Azerbaycan Mutfağı

sirine

New member
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
5,196
Reaction score
0
Puanları
0
Dovğa​

Malzemeler:

1 adet yumurta, 1,5 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı pirinç, 3 su bardağı yoğurt, 6 su bardağı su, 1 bardak haşlanmış nohut, 1/2 demet ıspanak, 1/2 demet nane, 1/2 demet dereotu, tuz

Hazırlanışı:

Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.


Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir.



Azerbaycan Pilavı​

Malzeme

2 su bardağı pirinç (Ayıklanıp, yıkanmış)
4 su bardağı et suyu veya su
200 gr. Bizim Paket Margarin
150 gr. kayısı
100 gr. badem İçi
100 gr. üzüm
1 bağ dereotu
2 baş soğan (İnce kıyılmış)
Tuz


Hazırlanışı

Tencere içinde yağı kızdırın ve soğanı yumuşatın.
Pirinci ilave edip, orta derece sıcaklıkta 10 dakika kadar tencerenin dış kenarından içe doğru karıştırın.
Kaynayan et suyunu ilave edip, karıştırın.
Dereotu hariç tüm malzemeyi de ekledikten sonra ağır ateşte 10 dakika pişirin ve dinlenmeye alın.
Tencereyi geniş bir tepside ters çevirin. Biraz daha dinlendirdikten sonra tencereyi alın.
Dere otunu koyun ve karıştırın. Arzuya göre servis yapın.
 
deĞİŞİK VE GÜZEL TARİFLER DENİYECEĞİM ELİNE SAĞLIK ŞİRİNE..
 
şirine bi gün yapta yiyelim..maximus a da getiririz...eniştemde yesin dimi...:) eline sağlık hayatım...
 
yaxi teşekkür edirem ellerin dert görmiy€
ya da öyle bişe :p
 
solasın.... bizim yörenin yemekleri cidden müthiş oluyor..
 
Geri
Üst