Ayşen, Halk Müziğini İsveç'te Tanıtıyor

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
İsveç'in Başkenti Stockholm'de Yaşayan Türkücü Ayşen, İsveç'te Halk Müziğini Tanıtmak İstediğini Söyledi.

aysen-halk-muzigini-isvec-te-tanitiyor_o.jpg

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan türkücü Ayşen, İsveç'te halk müziğini tanıtmak istediğini söyledi.

İlk albümünü Mart ayında çıkaran Ayşen, albüm gelirinin bir kısmını şiddete maruz kalmış kadınlara vereceğini söyledi. Albümünün büyük bir titizlikle 2 senede hazırlandığını söyleyen Ayşen, "TRT saz sanatçısı Nazım Onay'ın benimle çalışması benim için büyük bir şanstı. Şair ve halk ozanı olan babamın halk müziğine başlamamdaki etkisi büyüktür. Onun söylediği türkülerin tesirinde kaldım" dedi.

Türk halk müziğini tanıtmak istediğini ifade eden Ayşen, "Albümüm Serzeniş Türkiye'nin her yerinde satılıyor. Almanya'da satışlar çok iyi İskandinavya'daki satışlarla ben ilgileniyorum. Pek çok bayramı Türkiye'de geçirdim. İlk albümündeki Bayramdan, Bayrama şarkısı büyük ilgi gördü. Türkiye'de bir çok televizyon programına katılarak albümü tanıttım. Önümüzdeki günlerde de tekrar Türkiye'ye gideceğim. Katıldığım programlarda olumlu eleştiriler alıyorum. İsveç'te bazı radyolarda türkü söylemem isteniyor;

bu beni çok mutlu ediyor. Yakında iki İsveç radyosunda türkü söyleyeceğim" şeklinde konuştu.

(MA-CY-CY-ÖK-D) (İhlas Haber Ajansı)​

Geri