gün gelen şehit cenazelerinde Bir grup siyasi parti yandaşı Cami avlularında Hükümeti protesto ediyordu.
Ve sonuç En son geçen yılki kapatma davası. Eğer Haşim Kılıç'da değiştirilmiş olsaydı ve kapatma kararı çıksaydı.. Onca küresel kriz arasında birde ülkede siyasi kriz çıkacaktı ki. Bu kritik dönemde Dışarı çıkmış olan militanlar boş oturmayıp sansasyonel eylemlerle birlikte ülke tamamen karıştırılacaktı.
Şükür ki son günlerde o militanlar birer birer operasyonlarda yakalanıyor. Çok zor süreçlerden geçtik. Allahtan Türk Halkı eski olanlardan ders almış. Artık gaza gelmiyor. Zaten bu rürecin en canalıcı virajı 22 temmuz seçimleriydi. eğer bir koalisyon oluşsaydı vay halimizeydi ama Türk Halkı sesini yükseltti. " YETER KARAR MİLLETİN
"
 
Geri
Üst