Ayakkabı Tamircisi, Müzik Aşkını Youtube'ye Taşıdı

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Bursa'da ayakkabı tamirciliği yapan Salih Zimitoğlu (50) müzik tutkusunu kendi imkanları ile çektiği kliplerle YouTube'ye taşıdı. Türk halk müziği tutkusu olan Salih Zimitoğlu, tamirci dükkanında çektiği müzik klipleri, yüklediği video paylaşım sitesi YouTube'de bir anda meşhur oldu. Bir çok kişiden tebrik mailleri alan Zimitoğlu, internet ortamında yayınladığı klipleri ile aynı zamanda müşteri...

ayakkabi-tamircisi-muzik-askini-youtube-ye-tasidi_o.jpg

Bursa'da ayakkabı tamirciliği yapan Salih Zimitoğlu (50) müzik tutkusunu kendi imkanları ile çektiği kliplerle YouTube'ye taşıdı. Türk halk müziği tutkusu olan Salih Zimitoğlu, tamirci dükkanında çektiği müzik klipleri, yüklediği video paylaşım sitesi YouTube'de bir anda meşhur oldu. Bir çok kişiden tebrik mailleri alan Zimitoğlu, internet ortamında yayınladığı klipleri ile aynı zamanda müşterilerinin isteklerini de karşılamış oldu.

Beşevler Mahallesi'ndeki iş yerinde ayakkabı tamirciliği yapan ilkokul mezunu Salih Zimitoğlu (50), 20 metrekarelik dükkanında bir yandan müşterileri tarafından getirilen ayakkabıları onarırken, diğer yandan gençlik yıllarında kurduğu bir hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Trabzon doğumlu olan Zimitoğlu, Türk halk müziği tutkusunu askerden önce öğrendiği bağlama ile internet ortamına taşıdı. 1968 yılında başladığı ayakkabı tamirciliğini devam ettiren Salih Zimitoğlu, 15 ay önce ise Bağkur'dan emekli oldu. 10 yıldır Bursa'da ikamet eden Zimitoğlu, 2007'nin 5'inci ayından beri kliplerini gönderdiği YouTube'ye yakında kendi parçalarını da göndermeyi düşündüğünü söyledi.

Türk halk müziği tutkunu olan Zimitoğlu, işlerinden arta kalan zamanlarında iş yerinde bulundurduğu bağlamasını eline alarak türkü söylüyor. Son dönemlerde müzik tutkusunu daha da ileri taşıyan Zimitoğlu, küçük bir kamera aracılığıyla kaydettiği videolarını daha sonra video paylaşım sitesi YouTube'ye yükleyerek sanal ortamda müzikseverlerle paylaşıyor.

İş yerindeki boş zamanlarında bağlama eşliğinde türkü söylediğini anlatan Zimitoğlu, şöyle konuştu: ''Askerden sonra öğrendiğim bağlamam, her zaman çalıştığım tezgahın arkasında asılı dururdu. Bayanlar başta olmak üzere müşterilerimden türkü söylemem için yoğun istek gelmeye başladı. Ben de kendi klibimi hazırlayarak internet ortamına taşımaya karar verdim. Şu an beni dinlemek isteyen müşterilerime YouTube'da yayınladığım kliplerimi öneriyorum. Siteye girerek rahatça kliplerimi izliyorlar.''

Zimitoğlu, bilgisayar kullanmayı da kendi imkanları ile öğrendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Lisede bilgisayar bölümünde okuyan kızıma aldığım bilgisayardan kendi imkanlarım ile bilgisayar kullanmayı öğrendim. Türkü söylediğim zaman küçük bir kameraya görüntülerimi kaydediyorum. Daha sonra bu görüntüleri 'YouTube'ye yüklüyorum. Bugüne kadar 8 Türk halk müziği klibi yükledim. Kliplerim bugüne kadar 3 binin üzerinde kişi tarafından izlendi."

İzleyenlerin sayısının her geçen gün daha da artığına dikkat çeken Salih Zimitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müzikle ilgili herhangi bir beklentim ya da amacım yok. Meşhur olmak gibi bir düşünce içinde değilim. Sadece hobi olarak bu işi yapıyorum ve bundan büyük keyif alıyorum. Benim dışımda ailem, yakınlarım ve müşterilerim de büyük keyif alıyorlar. Ayrıca ailem bana büyük destek veriyor.''

Müşterilerin de kendisine büyük destek verdiğinin altını çizen Salih Zimitoğlu, müzik kliplerini YouTube'ye yükledikten sonra işlerinin de arttığını söyledi. İlkokul mezunu olmasına rağmen bilgisayar öğrenip internete klip atmasının kendisini popüler yaptığının altını çizen Salih Zimitoğlu, "40 yıldır da ayakkabı tamirciliği yapıyorum. Bilgisayar ile 4 yıl önce tanıştım ama kendi kendime kısa sürede her şeyini öğrendim. Bağkur'dan emekli olduktan sonra boş duracağıma bu tür işlerle meşgul oluyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur. Ayrıca bazı bilgisayar bilmeyen arkadaşlara da yardımcı oluyorum." dedi.
(Cihan Haber Ajansı)

Geri