admiral
New member
- Reaction score
- 0
Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığa aday olduğunu açıklayan Çelikel, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hak ettiği gibi yönetilmesi, ancak ve ancak 'Bir işi iyi yapmamaktansa hiç yapmamayı tercih ederim' diyenlerin söz sahibi olmasıyla mümkündür. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün geleceği için tarihi önem taşıyan bu seçim öncesinde, Fenerbahçemizin içinde bulunduğu hepimizin malumu olan sıkıntıların bir daha yaşanmaması ve geleceğe çok daha büyük hedeflerle yürüyebilmesi için başkanlığa aday olduğumu tüm camiamıza saygılarımla duyurmaktayım" dedi.
Çelikel, öncelikli hedeflerinin, mücadele edilen her alanda başarı olduğunu vurgulayarak, "Ortada alınacak bir kupa varsa bunun ilk talibi daima Fenerbahçedir, Fenerbahçe olmalıdır. Fenerbahçe adı daima en yukarda, en güçlü, en temiz olmalıdır" diye konuştu.
İşadamı Çelikel, genel kurulun kendisine yaklaşımının nasıl olacağı konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine, şunları söyledi;
"Aziz Yıldırım'ın tutuklu olmasından dolayı haklarını gerçekten savunamaması ve yönetim kurulunun da almış olduğu hatalı kararlardan dolayı aday oldum. Başkan olduğumda inşallah Aziz Bey'in haklarını sonuna kadar savunacağım."
Aziz Yıldırım'ın tutuklu olması dolayısıyla kongrede karşısında bulunamayacağını nasıl değerlendirdiği şeklindeki soru üzerine Çelikel, "Birlikte el ele poz verip resim çektirmeyi çok isterdim. Olmadı, olmayacak gibi de görünüyor. Gönül isterdi ki Sayın Başkan da aramızda olsun ve beraber demokratik bir yarış olsun" yanıtını verdi.
Murat Çelikel, şöyle konuştu:
"Ben ve ekibim bu onurlu göreve aday olmadan önce, gerek içinde yaşadığımız sıkıntılı dönemi aşmak, gerek sportif başarıda sürekliliği sağlamak, gerekse ekonomik büyüklüğümüzü artırmak adına yapılması gereken tüm çalışmaları gerçekleştirmiş, yol haritasını çizmiş olarak karşınızdayız. Fenerbahçe Spor Kulübü halkındır. Bu kulübün gerçek sahipleri 30 milyonu aşkın taraftarımızdır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkanlık ise bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı 105 yıldır taşıyan tüm başkanlarımıza sevgi, saygı ve minnet duygusu taşımaktayız. Bizler de bu bayrağı devraldığımızda onur ve gururla taşıyacak, daha yüksek zirvelerde yer almasını sağlayacak ve zamanı geldiğinde aynı gururla teslim edeceğiz."