aygıt yöneticisinde ses driveri yok

selin_tek

New member
Reaction score
0
formatdan sona (xp sp2) aygıt yöneticisinde sadece vga ve lan driveri ünlemli onları kuruyorum fakat ses driveri hakkında hiç bir sey yok ayrıca denetim masasında ses aygıtlarına girdigimde de ses aygıtı pasif durumda ne yapmalıyım
laptop markası acer travelmate 2420 sitesinden sesi indirdim fakat hala ses pasif ve yok yardımcı olursanı sevinirim.

selam,

http://rapidshare.com/files/94069255/kb888111.rar

link'ten microsoft'un KB888111 nolu updateini cekip yüklermisin muhtemelen ses kartin high defination bu yüzden görünmüyor device manager'de update'i cekip yükledikten sonra sound card'i bulacak ve driver isteyecek senden acer'in sitesinden indirdigin driverin yolunu göster bakalim calisacak mi?

kolay gelsin.

peki lisansız sistem için update yaparsam bi sorun olurmu

dediklerini aynen ugyuladım ama olmuyo hala ses driveri yok yada ben bi yerlerde yanlışlık yapıyorum.
linki indirip calıştırdım pc acıp kapattım ama aygıt bulunmadı sona acer sesini kurdum hala bana mısın demiyo

selam,

hayir bu update'in yapilabilmesi icin lisansli yada lisansiz gibi bir durum söz konusu degildir.

ses kartiniz onboard ise bios'dan disable durumuna cekilmis olabilir mi ?

bunu anlamak icin bilgisayariniz acilirken söyle bir yazi göreceksiniz Press ... to Enter BIOS bu ... oldugu yerde bir key yazmaktadir, DEL - F10 - ESC - F12 bunlardan birtanesidir o tusa basarak bios'a girin ve ADVANCED tabina gelin oradan INTEGRATED PERIPHERALS menüsüne girin oradaki Onboard Audio sekmesi disable durumunda ise onu enable'ye cekin sonra F10 ile save edip cikin eger ki zaten disable durumunda ise enable moduna cekip bilgisayarinizi baslattiginizda oturum actiginiz zaman yeni donanim bulundu uyarisini verecektir eger bu sekilde de vermiyor ise ve o disable durumunda degilde enable durumunda ise ses kartiniz patlamistir muhtemelen...

kolay gelsin.

laptop biosu kasa gibi degil cok aradım audio disable mi diye bulamadım fabrika ayarlarına döndürdüm ama hala aygıt yöneticisinde kesinlikle sese ayıt birsey yok
müsteri formatdan önce sesi var diyo 3defa format attım sp3 vesp2 denedim bios update etmek istedim acer sitesinde buldum fakat calıştırınca hata veriyo
yardımların için sağol

ses onboard chiplerde bios altında görmesi lazım tahminim devre dışı olmasından dolayı bu şekilde.
eğer bu işe yaramaz ise aklıma gelen ses çipinin yanmış olabileceğidir.

henüz bir sonuc alamadım donanımsal bi sorun degildir umarım ve son olarak bios update kalıyo
yardımlarınız için tesekkürler...

selam,

fiziksel olarak ulasamadigim icin baska birsey malesef gelmiyor aklima.

Geri