Maliyeci
New member
- Reaction score
- 0
Tek fıkra ekledim kusura bakmayın zaten yeterince uzun
Çocuğun birine sürekli ağabeyini örnek al diye söylerlermiş. Çünkü herkes çocuğun hukuk fakültesinde okuyan, geleceğin parlak avukat adaylarından, kendini yetiştirmiş,
gurur timsali biri olduğunu düşünürmüş.
Oysa ki çocuğun ağabeyi hergün ben okula gidiyorum safsatasıyla arabaya atlar ve kızlarla gününü gün edermiş.
Çocuk birgün demiş ki:
- ya ben şu ağabeyimin arabasına bi saklanayım bakayım ne yapıyomuş abim de örnek alacakmışım...
demiş ve çaktırmadan atlamış arabanın arka koltuğuna çekmiş üstünede bir örtü.. Birkaç dakika sonra da abisi:
- anne ben okula gidiyorum...
diyerek çıkmış yola. 5 dakika sonra bir kızla buluşup atmış arabaya ve çıkarmış bir dağın başına. Durdurmuş arabayı, kız başlamış sevgilisiyle konuşmaya.
- Aşkım ne güzel bir yer burası ağaçlar, kuşlar...
Çocuk kesmiş kızın lafını..
- Sen boşverde ağacı kuşu verecen mi bana onu söyle demiş.
Kız da başlamış bağırmaya..
- Terbiyesiiiiiiz, ırz düşmanıııııııı, defooooooool
Abi hemen kesmiş kızın sözünü..
-Bağırma lan in arabadan sen şimdi yürüyerek in dağdan aşağı, bende arabamla ineyim de aklın başına gelsin
demiş. Kız da çaresiz inmiş.
Arka koltukta olanları bir bir duyan çocuk demiş ki içinden demek ki ben abimi boyle örnek alcam.
Ertesi gün ufaklık gitmiş garajdan bisikletini çıkarmış.
- Anne ben okula gidiyorum...
diye bağırmayı ihmal etmemiş ve mahalle arkadaşı olan bi kıza seslenmiş.
- Ayçaaaaaaa
- Ne var
-Atlasana arkama seni dağa götürecem
-Tamam
Çocuk başlamış pedal çevirmeye binbir güçlükle dağa çıkarmış kızı, dili bir karış dışarıda sormuş....
- Ayça ... verecen mi bana
- Evet
- ?????? Cidden mi verecen ?
- Evet
Çocuk suratı bir karış asık cevap vermiş.
- İyi o zaman sen al bisikleti in, ben yürüyerek inerim dağdan aşağı. :mutlu:
Çocuğun birine sürekli ağabeyini örnek al diye söylerlermiş. Çünkü herkes çocuğun hukuk fakültesinde okuyan, geleceğin parlak avukat adaylarından, kendini yetiştirmiş,
gurur timsali biri olduğunu düşünürmüş.
Oysa ki çocuğun ağabeyi hergün ben okula gidiyorum safsatasıyla arabaya atlar ve kızlarla gününü gün edermiş.
Çocuk birgün demiş ki:
- ya ben şu ağabeyimin arabasına bi saklanayım bakayım ne yapıyomuş abim de örnek alacakmışım...
demiş ve çaktırmadan atlamış arabanın arka koltuğuna çekmiş üstünede bir örtü.. Birkaç dakika sonra da abisi:
- anne ben okula gidiyorum...
diyerek çıkmış yola. 5 dakika sonra bir kızla buluşup atmış arabaya ve çıkarmış bir dağın başına. Durdurmuş arabayı, kız başlamış sevgilisiyle konuşmaya.
- Aşkım ne güzel bir yer burası ağaçlar, kuşlar...
Çocuk kesmiş kızın lafını..
- Sen boşverde ağacı kuşu verecen mi bana onu söyle demiş.
Kız da başlamış bağırmaya..
- Terbiyesiiiiiiz, ırz düşmanıııııııı, defooooooool
Abi hemen kesmiş kızın sözünü..
-Bağırma lan in arabadan sen şimdi yürüyerek in dağdan aşağı, bende arabamla ineyim de aklın başına gelsin
demiş. Kız da çaresiz inmiş.
Arka koltukta olanları bir bir duyan çocuk demiş ki içinden demek ki ben abimi boyle örnek alcam.
Ertesi gün ufaklık gitmiş garajdan bisikletini çıkarmış.
- Anne ben okula gidiyorum...
diye bağırmayı ihmal etmemiş ve mahalle arkadaşı olan bi kıza seslenmiş.
- Ayçaaaaaaa
- Ne var
-Atlasana arkama seni dağa götürecem
-Tamam
Çocuk başlamış pedal çevirmeye binbir güçlükle dağa çıkarmış kızı, dili bir karış dışarıda sormuş....
- Ayça ... verecen mi bana
- Evet
- ?????? Cidden mi verecen ?
- Evet
Çocuk suratı bir karış asık cevap vermiş.
- İyi o zaman sen al bisikleti in, ben yürüyerek inerim dağdan aşağı. :mutlu: