..::Böfstrogonof::..

~PRENSES~

Romantizmin Delisi
Reaction score
0
..::Böfstroganof::..

i57644_ymk169.jpg

Böfstroganof (4 Kişilik)

Malzemeler:

• 750 gr Bonfile
    2 Adet Soğan
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Salça
    2 Çay Kaşığı Hardal
    200 gr Krema
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Tatlı Kaşığı Limon
    Tuz

• Yemeğin Tarifi:

Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
    Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
    Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
    NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.

Afiyet olsun arkadaşlar yapmanızı tavsiye ederim yada annelerinize bu tarifi mutlaka yaptırın:) çok lezzetli bi yemek olduğuna garanti veriyorum afiyet olsun..

anneLLer varken bize düşmez böle şeler :)

bize ters

ooooo abLa bi yapta yiyeLim ya.. oğLan çocuğuyuz bak :D yasık oLur sonra.. :D

Ablacım hemen yapalım çok ihtiyacın var tabi bir deri bi kemik kaldın:p :D

Yaa ne varki bunları yapmakta yemek bi zevk ve sanat işi:D en azından benim için öyle..

anca tarif hh kızları bi ara yapında yiyelim....bu yemeğin adını nasıl yazdın gerçekten bravo :):):D

...............:sağol :............

ismini okuyamadığım yemeği yemem ben.. :D

eline sağlık yemeğin adı BEEFSTROGONOF (bifstragonof)

ama tarif yanlış malzeme eksik
10 üzerinden 5 :)

ben bi ara doğru tarifi yazıcam

Böfstroganof sadece bi harfte yanlışlık var ben bu tarifi kendim denedim yaptım ayrıca ismide doğru...

Kız bunun ismini sorduklarında söleyemem ben =)
ki söyleyemediğimde de kimse yemez heralde:durdurun :durdurun
sen yapınca söle ben gelicem:)

Geri