- Reaction score
- 0
Ülkemizde spor gündemi çok hızlı değişiyor. İnanın yıllarca görev yaptığım Viyanada, iki ülke arasında ki her türlü spor branşını takip etmeme rağmen bu kadar hızlı ve değişken konu trafiği yaşamamıştım Bu ülkede sadece futboldaki oluşumları, yaşananları iyi ve doğru irdeleyince o kadar fazla konu oluşuyor ki, her gün bir yazı değil, birkaç yazı yazılabilir.
Sevgili hemşerim Rıdvan Dilmen ile Güntekin Onay yine güzel bir iş yaparak Aykut Kocamanı canlı yayına aldılar ve kamuoyunun merak ettiği birçok soruyu cevaplattılar. Aykut hoca önemli açıklamalarda bulundu hatta satır aralarında bile farklı mesajlar vardı!
Aykut Kocamanı, 3 Temmuzda başlayan şike operasyonuyla ilgili duruşuyla ve konuşmasıyla farklı bir portre ortaya koydu. Olaylara olumlu, ılımlı ve hukuksal sürece saygılı yaklaştı Bir Fenerbahçeli gibi değil, futbolun geleceğini düşünen bir spor adamı gibi tavır alması güzeldi. Aykut hoca çoğu konuşmalarında, yerleşik düzenin gerektiğini törpülemedi. Ve hatta bazen farklı bir yol ve yöntemle kendi içyapılarından korkanların tedirginliğini de giderdi!
Aykut hoca olayların perde arkasının doğru irdelenmesi gerektiğini vurgulayarak, dünü reddetmek değil, dünden bu güne çekilen bütün çizgilerin sorgulamasını sık sık hatırlattı Ama maalesef olayların o yönüne bakmak birilerinin işine gelmedi veya yürekleri yetmedi! Her ne ise o konulara tekrar girmek istemiyorum
Birkaç cümlemde Futbol Federasyonun seyircisiz maç oynatmaya son vermesi üzerine olacak Belki de Futbol Federasyonunun son zamanlarda yaptığı en olumlu, en güzel iş bu oldu. Boş tribünlere oynanan maçlara oldum olası karşıyımdır TFFnin aldığı kararla bundan böyle sessiz oynanacak maçlarda tribünlerin görüntüsünü çocuklar ve bayanlar şekillendirecek! Bunun ilk uygulamasını bu hafta Şükrü Şaraçoğlun da görüp yaşayacağız
Çocuklara lafım yok, ama inşallah bayanlar arasından holiganlığa özenenler çıkmaz Bu konuda biraz endişeliyim. Çünkü Cumartesi günü İzmirde oynanan Göztepe, Karşıyaka derbisi için stada gelen bazı Göztepeli bayan taraftarların sütyeninde bıçak bulunduğunu haber ajanslarında okuduk! Eğer emniyet görevlilerimiz ve stada gelen sağduyulu futbol sever bayanlar şiddete sığınan holigan ruhlu çarpık zihniyetlilere fırsat vermez ve aralarında barındırmazsa sessiz statlarımızda bundan böyle çiçekler açar!
Kaynak