Azerbaycan Ile Sorun Yok

VolkaN

Altın Üye
Reaction score
0
Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere;ayağım takıl

Gül, Ermenistan ile İlişkilerin Normalleştirilmesi Konusunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Sürekli Görüştüğünü Belirtti.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile sürekli görüştüğünü belirtti. Gül, "İkimizin de anlayışı şu; bu çalışmalar her iki ülkenin de çıkarına, o açıdan herhangi bir sorun yok" dedi.

ABD’den yapıcı katkı

Enerji zirvesi için gittiği Bulgaristan’a hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda Rusya ve ABD’nin de yapıcı desteklerinin arttığını belirtti. Gül, Aliyev ile görüşmesiyle ilgili kamuoyuna yansıyanların doğru olmadığını, kaynağı belli olmayan haberlerin büyütüldüğünü savundu. Aliyev ile yakın zamanda birçok kez konuştuklarını vurgulayan Gül, "Herhangi bir sorun yok" dedi. ABD Başkanı Barack Obama ile Türkiye ziyaretinde bu konuları çok geniş biçimde konuştuklarını, onun da bölgenin sorunlarına vakıf olduğunu belirten Gül, konuşmasının da Türkiye-Ermenistan arasındaki çalışmaları destekleyici yönde olması gerektiğini kaydetti ve "Onlar da yapıcı katkı veriyorlar bu sorunların çözümüne, Kafkasya bölgesinde daha iyi bir iklimin oluşmasına" diye konuştu.

kaynak

Bazılarına yeterince prim olmuştu bu konu sonunda uzlaşmaya varıldığına sevindim.

Aslında uzlaşma olduğunu düşünmüyorum,Azeri bayan milletvekillerini
başbakanımız eleştirmişti,demekki Azeriler bu konuya farklı bakıyor.
Eğer uzlaşma olmuşsa ,..o da doğal gaza yapılacak zam konusunda olmuştur.

hyr surekli birileri gidip gelio bizide tam bilgi verilmio şaşırtıcı

uzlaşma olmuştur arkadaşlar merak etmeyin.. azerbaycan dogalgaza zam yaparak bizimle uzlaşmıştır rahat olun ..

Türkiyenin AL-i MenfaatLerini Gözetmeyen Azerbayacan'nın Ermenistan MeseLesinde Verdiği Tepkiyi Pek Umursamıyorum.Çünkü Bizim Gösterdiğimiz Hassasiyetin Yarısını BiLe Bizi İLgiLendiren KonuLarda GöstermiyoLar.Kıbrısın Tanınması Konusu Bunun En Açık Örneğidir.Rusyanın Dümen Suyunda ve Emrinde OLan Azerbaycan Yönetimi, AsLa Kendi ÇıkarLarını SağLamdan Bizim Yararımıza Bir İş Yapmaz.

Ermenistan Sınır Kapısının AçıLmasına, Azerbaycan'nın Verdiği Tepki NedeniyLe DeğiL, Soykırım MeseLesinden DoLayı Karşı ÇıkıLmaLıdır.Hiçbir Ekonomik Menfaat O Kapıyı AçtırmamaLı.

Azerbeycan türkiyeyle anlaşmak zorunda yoksa gaz-petrol transferi için rusyanın eline düşmüş olacak...

bakü-tiflis-ceyhanı türkiye kabul etmeseydi rusya azerilerin elini avucunu yiyecekti.Türkiye sayesinde yurt dışında petrol borsasında pay sahibi olmuştur azeri kardeşlerimiz...Lakin o büyük petrol lobileri bir kere bile soykırım konusunda abd ıle görüsmemistir.

Madem azeriler bize dişlerini bu kadar gösterebiliyorlar,girsinler ermenistana söke söke alsınlar karabağı.Hani biz zaten elleşmeyizde ruslarlada anlaşmışlar ne diye bizim sınır kapımızla siyaset yapıyorlar.

Karabağda yaşanan insanlık dramı için aliyev seve seve olmazsa vura vura alırız diyordu.çatışmaların en şiddetli olduğu zamanlarda türkiyedeki insanlar o savaşa koşa koşa müdahil oldular,yanlarında oldular.Onlarla vurdular vuruştular.Nerdeydi azeri ordusu.

Kim ne derse desin ben azerilerin bu kadar düşeceklerini beklemiyordum.Uzun vadede bu iki devletin birleşmesi bile düşünülüyordu yazık yazık...

Geri