Benim babam da 1970 li yıllarda CHP ilçe başkanlığı yapmış. Hatta 29. ekim 1961 tarihli bir fotoğrafı var Atatürk heykeline CHP çelenk'i koyarken. O zamanlarda Ülkeye hizmet edebilecek kadronun CHP' de olduğunu düşünüyordu belkide. Ama 1980 li yıllarda çok ateşli bir Turgut Özal hayranı idi. Şimdilerde bazen oturup haberleri izliyoruz. Deniz Baykal çıktığında babam sinirinden çıldırıyor. Babam şimdi 78 yaşında ve yaklaşık 50 yıldır siyasetle çok yakından ilgilenir. Deniz Baykal'ın bakanlık yaptığı dönemleri hep anlatırda ... Adam haksızda değilmiş. Ben birçok konuda olduğu gibi babamı örnek alırım. Belki 38 yaşındasın hala mı babanı dinliyorsun diyebilirsin ama Ben babamdan hala öğrenecek çok şeyim olduğunu biliyorum. Her seçimde oy kullanmaya giderken ben ve eşim Babam'a sorarız hangi partiye verelim diye. Ama hiç birinde bir yeri işaret etmemiştir. Oğlum koskoca adamsın sen nereye vereceğini benden iyi bilirsin der hep.
Ülkede kaç kere demokrasi oldu soruna gelince. ben son 20-25 yılı hatırlıyorum. Mesela 1983 seçimlerinde Kenan Evren C.Bşk. olarak seçimden önce hep MDP'ye oy verilmesini işaret ederdi. Milliyetçi Demokrasi Partisinin genel başkanı Turgut Sunalp'de Evren gibi emekli bir subay'dı. Belkide ona kolayca söz geçirebileceğini düşünürdü bilmiyorum.. Ama halk Evren'e öyle bir demokrasi dersi verdi ki . Bağıra bağıra " BENİ YÖNETECEK ADAMI BEN SEÇERİM " diye bir sonuç çıktı sandıktan
Birde 2007 seçimlerini hatırlıyorum Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını bu kadar yüksek sesle haykırdığını. Muhalif Partilerin çığırtkanlıkları normaldi ama normal olmayan o kadar çok baskı vardı ki Akparti üzerinde ör: Sözde Cumhuriyet Mitingleri , e-muhtıralar , çok ilginç 367 kararı , YÖK , Üniversite rektörleri , çoğunluk denebilecek medya , Tabip odaları , işçi sendikaları , yüksek yargı organları , eski onursal başkanlar hatta ve hatta Terör Örgütü bile O günlerde gelen şehit haberleri tavan yapmıştı. Ortalığın tozduman olduğu o günlerde Halk kafasını hiç karıştırmadı ve " YETER BENİ YÖNETECEK ADAMI BEN SEÇERİM " dedi. sonuç % 47 Akparti.
Erbakan'a gelince. Erbakan muhafazakar kesimin beklentilerine cevap verebileceği düşüncesi ile o seçimlerden 1. parti olarak çıktı. Ama başbakanlık yaptığı dönemde beklentilere yeterince cevap veremediği ve 2007'de Tayyip Erdoğanın gösterdiği gibi baskılara karşı gerekli direnci gösteremediği için Halk tarafından cezalandırıldı.
Üslubumuzu bozmadan yazıştığımız sürece her sorunu cevaplayabilirim arkadaşım.