Azrail (A.S.) Da Acır

Uzunefe

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Allah, Azrail’e dedi ki:

- Ey Nakib; bu dertli halktan kime acırsın?

Azrail:

- Herkese yüreğim yanar, lakin emri ihmal etmekten korkarım, hatta derim ki;

Allah gençlerin yerine beni feda etse!..

Allah:

- Daha çok kime acırsın, gönlün kime yanar, hangi kula daha ziyade kavrulur?

Azrail:

- Bir gün; bir gemi, koca dalgalar arasında ceviz kabuğu gibi sallanıp dururken emir aldım, gemiyi paramparça ettim.

"Hepsinin canını al, yalnız filan kadınla o çocuğun canını alma" dedin... Hepsi emrin mucibince deryayı boyladı, ecel şerbetini içtiler, kadınla küçücük çocuğu birer tahta üstünde kaldılar. Dalgalar tahtaları sürüklerken; "ananın ruhunu kabzet, çocuğu yalnız bırak" diye emrettin. Ruhunu alarak çocuğu anasından ayırdım, ama sen de bilirsin ki, bu bana o kadar acı geldi ki, çok büyük yaslar gördüm, o çocuğun acısı içimden hiç çıkmadı!.. Dedi.

Allah:

- Ben o çocuğu kendi lûtfumla yetiştirdim. Dalgaya: "Onu bir ormana at!.." Dedim. O ormanı; güller, reyhanlar, sümbüller, yenmesi hoş meyvelerle bezedim. Binlerce güzel sesli kuşlar, tatlı pınarlar, güllerden yataklar verdim. Fitneden korudum. Güneşe; ona zarar verme, yele; ona yavaş es, buluta; onun üstüne yağmur yağdırma, şimşeğe; ona o kadar şule verme, kışa; yeşillikleri tamamen tüketme, yaza; bu bahçeyi yakma diye emirler verdim.

Alıntıdır...

Eline sağlık..

herşeyin hayırlısı

"- Ben o çocuğu kendi lûtfumla yetiştirdim. Dalgaya: "Onu bir ormana at!.." Dedim. O ormanı; güller, reyhanlar, sümbüller, yenmesi hoş meyvelerle bezedim. Binlerce güzel sesli kuşlar, tatlı pınarlar, güllerden yataklar verdim. Fitneden korudum. Güneşe; ona zarar verme, yele; ona yavaş es, buluta; onun üstüne yağmur yağdırma, şimşeğe; ona o kadar şule verme, kışa; yeşillikleri tamamen tüketme, yaza; bu bahçeyi yakma diye emirler verdim."

insanın annesinin yerini tutarmı acaba
allaha şükür

Tanrı ile Allah isimlerini değiştirdiğiniz bu ecnebi hikayelerini yayınlamasanız...

single99' Alıntı:
Tanrı ile Allah isimlerini değiştirdiğiniz bu ecnebi hikayelerini yayınlamasanız...

Seni uyarıyorum bölümde tatsızlık çıkardığın an bu msj ımdan sonra ban lanacaksın arkadaşım ikidir yazış biçimlerini okuyorum ve pek hoşuma gitmio oke... daha dikkatli ve düşünerek yorum yaz

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=102992
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=103235
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=103239&page=2

Bu msjlarını bir daha değerlendir paylaşımcı arkadaşlarına mantıksızsınız suçlayıcı kelimeler kullanmamanı tavisiye ederim islam dini hoş görü dinidir eğer yanlış bilgi veriliorsa bunu daha açıklayıcı biçimde yazabilirsin suçlayarak deil bende buna göre değerlendiririm bu konudan sonra da uzatmamanı tavsiye ederim oke. Konumuza dönelim

single 99 sen hiç dini kitap veya hikaye okumamıssın anlasılan. Yüce Allah'ın 99 ismi var ve bu isimlerin hiçbirinde tanrı kelimesi yazmıyo. ok.

güzel paylaşım...

dini özlü hikayeler ders vermek için anlatılır. malum onlar "kıssa" başlığı altına girer. değer yargılarına mesnet olmak ve teorik ifadelerin aslında ne denli hayatın içinden olduğunu sembolik anlatımla bize ulaştırmak için anlatılırlar...

"kıssa" bizzat Allah tarafından gösterilmiş, Peygamberimiz tarafından örneklendirilmiş bir ders stilidir. zaten yukarıdaki paylaşımınız da ister islami kaynaklı olsun ( o zaman hadis-i kudsi olur) ister gayr-i mülim olsun ( ki gerçekleri ders vermesi noktasında) bize sembolik anlatımla verdiği ders ilham verici...

genellikle kimle kim arasında geçtiğinden ziyade bu anlatımlar neticeleri ile ders verirler. bu kıssada da önemli olan bizim göremediğimiz bir gelecek var ve o gelecek kontrol altındadır. başa gelen olaylar da tesadüf veya şans eseri değil, tecrübe üzerinedir. daha da ilerisi aslında o adaya atılan, bakanların bu adada ne işi var diyeceği ama adanın da garip bir şekilde ona uygun hale geldiği o küçük bebek insandır.

bu aslında geldiği o adanın elverişsiz maddesinin ona nasıl şefkat yüzü gösterdiklerini değil, o şefkatin nasıl da Allah tarafından kastedilerek o cansız unsurlara takıldığını da göstermektedir. eğer bu yapay ortamı hazırlayan zat, bunu sırf onu izlemek için bu düzeni kurduysa ve başka izleyicileri de (ki hikaye de Azrail gibi bir şahit de vardır) sırf bu hüzünlü hali ve felaket dalgalarını izletmek için kurdu ise zalim olur. oysa O zalimlikten uzakdır. neticede onu ona en layık yere koyarak şefkatini göstermektedir. baştaki sorulan soru ve itiraz sonda en güzel bir şekilde cevaplanmış olur. bu meleklerin "yeryüzünde kan dökecek birini mi yaratacaksın? oysa biz zaten seni hadsiz dillerle zaten tesbih ediyorduk!" dedikleri itiraz hadisesine bir göndermedir. evet orada da aynı şekilde sona eren konuşma "ben sizin bilmediğinizi bilirim!!!" diyerek biter...

o zaman bu dünya denilen adanın Sahibi için zamanın yitmesi, sevilenlerin gitmesi, felaketlerle tükenmek gibi göreceli durumlar önemsizdir. felaketten hayrı çıkarabilir. hayır ve şer ondandır. ama şer neticesi itibari ile zaten hayra aracı olmaktadır, geçici bir durumdur. yeis ve ümitsizlik gereksizdir. o uzakdaki adada bir kenarda unutulmaz!

bravo mustava gerçekten güzel takdir ettim ;)

Arkadaşım ben Tanrı kelimesinin Allah'ın ismlerinden olmadığını biliyorum zaten. Allah ile Azrail arasında geçen bir diyalog yazmaya nasıl cürret ederler? Allah'ın kelamı olmayan sözleri nasıl Allah'ın kelamıymış gibi gösterirler? Bu olsa olsa ecnebilerin Tanrılı bir hikayesini islama uyarlama cehaletine düşmüş bir insanın kelamıdır. Ya anlamak istemiyorsunuz ya da müslümanları yoldan çıkarmak isteyenlere yardıma çalışıyorsunuz... Yanlışım varsa yanlış, doğrum varsa doğru deyin.

single99' Alıntı:
Arkadaşım ben Tanrı kelimesinin Allah'ın ismlerinden olmadığını biliyorum zaten. Allah ile Azrail arasında geçen bir diyalog yazmaya nasıl cürret ederler? Allah'ın kelamı olmayan sözleri nasıl Allah'ın kelamıymış gibi gösterirler? Bu olsa olsa ecnebilerin Tanrılı bir hikayesini islama uyarlama cehaletine düşmüş bir insanın kelamıdır. Ya anlamak istemiyorsunuz ya da müslümanları yoldan çıkarmak isteyenlere yardıma çalışıyorsunuz... Yanlışım varsa yanlış, doğrum varsa doğru deyin.

anladım fakat dinimizde süre gelen hadisler kıssalar hikayeler mevcut bu yüzden konuya böle bakma bence kimse allahın kelamı sözleri olmayan şeyleri yayımlamaz büyük zaatların rüyaları başından geçen olaylar mucizeler mevcut

Geri