Atv Motor Yarışı [HF]

mstfkly

New member
Reaction score
0

Caps
mxvsatvunleashed4.jpg

mxvsatvunleashed.jpg

mxvsatvunleashed1.jpg

mxvsatvunleashed3.jpg

Şöyle eğlenerek doya doya oynadığım motor yarışı oyunları Moto Racer 2 ve Moto GP 2 olmuştur hep. Onlar haricinde bu zamana kadar PC"de keyifle motor yarışı oynadığımı hatırlamıyorum. İşte MX vs. ATV Unleashed PC"de bizi eğlendirebilecek motor yarışı olarak imdada yetişiyor. Sakın bir simülasyon beklemeyin ve hemen bir arkadaşınızı yanınıza oturtun. Çünkü gerçekten eğleneceğiz.

MX vs. ATV Unleashed, ne muhteşem grafikler ile geliyor ne de harika bir fizik motoru ile. Sanki yapımcılar hadi buyurun şöyle grafikten, gerçeklikten kafanızı kaldırın da eğlenelim biraz demişler. Bana soracak olursanız çok da iyi etmişler. Çünkü Moto GP 3 ile çileden çıkmıştım resmen her şey güzeldi fakat tam bir felaketti benim için. 2. oyundan bile çok zorlanmıştım, alışana kadar da canım çıkmıştı. Neyse, oyunumuz simülasyon değil zaten. MX vs. ATV Unleashed adında da anlaşılacağı gibi hem MX serisi motorları, hem de ATV"leri kullanacağımız hani şu dört tekerli hep bizim de olsa da şöyle dağ bayır dolaşsak dediğimiz motorlar ve hatta her ikisi ile yarışlar yapabileceğimiz eğlenceli bir motor yarışı oyunu. Aslında MX vs. ATV Unleashed tam bir arcade oyunu. Tamamen oyuncuların hoş vakitler geçirmesi için tasarlanmış bir oyun bana göre. O yüzden keyif almaya bakın.

MX vs. ATV Unleashed içinde oynayabileceğiniz birçok mod yer alıyor. Bunlara kısaca bakacak olursak. Championship, Single Player ve Multiplayer olarak üçe ayrılmış durumda.

Championship

National Championship: Bu kategoride 16 hafta boyunca ikişer yarışlar halinde eleme usulü puan topluyorsunuz.

THQ Championship: Yine aynı şekilde 16 pist ve 16 hafta boyunca puanlama usulü yarışlar yapıyorsunuz National Championship"den tek farkı eleme usulü olmaması.

Single Player

İşin en eğlenceli yanı Single Player modlar bir hayli fazla ve gerçekten eğlenceli vakitler geçirmenizi sağlıyor.

Racing: Supercross, Nationals, Short Track, Waypoint Race, Hill Climb diye kategorilere ayrılmış durumda. Kuşkusuz en eğlenceli olanları bir tepeye çıkmaya çalıştığınız ve tepe taklak olduğunuz Hill Climb ve Supercross modları.

Freestyle: High Score, Combo, Fallow The Leader, Big Air Challenge diye kategorilere ayrılmış durumda Freestyle yarışları da. Bu kategoride daha çok motorla şahlanarak havada parende atmak, ters yüz olmak gibi artistlik hareketler yapıyorsunuz. Düştüğünüz zaman "arghhh, uhhhh..." seslerini duymanız için oynamakta çok büyük fayda var.

Store: Store bölümünde oyun boyunca kazandığınız yüksek puanlara göre MX ve ATV"lerinizi yenileyebiliyorsunuz. Görünüş olarak çok güzel serilerin olduğunu belirtmek lazım. Oyuna devamlılık kazandırmış.

Yine her iki ana kategori altında Free Ride, Challenges gibi alt modlar da var ve multiplayer da unutulmamış durumda. Oyunda bu kadar çok mod olması oyundan çok çabuk sıkılmanızı engelliyor. PC başında sıkıldığınız ve grafik manyağı oyunlardan şöyle bir sıyrılmak istediğinizde kafa dağıtacağınız bir arcade yarış oyunu anlayacağınız. Kuralım bir köşede dursun zamanı gelince şöyle bir bakarız.

Uçarım alayını tanımam !!!

Oyun boyunca kuşkusuz komik ama bir o kadar eğlenceli olan ise, Reality şovlardaki programları seyrediyor hissi alıyor olmanız oyundan. Hani bir ağ çekilir ve eleman platformdan uçarak uzun bir atlayış yapar motor ile ve hep de çakılır İşte o tarz bir eğlence vaat ediyor. Flatout"un motor versiyonu dersek de (Grafik fakiri) hiç abartmamış oluruz. Hele elemanların MX ve ATV"leri üstünde artistlik hareket yaparken çakılmaları esnasında çıkardıkları sesler gerçekten çok komik. Bir MX"ten o hızlı çakılınca Tom & Jerry deki gibi "uhhh, arghhh, ihhhh" gibi enteresan seslerin çıkması ayrı bir ilginçlik tabi.

Sadece eğlence

Oyundan muhteşem grafikler ve teknik detaylar beklememeniz gerektiğini başta söylemiştim. Çünkü oyun baştan sonra fizik kurallarını ihlal eden, yerden 100 metre yukarda kol ve bacaklarınızı pergel edası ile ayırdığınız bir arcade oyunu. Buna rağmen en azından yapımcıların seslere özen göstermesi gerekirdi çünkü tüm motorların sesleri neredeyse aynı vızıldayan bir arı gibi ses çıkarıyorlar. Arcade dedik de bu kadar demedik, değil mi ama? THQ zaten herhalde arkadaşlar hem satalım hem de eğlenelim kasmayın kendinizi bu kadar demiş oyun için yapımcılarına ferah bir odada yayılarak bir oyun yaptırmış anlaşılan...

MX vs. ATV

Oyunun kuşkusuz en güzel yanı benim hasta olduğum çocukluğumdan beri bir kerecik binsem dediğim ve en son 1996-97 yıllarından birinde ATV oyunu oynayarak bu açlığımı dindirdim derken bugün itibari ile sayısal loto oynama gereği duyduğumu da ekleyim ATV"ler ile oynamak çok zevkli gerçekten. MX kadar seri olmasa da açık alanlarda oradan oraya "N"apıyorum ben ?" diyerek sonu olmadığını bildiğin arazilerde ilerlemek keyifli dakikalar geçirtiyor insana. Tüm yarışlarda her iki seriyi de seçebilmemiz de ayrı bir güzellik.

Peki, pistlerin durumu ne? Pistler gayet yüzeysel ve çok fazla özen göstererek hazırlanmış pistler değil ama oyun için yeterli sayılabilecek düzeyde. Zaten daha çok engebeli ve çiftlik havası verilmiş pistler var. Kapalı mekanlarda sözde seyirciler önünde de şov yapabiliyorsunuz tabi bir de. Xbox 360"ın Project Gotham"ındaki seyircileri görünce insan bunca yıl tüm yarış ve spor oyunlarındaki bize seyirci diye yutturdukları pano resimlerini hatırlayınca bir garip oluyor. İşte bu oyunumuzda da pano seyircilerini görmeniz mümkün. Zaten bu oyunda kim 3D seyirci ister ki? Tek CD"lik tadımlık bir eğlence işte.

Kimler oynamalı?

"Aman be satmışım dünyanın anasını!" diyen oyuncular tabi ki Şaka bir yana tamamen farklı saatler geçirmek ve simülasyondan ziyade arcade oyunları seven ve arkadaşları ile birlikte kapışmayı seven oyuncular mutlaka denemeli. Onun dışında eski sistemlerde oynanabilecek oyunlar arayan arkadaşlar da oyunu oynayabilir. Sistem dostu bir oyun çünkü. P3 1.0, 256 MB Ram ve 32 MB ekran kartlı sistemlerde bile çalışıyor oyun. Hatta şöyle diyeyim size, bu oyun için Moto Racer"ın elden geçirilmiş ve 500cc"lik motorların olmadığı bir yarış oyunu diyelim son olarak. Oyun hakkında başka söylenecek çok da fazla bir şey yok zaten alıp eğlenmek lazım. İyi eğlenceler...

Hotfile.com: One click file hosting: ATV Motor.part1.rar
Hotfile.com: One click file hosting: ATV Motor.part2.rar

Resimlerdeki reklama dikkat

Geri