Aziz Yıldırım bunu hak etmedi

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Suçluysa suçunu çeksin.. Ama uğradığı medya linci akıl ve izanla bağdaşmıyor

IMF Başkanı’nın başına geleni yaşıyor F.Bahçe Başkanı.. Ama fanilasıyla bile görüntüsünün çekilip yayınlanması, emniyetteki fotoğrafının poster gibi verilmesi de artık ayıp oluyor

Herkes tarafından çok tehlikeli görülen bir konuda, lafı hiç eğip bükmeyeceğim..

Türk futbolunda Aziz Yıldırım adında bir fenomen varsa, onunla en fazla uğraşmış, derdini yaşamış, bu sebeple belli sıkıntılar çekmiş, F.Bahçeli olmasına rağmen son 9 senede hiçbir maçına gitmeyecek kadar F.Bahçe’den uzaklaşmış bir F.Bahçeli olarak kaleme alıyorum bu satırları.. Meseleyi duygularımdan bağımsız, hesapsız-kitapsız değerlendirmeye çalışacağım:

Türkİye değişiyor, Bülent Arınç‘ın deyimiyle her alanda bağırsaklarını temizliyor.. Ve sistemin defolarından faydalanarak her alanda oluşmuş baronların dokunulmazlıkları kalkıyor.. Genelkurmay’da da böyle oldu, yüksek yargıda da.. Bugün futbolda.. Önemli bir işadamı dostumun ifadesine göre yarın sıra işadamlarına da gelecek.. Onlar da temizlenecek.. Türkiye, AB normlarına gelecekse bu temizliğin yaşanması kaçınılmaz.. Ve beni de rahatsız etmiyor..

Ancak eşek sürmenin bile bir adabı var.. Sanık avukatlarının dahi dosyalara ulaşamadığı bir gizli davada, herşeyin gelişigüzel ve hoyratça ortalığa dökülmesi akıl karıştırıcı.. Tamam, F.Bahçe Başkanı olduğu için Aziz Yıldırım’ın kayırılmaması lazım.. Ama gerekli kamuoyunu oluşturmak için bir medya lincine ortam hazırlanmasının da ne hukukta ne de insanlıkta yeri var.. Adam daha hüküm giymemiş, emniyette çekilen fotoğrafını poster gibi yayınlıyorlar.. Sızdırana da yazıklar olsun, kullanana da.. Polis adamı evinden almaya geliyor, onun görüntüleri TV’lerde “şok, şok” diye yayınlanıyor.. Adam emniyetten hastaneye muayeneye gidiyor, fanilalı görüntüsü çekiliyor.. Bir de def-i hacet giderirken çeksinler Aziz Yıldırım’ı, olsun bitsin.. Buna niye kimse “dur” demiyor, işte o bölüm kafamı kurcalıyor..

Bu kontrolsüzlüğün arkasından neler çıkar?

İster istemez insanın aklına IMF Başkanı Oliver Kahn geliyor.. Herkes adamın zavallı bir temizlikçi kadına saldıran bir sapık olduğunu düşündü.. Bazı güçlerin kullandığı ve yönlendirdiği medya bunu öyle düşündürdü.. Sonra ortaya çıktı ki, temizlikçi kadın o kadar da “temiz” değilmiş.. Herşey kurguymuş.. Masumiyet karinesi diye insanların diline sakız ettiği kavram, hayati önemde bir kavramdır.. Aziz Bey’i makineli tüfekle tarayan medyanın bu kontrolsüzlüğünün altından neler çıkacak bakalım?

İşin içinde neden hiç futbolcu yok!

Henüz mahkemeye çıkmamış bir adamı bütün Türkiye’nin gözünde mahkum ettirmek, onu itibarsızlaştırmak adalet değil.. Dün Rüştü’yü dövdürürken, milleti tehdit ederken, 10 yıl boyunca spor dünyasında terör estirirken, F.Bahçe’yi arkasına alıp internet sitesinden milleti kılıçtan geçirirken, Aziz Yıldırım’a korkudan “gık” sesi bile çıkarmayanların, yalaklık yapanların ya da bu duruma kayıtsız kalanların yere düştükten sonra adamın ve F.Bahçe’nin üstünde tepinmeleri hiç değil..

İlk gün Aziz Yıldırım’ın kesin şike yaptığını düşünmüştüm ama gizli davanın en can alıcı yerlerinin medyada çarşaf çarşaf yayınlandığını gördükten sonra, “Herhalde bundan önemli bilgi, belge olsa onu da sızdırırlardı” diye düşünerek kafamda şüpheler oluşmaya başladı.. Madem Aziz Yıldırım’ı ülke olarak hep beraber yargılıyoruz, şunları da bilmek istiyorum:

1 Emnİyet ve savcıya göre “F.Bahçe’nin son 7 maçında şike var.” Kirli adamların aralarındaki görüşmeler mide bulandırıcı, tamam.. Ama arkadaş, 7 maçta şike yapılmışsa işin içinde neden hiç futbolcu yok? Ümit Karan ile kaleci Korcan’a mı kaldı bu ihale? Buca-F.Bahçe maçı eğer şikeyse, Aziz Yıldırım ve adamları İzmir’e bu işi bitirmeye gittilerse, hangi oyuncuları, kaçar paraya satın aldılar?

Lİgİn ikinci yarısında Türkiye’nin en iyi top oynayan takımı F.Bahçe değil miydi? Trabzon’u, Beşiktaş’ı, G.Saray’ı, Antep’i çatır çatır yenen bu takımdı.. O maçları Allah’a bırakıp eğer Buca’yı, Sivas’ı, Karabük’ü yenmek için şike pazarlığı yaptılarsa bu, bunu yapanların akılsızlığını gösterir sadece.. İşin o tarafına aklım hiç yatmıyor açıkçası.. Ama belge diye dışarı sızanların wikileaks’ten farkı yok gibi gözüküyor.. Hani nerede para alışverişi? Hani nerede “aldım-verdim” konuşması? Hani nerede şike yapan futbolcular?

Şike yaptı denilenler neden dışarda dolanıyor?

360’a yakın gözaltı yapıldı, tutuklama sayısı 25.. Bunların yarısı da menajerlik sınavında soru çalan idiotlardan oluşuyor.. Böylesine büyük bir şike operasyonunu 10-15 kişi ile yapabilmenin imkânı nasıl olur? 2. dalga, 3. dalga deniyor.. Herhalde dalga geçiyorlar.. Şike yaptığından şüphe edilen adamlar ortalıkta dolaşıyor, idmana çıkıyor, yurtdışına gidebiliyor ve belki delilleri karartıyorken, niye ötekiler “tutuksuz” değil de tutuklu yargılanıyor, onu da anlayamıyorum..

Bu işin şirazesi kaçmış durumda.. Hukuk dediğimiz şey Aziz Yıldırım’ın mağduriyetine uğramış olanlara da, Aziz Yıldırım’a da, Aziz Yıldırım’ı yakalayanlara da eşit şekilde gerekir.. İddiaların mahkeme sonucu gibi sızdırılması, suçu teyit olmamış kişilerin kamuoyunda infaz edilmesi sonucu 6 gündür toz dumana katılmış durumda..

F.Bahçe camiasının, kafası karışmış binlerce amigosu, lümpeni, ayakçısı kontrolsüz bir güç olarak ortada duruyor.. Bu meseleye “suhunetle” yaklaşılmaz, yaralanan kamuoyu vicdanı tatmin ve tamir edilmezse yarın pirincin taşını kimse ayıklayamaz.. Benden söylemesi!

Demirören ne diyor?

Patronumuz olduktan sonra Yıldırım Demirören’i daha yakından tanıma fırsatı buldum.. Şu anda Beşiktaş’ın Avusturya kampında.. Her gün konuşuyoruz, Aziz Bey’in durumu ile ilgili benden bilgi alıyor.. “Beşiktaş Başkanı, F.Bahçe Başkanı’nın içine düştüğü durumla ilgili ne düşünüyor?” diye merak ederseniz:

- Çok üzülüyor.. “Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin”den başka bir şey söylemiyor..

- F.Bahçe’nİn küme düşürülme ihtimalinden çok rahatsız.. “Türk futboluna büyük darbe olur” diyor..

- İstanbul’a geldikten sonra Aziz Bey’i ziyaret etmeyi planlıyor..

Ben onları düşman sanırdım.. En azından birbirlerinden pek hazzetmediklerini düşünüyorum.. İşin komiği Aziz Yıldırım yalakalarında ses yok, onun için üzülmek bile düşmanlarına kalıyor..

Özgener: Ben bunları hak etmedim

Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Mahmut Özgener’in “şüpheli” sıfatıyla adliyeye çağrılacağı haberleri TV’lerde yayınlandığı anda, Çeşme’deki evinde kendisiyle beraberdim.. Çok üzüldü.. Şöyle düşünüyor:

‘SINAVI BEN İPTAL ETTİM’

- Benİm en ufak çarpık işim olmaz, olmadı.. Hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yok.. Ama böylesine şaibeli bir konuda “şüpheli” diye anılmak ağırıma gidiyor.. Ben bunları haketmedim.. Futbol işte böyle bir bela demek ki, bıraksan bile pisliğinden, dedikodusundan kurtulamıyorsun.. Olgun Peker’in sınavını iptal eden benim, onları savcıya şikayet eden benim, Şike Yasası’nı çıkartan benim, Aziz Yıldırım’la durumum ortada.. Son 2 aydır selamı sabahı bile kesmiştik.. Atlatacağız bunları, bugünler de geçecek..

F.Bahçe küme düşecek mi?

4Herkes federasyonun F.Bahçe ile ilgili alacağı kararı bekliyor.. Genel kanı F.Bahçe’nin küme düşürüleceği yönünde.. Federasyon semalarındaki kulisler ise şöyle:

- Henüz federasyona ulaşmış veya gönderilmiş bir belge yok..

- Savcı ve emniyet gözaltına alınanların şike yaptıklarının tespit edildiğini söylüyor..

- Federasyon en azından iddianameyi görmeden kararını vermeyecek.. Ama davanın bitimini de beklemeyecek..

- Yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısında mesele her boyutuyla masaya yatırılacak.. Hukuki mütalaa alınacak..

- Ve bu toplantının sonucunda Aydınlar kamuoyundaki kafa karışıklığını giderecek önemli açıklamalar yapacak..

Aydınlar hastanede Yıldırım’la ne konuştu?

Mehmet Ali Aydınlar, birinci günden “adamlık” sınavını verdi.. Aziz Yıldırım’ı ziyaret etmeye hastaneye gitmesinden dolayı kendisini ayakta alkışlıyorum.. Bunu söylemek için dün aradım:

- Helal olsun, kötü gün dostuymuşsun..

- Sen beni tanırsın.. Herkes de tanıyacak yakında.. Seversin sevmezsin, Aziz Yıldırım bir kulüp başkanı.. Hem de benim kulübümün başkanı.. Oraya gitmek insani vazifedir..

- Nasıl Aziz Bey’in durumu?

- Yorgun ve hasta gördüm..

- Adam gibi görüşebildiniz mi?

- Kendİ yöneticileri bile göremiyor aslında ama özel izin alıp yarım saat sohbet ettim..

- Ne diyor?

- O kadarını söyleyemem ama şunu diyor özet olarak: Ben hiçbir şey yapmadım..

- Ortada Türk futboluna düşmüş kara bir leke var.. Bu konuda parmağı kesecek olan kişi M.Ali Aydınlar.. Her zamanki gibi bu insani görüşmeden bile “Bunlar işi ayarlıyor, F.Bahçe’yi kurtaracaklar” diye çapanoğlu çıkaracak aklıevveller de olacaktır.. Ama şu kadarını söyleyeyim:

MEHMET Ali Aydınlar hukuk, yönetmelik ne diyorsa onu yapar.. İçiniz rahat olsun..

Kaynak

2 kez şampiyonluk kaçtı, 3 kez üst üste şampiyon yapamadı, Türkiye kupası desen zaten yok, stad yandı, bir sürü olaylar oldu, hepsinde ayakta kalan adam şike yapmadığını söylediği bir davada niye 5 saatte bir hastaneye gidiyor ? Kronik herhalde soru almamak için :)

Allah allah ne zaman stad yandı ya
Sen başka bir şey görmüş olmayasın
Mesala gs taraftarların var olan 10 küsür bin koltuğu söküp sahaya attığı olayla falan karıştırma

Stad yandı diyince stadın tamamının yanması gerekmiyor değil mi ? Yanlış anons yangınını diyorum

Cαη;5367165' Alıntı:

Stad yandı diyince stadın tamamının yanması gerekmiyor değil mi ? Yanlış anons yangınını diyorum

Bende zaten her zamanki gibi Fenerbahçeye yenildiğiniz ve nedense zaten bizi yine yenecek diye kabullenemeyip yenilince 10 bin tane koltuğu sökerek kimini sahaya attığınızı kimini yaktığınızı anlattım

Türkiye artık herkese DOKUNULUYOR bunu fark edemeyenler Bedelini öderler..
eskiden olsa VER RÜŞVETİ tamamdı...
artık Türk Yargısı Adalet dağıtır konuma Getirildi bunun farkına varacaksın yoksa böyle vıyaklarsın.

Türkiye artık herkese DOKUNULUYOR bunu fark edemeyenler Bedelini öderler..
eskiden olsa VER RÜŞVETİ tamamdı...
artık Türk Yargısı Adalet dağıtır konuma Getirildi bunun farkına varacaksın yoksa böyle vıyaklarsın.

Evet herkese dokunuluyor ama karşı fikirden olanlara dokunuluyor sanırım. Burda bile bazı kesimlerin propagandasını yapmaktan vazgeçmiyorsun. Saygılar...

Evet herkese dokunuluyor ama karşı fikirden olanlara dokunuluyor sanırım. Burda bile bazı kesimlerin propagandasını yapmaktan vazgeçmiyorsun. Saygılar...

Yavaş ol biraz
Daha olay mahkemede bile değil
Kendi kendine milleti katil falan ilan etme

Gereksiz şeyleri yazmış gereksizşeyler silindi

Böyle ağır ithamlara gerek yok. Eksik kalan bir yönüm varsa tabiki öğrenirim ama sen bunu her haberde yapıyorsun. Bence bir spor olayını da başka yönlere bağlamamak lazım. Yargıya güvenim her zaman sonsuz ama karalama kampanyalarına her zaman da karşıyım. Bence sen de OBJEKTİF OLMAYI ÖĞREN.

para şike şampion işte kim ne derse desin 19 maç zaten kaç maç oynanıyorki toplam

Geri