Ayetullah fetullah

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Siyasal İslam ve Bölücü /Ayrılıkçı hareketten kaynaklanan bir büyük tehdit altında bulunan Türkiye'de, özgürlükçü (liberal) sağın ve halkçı (demokratik) solun kendi içlerinde bütünleşerek bir işbirliğine ya da birlikteliğe gitme arayışlarının yoğun hale geldiği; bu yolda umutların yeşerdiği bir dönemde; Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ''Cumhuriyet Düşmanı'' bir kişi hakkında aldığı beraat kararı, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinden kaygı duyan tüm yurttaşları endişeye sevk etmiştir!.. Mahkemelerine, yargıçlarına güvenen, yargı kararlarına büyük saygı gösteren Türk toplumu, bu kararın hukuksal gerekçelere uygun olduğundan kuşku duymasa da; yurttaşların birçoğu, bu kararla doğacak sonuçların ne gibi gelişmelere yol açacağını düşünmeye başlamıştır... Bir erken seçimin gündemde olduğu Türkiye'de, bu kararla bağlantılı olarak ortaya çıkacak gelişmelerin tüm siyasal dengeleri altüst etmesi olasılığı belirmiştir...

Olurlar ve olmazlar

İran'da 56 yıllık monarşiyi yıkan siyasal İslam, bugün Türkiye'de 83 yıllık Cumhuriyeti tehdit altında tutmaktadır. Şubat 1979'da İran'da gerçekleştirilen İslam Devrimi ile İran'ın 27 yılda geldiği nokta ortadadır. İran bugün çağdışı ''Siyasal İslam'' ın koyduğu kurallarla çizilmiş sınırlar içerisinde, karanlık bir yaşamla baş başadır. Türkiye'de yaşamakta olup da İran'a özlem duyanlar bile bu resimden korkar olmuşlardır...

İran'da devrim çok süratli gelişmiştir. Yönetim ve Silahlı Kuvvetler ilk günlerde dağılmıştır. El ilanları ve duvarlara asılan pankartlarla ''Asker; Humeyni 'nin Emri ile Firar Et'' çağrılarıyla parçalanan Silahlı Kuvvetler, yetişmiş kadrolarını ve komuta kademesinin tümünü başlangıçta kaybetmiş, bir yıl sonra Irak'la girişilen savaş (1980- 1988) bu nedenle yönetilemez hale gelmiştir. Hapsedilen ve emekli edilenler hariç sadece kurşuna dizilerek öldürülen generallerin ve amirallerin sayısı 30'u bulmuştur. (Silahlı Kuvvetlerde, Emniyet Teşkilatında, Haber Alma Teşkilatında SAVAK'ta görevli general ve amirallerin, üst düzey yöneticilerin idam kararları, maiyetlerindeki görevliler tarafından infaz edilmiştir.) Bu arada ideolojik nedenlerle, ''özgürlük ve demokrasi'' sloganlarıyla monarşik yönetime karşı çıkarak mollalarla birlikte hareket eden ve ''İran İslam Cumhuriyeti'' özlemiyle mollalara destek veren, Halkın Fedaileri, Halkın Mücahitleri, Yasadışı Komünist Partisi/TUDEH gibi sol kanattaki bütün örgütler tasfiye edilmiş ve yandaşlarının tümü idam edilmiştir.

Devrim sonrasında yönetim mollaların eline geçince ilk uygulama kadınların tesettüre (örtünmeye) sokulması olmuştur... Örtünmeyen kadınların yüzüne yollarda kezzap atılmış ya da yüzleri jiletle parçalanmıştır... Kız ve erkek çocukların okulları ilk günden ayrılmıştır... İçki satan yerler tümüyle tahrip edilmiş ve kapatılmıştır... Müzik ve eğlence programlarının tamamı yasaklanmıştır... Sahipsiz kalan taşınır ve taşınmaz malların hepsi yağmalanmıştır... Eğer ''Bunların hiçbiri Türkiye'de olmaz'' diye düşünenler varsa, geçmişin ve bugünün Türkiye'sinden fotoğrafları yan yana koyarak gelinmiş olan noktayı görmeli ve düşüncelerinin sağlamlığını irdelemelidirler...

Tekrarlanan sahneler

Air France'ın 1 Şubat 1979 tarihli Paris-Tahran seferiyle İran'a dönen Humeyni'yi örnek alarak, elinde Pan American'ın Washington- Ankara seferi için açık tarihli bilet bulunduran bir ''Cumhuriyet Düşmanı'' bugün yola çıkmak için sabırsızlanmaktadır. Onun gibi, onu karşılayacaklar da sabırsızlanmaya başlamıştır. Bu kişinin yetiştirmeleri onun yolunu gözlemektedirler. Küçük yaştan itibaren beyinleri şekillendirilerek yaratılmış bir neslin mensupları olarak, artık devleti ele geçirme zamanının geldiğini düşünmekte ve ''Cumhuriyet Düşmanı'' nın liderliğini beklemektedirler. Uçaktan iner inmez onun da ''Ben değiştim'' diyeceğini umut etmektedirler...

''Laik Türkiye Cumhuriyeti, İslam çizgisinden ve Osmanlı yolundan ayrılmıştır'' ,''Allah ve Peygamber emirleri yerine Türkiye'de Atatürk' ün emirleri geçerlidir'' diyen Humeyni'nin Türkiye'deki temsilcileri, bugün ondan daha da ileri gitmişler; işgal ettikleri makamları, bulundukları konumları unutmuş görünerek, başta ''Laiklik'' olmak üzere ''Türkiye Cumhuriyeti'' nin anayasal niteliklerini tartışmaya açacak kadar; devletin en yüce makamlarına, anayasal kurum ve kuruluşlarına saldıracak kadar derin bir ihanet çukuru içine düşmüşlerdir. Bu resim içinde Türkiye'de şeriat ve bölücülük tehlikesi olmadığını söyleyenler de boy göstermiştir. Onların bu kapsamdaki söylemleri belli bir maksada yöneliktir. Bu yolda alınabilecek önlemlerin başlangıçtan itibaren etkisiz kılınması için bir taktiktir. Amaç; tehdidi yok göstererek, şeriat ve bölücülüğe karşı alınabilecek önlemleri engellemek, oluşabilecek direnci önceden yok etmektir! ''Bu millet istedikten sonra laiklik tabii ki elden gidecek'' diyenlerin ve ona destek verenlerin başka türlü düşünmesi zaten mümkün değildir!..

Türkiye İran olabilir mi?

''Türkiye İran olmaz'' , ''olmayacak'' diyebilenler varsa; bugünden tezi yok ortaya çıkmalıdırlar!.. Ulus tümlüğü ve ülke bütünlüğünden yana olan; ''Laiklik'' başta olmak üzere, Cumhuriyetin anayasa ile belirlenmiş temel niteliklerinde hiçbir görüş ayrılığı bulunmayan, ''Atatürk İlke ve Devrimleri'' ni aynı biçimde algılayan, yalnızca isimleri farklı olan ''özgürlükçü sağ'' ın ve de ''halkçı sol'' un liderleri, parti örgütlerinin temsilcileri, her iki hareketin destekçileri, sivil toplum örgütleri ve tüm yurtseverler bir kutsal görev için hemen mücadeleye soyunmalı ve yola koyulmalıdırlar...

Bugün Türkiye'de, ''Laik Cumhuriyet'' in ''İslam Cumhuriyeti'' ne dönüştürülmesi planı, İran arşivinden yararlanılarak oluşturulmaktadır... Bu arşivde yer alan yöntemler kullanılmaktadır... Bölücü ayrılıkçılarla, şeriatçılarla, ikinci cumhuriyetçilerle; özet olarak tüm Cumhuriyet karşıtları ile dayanışma içinde olan bir ''Cumhuriyet Düşmanı'' , şimdi Amerika'da kendisine tahsis edilmiş bir konutta, ''Humeyni'nin Tahran'a Dönüşü'' adlı bir filmi seyretmekte; Esenboğa'da kendisini uçağın merdivenlerinde karşılayan, dizi dibine diz çöküp el öpmeyi çok seven bir başka ''Cumhuriyet Düşmanı'' nın kolunda merdivenlerden aşağı doğru indiğini düşlemektedir...

Bugün Türkiye'nin üzerinde dolaşan bir kara buluttur!.. Türkiye'nin geleceği tehlikelerle doludur!.. Kurtuluş için tek yol ''Ulusal Bütünleşme İçin Birliktelik'' yoludur. Bu yol Türkiye için son umuttur...

Doğu SİLÂHÇIOĞLU - Cumhuriyet

Nede güzel içinde bulunduğumuz durumu açıklamış .

Bence içinde bulunduğumuz durumla alakası yok...

Cumhuriyet'in haberi olduğu ne kadar belli. Her zamanki gibi paranoyalar, İran'dan kesitlerle propogandayı daha etkili hale getirmek... Ama sonuc: gerçekçilikten uzak, taraflı görüşler. Olasılık bile olamayacak varsayımlar üzerine kurulu bir yazı :)

Teşekkürler

yazı için teşekkürler
ama hukuksal kanunlara uygun olarak mahkeme bir karar vermiş ve karar anayasaya göre verilmiş. tutup da toplumda şöyle yaralar açar böyle yaralar açar diye feryad etmek çok da akla uygun değil.
bağımsız yargılar anayasamıza ve kanunlara uygun olarak karar verirler sağ ya da sol muhafazakar, dinci ya da aşırı solcu grupların isteklarine göre değil

Sen Ananin Karinin Bacinin BaŞini AÇ,İÇkİnİ İÇ,barina Da Gİt KardeŞ Cumhurİyet Adi Altinda Laİklİk Adi Altinda.laİklİk Elden Gİdİyor Dİye Feryat Fİgan Edenlerİn Amaci
LaİklİĞİ Kurtarmak DeĞİl Bu Heveslerİnİ Bİr Zaman Gelecek Kİ Yapamayacaklarindan KorktuĞu İÇİn Şİmdİden O Zemİnİn OluŞmasini Engellemektİr.

Yukarida Yazili Cevaplara Bakinca Bu Manİdar PaylaŞiminin Amacina UlaŞmadiĞini DÜŞÜnÜyorum...
ÇÜnkÜ Bu SÖylenen Ve Olmasi Yakin Olan Olaylarin TÜrkİyemİz İÇİn HİÇte GÜzel Bİr Hal OlmadiĞini GÖremİyorlar... Bunu GerÇekleŞemeyeceĞİnİ DÜŞÜnen GÖremeyen ArkadaŞlar Unutmasin Kİ Tarİh TekerrÜrden İbarettİr.!!!.
İran Kendİ Rejİmİnİ Koruma TelaŞindan Dolayidir Kİ Çevresİne Rejİm İhraÇ Etme TelaŞindadir.. İrandakİ Rejİmden İranlilarin YÜzde KaÇi Memnun Acaba Sorarim Bu ArkadaŞlara....
İranlilar Çok Memnun OlduĞu İÇİn Mİ Evlerİndekİ Çanak Antenlerİnİn ÇoĞu TÜrksat Uydumuz Üzerİnden TÜrkİyemİze Gipta İle Bakmaktadirlar..!?.

ANLAMLI ve ANLANMAK İSTENMEYEN PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER...

tarih tekerrur etmekteymis Turgut Ozal'in zamanindaki
provakosyonlar tekerrur ediyor evet dogrudur, ama laiklik cumhuriyet hala yerinde.

Iran'i bir Islam devleti zanneden yazar bozuntusunun yazisini gulumseyerek okudum
ama biri buna Islam dininde zorlama olmadigini ogretsin..

Dun laiklik elden gidiyodu bugun Iran oluyoruz ehehe hayirlisi bakalim yarin ne oluyoz..

O kadar tehlike de ise ulke kopun gidin tehlikesiz yerde yasayin, mesela uganda

son umutlar mis asil sizin gibilerin son umutlari :D

hep aynı şleyelr türkiye ıran olacak yalanı kendi ürettikleri şeylerle ınsanları korkutmak istiyorlar zaten haberin kaynaği bakınca normal karşılıyorum

Yazar adına talihsiz bir yazı. Humeyni ile Fettullah Gülen karşılaştırılamaz. Bu yazacaklarımdan birini savunduğum veya diğerini kötülediğim gibi bir anlam çıkarmayın. Herkes hak ettiğini alacak.
1-Humeyni dini olmakla birlikte daha çok siyasi bir kişiliktir. Fettullah Gülen ise ağırlıkla dini bir kişiliktir. Siyaset yapma şansı yoktur. Çünkü buna ihtiyacı yok, kendisini yıpratmadan istediği siyasteçiyi elde edebiliyor.

2-Humeyni Anti-Amerikan bir politika takip etmiştir. İran İslam devrimi Amerika'ya karşı yapılmış bir devrimdir.İran'ın Humeyni ile başlayan Amerikan karşıtı çizgisi bugün de devletle devamlılık esastır ilkesiyle ülkesinde devam etmektedir. İran bu tavrıyla İslam dünyasının olduğu kadar ülkemizdeki solcuların da takdirini almaktadır. Çünkü bildiğim kadarıyla solcular da Anti-Amerikandır.
F.Gülen ise Amerikan yanlısıdır. Üyeleri de çeşitli toplantılarda bunu telkin etmektedir.( birçok yerde , birçok farklı mevkide insandan bizzat dinledim.)

3-Humeyni yapmak istediğini gizlemeden ,saklamadan, tedbir adı altında korkaklığa başvurmadan yapar. Salman Rüştü'nün kellesi için ödül koymuştu. F.Gülen ise bu tür hareketlerin her zaman karşısındadır. Ladin'den nefret ettiğini söylerken hamisi olan Bush'un yaaptıklarından hiç söz etmemektedir.

yorumları yazan arkadaşlarımıza teşekkür ettim gerekli açıklamaları yapöışlar.. bu boş gereksiz çıkışlardan biran önce kaçının derim: bizi dışardan izleyenler, hakkımızda yanlış düşünmesin en azından

bölüm kurallarına aykırı mesaj..

sacma ve varsayımlarla dolu bir yazı türkiye ye bişiy oldugu yok olmayacakta neden bu korku anlamadım bakalım yarın tayyip degilde baska biri iktidar olsa ki hiç sanmıyorum diyelim oldu o zamanda din elden gidiyormu diyeceksiniz uhahah güldürmeyin adamı yaaa

İç isyanlarda işte bu şekilde galyana getirmelerle oluyor. İran halkı şu anki durumdan tabiki hiçte memnun değil. Dünyada enfazla uydu nun satıldığı ülke olduğu da doğru. Lakin ülkemizde birkere herşeyden önce TSK var.
Bazı insanların önce cumhuriyet düşmanı olarak nitelenip sonrada mahkeme kararı ile berat etmeleri hiç tartışılmamalı bence. Eminim ülkemizde daha pek çok cumhuriyet düşmanı vardır. Herhangi bir suçu yoksa bu insanların hapse girmeleri için bir neden de yoktur.
Burası Türkiye, herkes farklı görüşte olabilir, herkesin inancı farklı olabilir. Bununla yaşamaya alışmak zorundayız. Ülkemizdeki aşırı dinciler, sırf aşırı dinci oldukları için laik düzene tehdit gibi gözüküyorlarsa, aşırı hırıstiyanlar neden bir tehdit olarak gözükmüyor.

Misyonerler bedava incilleri kimlere dağıtıyorlar neden hiçbiri bana denk gelmiyor, aşırı dinciler benim adıma karar verip laik düzeni ne hakla değiştirmek isteyebilirler. Rejim ancak ve ancak halk referandumuyla değişir. Böyle bir referandum şayet gündeme getirilirse ozamanda darbe olur.
O yüzden kimsenin aşırı dincilerden yada cumhuriyet düşmanlarından korkmasına gerek yoktur. Bunlar, bizi dıştan yıkamadılar, içten yıkmaya çalışma gayretleri içinde olanların oyunlarıdır.

chapboy' Alıntı:
Sen Ananin Karinin Bacinin BaŞini AÇ,İÇkİnİ İÇ,barina Da Gİt KardeŞ Cumhurİyet Adi Altinda Laİklİk Adi Altinda.laİklİk Elden Gİdİyor Dİye Feryat Fİgan Edenlerİn Amaci
LaİklİĞİ Kurtarmak DeĞİl Bu Heveslerİnİ Bİr Zaman Gelecek Kİ Yapamayacaklarindan KorktuĞu İÇİn Şİmdİden O Zemİnİn OluŞmasini Engellemektİr.

nekadar güzel yazmışsın kardeşim,

Kaynak niye rahatsız etti dostum ? İsmi Cumhuriyet diyemi yoksa? Gerçekler diyemi yoksa?

hep aynı laflar, hep boş laflar. bilmiyorum bu peynir gemisini nasıl yürüteceksiniz. f.gülen'ide politikaya alet ettiniz ya, ne yapacağınızı şaşırdınız artık milleti bölmek için. 4,5 senedir iran olmadık,şeriat gelmedi, rejimde değişen hiç bir şey olmadı, şimdi hemen seçim önünde oluverecek değilmi, saçma !!

muhalefet yapana lafımız yok ama sadece muhalefet yapın, başka şeyleri uydurarak, bahane ederek muhalefet olmaz. bu şekilde anca kendinizi batırırsınız. yapacaksanız kötü giden birşeyler varsa ondan bahsedin. uydurma düşüncelerle biryere varamazsınız

Devrim sonrasında yönetim mollaların eline geçince ilk uygulama kadınların tesettüre (örtünmeye) sokulması olmuştur... Örtünmeyen kadınların yüzüne yollarda kezzap atılmış ya da yüzleri jiletle parçalanmıştır... Kız ve erkek çocukların okulları ilk günden ayrılmıştır... İçki satan yerler tümüyle tahrip edilmiş ve kapatılmıştır... Müzik ve eğlence programlarının tamamı yasaklanmıştır... Sahipsiz kalan taşınır ve taşınmaz malların hepsi yağmalanmıştır... Eğer ''Bunların hiçbiri Türkiye'de olmaz'' diye düşünenler varsa, geçmişin ve bugünün Türkiye'sinden fotoğrafları yan yana koyarak gelinmiş olan noktayı görmeli ve düşüncelerinin sağlamlığını irdelemelidirler...

körün gözüne gözlük fayda etmez
Doğu Silahçıoğlu sabah akşam yazsa da bunları okuyup anlayan çıkmaz.bazıları da hala cumhuriyeti kaç kişi okuyor der.işte mantıksızlık burdadır.yazılanlar doğru veya yanlıştır bir gazetenin tirajı yazılanların doğruluğunu veya yanlışlığını kanıtlamaz!!! çünkü bu öyle bir takiyyedir ki 12 yıl önce AB yi savunur sonra AB ye girmeye uğraşır.bu öyle bir takiyyedir ki cumhuriyete küfreden cumhuriyeti savunma rolünü üstlenir.sırf benim istediğim olacak diyip olmazsa mızıtırım "demokrasi" diye ağlarım demektir bu takiyye.
bu ÖYLE BİR TAKIYYEDİR Kİ IRAK TA FİLİSTİNDE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ ÖLÜRKEN BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNE EŞBAKAN OLUR!!!

sizler hala takiyyeye devam diyorsanız ve ona oy atıyorsanız
"Pes Doğrusu."

takıyyeye oy atanlar miting karşıtı çıktı şaşmadım
yine saçma sapan konuşuyorlar ama benim sorularıma her zaman ki gibi cevap yok
işte gerçek takıyye budur :clap

ya bu cumhuriyette yazan yorumcu bir insanın düşünceleridir herkes suça girmeden düşünebilir bu adam böle düşünüyodur öle yazmış siz öle düşünmüyorsunuzdur başka türlü yazarsınız bence bugüzel bir şey ama burda yanlış olan insanların birbirini karalaması bu karalama sonucunda kavga isyan vs olaylar baş göstermekte insanlar birbirleriyle kapışmakata ve daha kötüsü insanların ölmesi ben bu görüşte değilim laikliğin ve cumhuriyet elden gidiyo diye feryat edenler yani kusura bakmayın bugun daha vergisini bile vermeyen adamlar var ama mitingte cumhuriyet diye bağırıyo ben vergimi veriyorum,fişimi zorla alıyorum kaçak su yada elektirik vs ihbar ediyorum o zaman ben cumhuriyeti kuratarıyorum sizse konuşuoyosdunuz ben icraat yapıyorum bakın bence konuşarak hiç birşey olmaz olanıda bozmazlar inşanllah birde herkes kendi dinini yaşasın bırakın ben içki içiyosam kendime sigara içiyosam kendime namaz kılıyosam kendime yani burdda islama karşı bir saldırı olduğu gibi hisettim nieden niçin bunların cevapları hiç bir zaman verilmicek vermicekler insanları bağırtanlar geleyana getirenler orda uzaktan bakıp seyrediyolar asıl mitinge gelenler zaten bir amacı yok belki miting bir amaç için yapılmaya başladı ama gelenlerin amacı yok biri laiklik elden gidiyo der biri cumhuriyet biri darbe olmasın biri heyecan için gider biri organize edilen otobuse binip "hadi ya gidelim şeher şeher dolaşırık ne olacak" der ama kimse tam olarak neye geldiğini bilmiyo du ama bunları kapatacak çok büyük bir silahları vardı BAYRAK uğrunda milyonlarca şehit verilen bu BAYRAK insanı coşturmanın en kolay yolu arkadaşlar biz türküz bu vatan için ne şehitler verdik bu vatan 80 yıldır siz içten onlar dıştan uğraştı yıkamadılar bu ucuz provokasyonlara mı kanacak bu millet burda ölümüne varız sonuna kadar vatanımın yanındayım

sağ mış sol muş asıl yol buymuş
şehidimin son örtüsü
akbabalara yem olmuş
siper etsemde durdursam şu siperi
gözlerin önünden indirsem şu çeperi

arkadaşlar biz burda kavga ederken onlar hiç durmuyolar yinede siz düşünün kapışalım mı yoksa el ele verip bu vatanı savunalım mı!!!!!!!!!!!!! :melek :melek

Fethullah Gülen'in amacı belli. ama ben Türkiye'nin İran olabileceği görüşüne katılmıyor, toplum yapısı bu ülkede şeriatı kaldırmaz. Getirmek isteyenler var, hemde oldukça fazla sayıda ama hiçbir zaman için çoğunluğu ele geçiremezler. Şeriat isteyenlerin yükseliş dönemi sona erdi ülkede, şimdi duraklama zamanındalar sonrada gerileyecekler, buna eminim. AKP %35 oy aldı ülkede bu kadar şeriatçı var diyenler hayal görüyor, o oyların en az %20sini başka tercihleri olmadığı için AKP'ye oy verenler oluşturdu, yoksa yaşam tarzları öyle değil.

Fethullah Gülen devlet kademesinde önemli yandaşları olan bir kişi, bu yüzden beraat kararını çok görmemek lazım. Ülkede Adalet sistemi bağımsızdır diyenlere ise gülüyorum. Gelsin bakalım ülkesine, merakla bekliyoruz.

Yağmur Yağsa Yağmuru Fethullah Gülen den bileceksiniz Çok gülüyorum Bunlara Çok :D

Bu yazıyı da ancak Cumhuriyet Gazetesi Yazar Kaçtı Bu gazetenin Trajı ? En son Siyah Beyaz Yayımlanıodu Renklendirdiler mi :D

sevitetri' Alıntı:
açıkca ifade etmeliyim ki ben dediğiniz şahsiyetin cemaatine cok uzun bir süreden beri katılan birisiyim.Bu güne kadar daha bu devleti yıkalım yok edelim gibi bir kelime duymadımYaşantımızın adı cumhuriyet olsun yada ne olursa ama dürüst ve temiz olsun.yok kardeşim iftira ve tefrikanın bukadarıda pes doğrusu hepsini rabbime havale ediyorum.Bu cumhuriyetçi geçinenler ATATÜRK çü falan değil bunlar kendisini ön planda tutmayı seven hatta paraya Atatürk yerine kendi resmini bastıran Milli şef denen bu ülkeye her türlü zulmü eden şahsın günümüzde kalan "paronayak takımı tek korkuları yıllarca ellerinde tuttukları statükocu anlayışın son bulması.Bunlar için laiklik falan hikaye...İçi boş ruhsuz inançsız nesil yetiştirmekten başka ne yaptılar. Hiç kusura bakmayın arkadaşlart ama bu ülke malazgirtle Türkün ve İslamın gücüyle açıldı İstanbulun fethiyle zirvesine ulaştı.Bu ülke müslüman Türk yurdudur.Savaşlarda o hertürlü bahane bulunan başörtülü kadınlarile , cephede namazını terk etmeyenlerin gücüyle kurtarıldı.Bizim Atatürkle laiklikle bir sorunumuz yok. Bu ülke İran da olmaz.Biz efendimizin hoşgörüsündeki İslamı yaymak ve yaşamak için varız.
Forumda o kadar yorum okudum ama sizinki gibi mantıklı kesin kanıtlı hoş görüşülü akılcı Bir cevap daha okduğumu söyleyemem gerçekten yüreğine sağlık

türkiye iran olmaz

açıkca ifade etmeliyim ki ben dediğiniz şahsiyetin cemaatine cok uzun bir süreden beri katılan birisiyim.Bu güne kadar daha bu devleti yıkalım yok edelim gibi bir kelime duymadımYaşantımızın adı cumhuriyet olsun yada ne olursa ama dürüst ve temiz olsun.yok kardeşim iftira ve tefrikanın bukadarıda pes doğrusu hepsini rabbime havale ediyorum.Bu cumhuriyetçi geçinenler ATATÜRK çü falan değil bunlar kendisini ön planda tutmayı seven hatta paraya Atatürk yerine kendi resmini bastıran Milli şef denen bu ülkeye her türlü zulmü eden şahsın günümüzde kalan "paronayak takımı tek korkuları yıllarca ellerinde tuttukları statükocu anlayışın son bulması.Bunlar için laiklik falan hikaye...İçi boş ruhsuz inançsız nesil yetiştirmekten başka ne yaptılar. Hiç kusura bakmayın arkadaşlart ama bu ülke malazgirtle Türkün ve İslamın gücüyle açıldı İstanbulun fethiyle zirvesine ulaştı.Bu ülke müslüman Türk yurdudur.Savaşlarda o hertürlü bahane bulunan başörtülü kadınlarile , cephede namazını terk etmeyenlerin gücüyle kurtarıldı.Bizim Atatürkle laiklikle bir sorunumuz yok. Bu ülke İran da olmaz.Biz efendimizin hoşgörüsündeki İslamı yaymak ve yaşamak için varız.

Geri