Atesle oyun oynamak. ???

uLash

Kaleidoscope
Altın Üye
Reaction score
1
Malumunuz su yeni acilim cilginligi tam gaz devam ediyor. Bastan söylüyeyim irkci degilim ve irkcilari sevmem, ayrica kimsenin dini, dili ve kültürü beni ilgilendirmez..

Daha önce acmis oldugum bir konudaki gibi, benim icin önemli olan önce benim özkültürümdür.. Tabikide baskasi icin de önce kendi kültürü gelir normal olarak.

Tabi birde kendi kültürü icin kaygilanmayanlar var " istisnalar kaideyi bozmaz "

Simdi biryandan pompalanan avrupa ve abd kültürü, diger yandanda hükümetin bu kürt acilimi ile üstüne tüy dikti.

Nedenmi ? Bakin kürt nüfusu kontrolsüz bir sekilde cogaliyor ve batiya hizli bir yayilim var... Ve bunlar gittikleri yerde kültürlerinide beraber getirerek getolasiyorlar.

Ayrica gecen bir rivayete göre batida, dogudan cok pkk senpatizani oldugu söyleniyor.

Hem pkk gibi bebek katilini besleyen ve her firsatta coluk cocuk biji apo diye bagiran bir zümreye ragmen (dikkat genellemiyorum) bu kürt acilimida neyin nesi ? Bu hizla cok degil 20-30 sene sonra sokakta Türkce konusani bulabilecekmiyiz acaba ?

Bence birileri atesle oynuyor hem kendini hem bizi yakacak

haklisin dai
atesle oyun oynaniyor ama haberimiz yok
malesef yaptigimiz en iyi sey ben laigim sen yobazsin ben dinciyim sen bilmemnesin kavgasi yapmak.
Ataturkun cumhuriyeti emanet ettigi genclik simdi nelerin pesinde kosuyor.ulkeyi bu hale sokanlar ve onlarin izinden gidenlere boyle koru korune baglanmak neden ???

cok degil 28 yil oncesinde yasananlari ne cabuk unuttular.Malesef sag-sol kavgasinin ismi degisti dinci-laik kavgasina donustu.bunun uzerine birde turk-kurt kavgasi eklendi.

Butun bunlari gormezden gelipte neden hala ben iyiyim sen kotusun kavgasi yaparlar ki.peslerinden kostuklari,ideoloji lerini benimsedikleri siyasetcilerin ne oldugunu anlamamak veya anlamamazliktan gelmek ne islerine yarar..

gecmisi kahramanliklarla dolu bir milletin dustugu hale bak.Disardan bir kuvvet gelip bizi yikamaz ama kendi icimizde catismak dusmandan bile daha tehlikeli..
Yazik gercekten yazik...

Aman ırkçıları sevmeyin kürdofiller sizi. Kardeşim IRKÇIYIM.

Adamların 3 yaşındaki çocuğu sokakta biji serok apou diye geziyorsa (İstanbul - Ataşehir - Gazi Mah.) ben IRKÇIYIM. SOKUN BUNU KAFANIZA. Sonra ağlarsınız böyle.

Ben ten ırkçısı değil TÜRK IRKÇISIYIM.

Aman ırkçıları sevmeyin kürdofiller sizi. Kardeşim IRKÇIYIM.

Adamların 3 yaşındaki çocuğu sokakta biji serok apou diye geziyorsa (İstanbul - Ataşehir - Gazi Mah.) ben IRKÇIYIM. SOKUN BUNU KAFANIZA. Sonra ağlarsınız böyle.

Ben ten ırkçısı değil TÜRK IRKÇISIYIM.

yaziyi dikkatli okursan Turkluge kimsenin bir laf tmedigini anlayacaksin.zaten etseydi inanki tepkiyi senden once ben koyardim.sonucta sende bende oda bu vatani seviyoruz.vatanini seven herkes milliyetcidir.bunun sagi veya solu yok.

adam burda kürt irkciliginin yayildigindan ve bizim dikkatli olmamiz gerektiginden bahsediyor. :victory

" Nedenmi ? Bakin kürt nüfusu kontrolsüz bir sekilde cogaliyor ve batiya hizli bir yayilim var... Ve bunlar gittikleri yerde kültürlerinide beraber getirerek getolasiyorlar.

Ayrica gecen bir rivayete göre batida, dogudan cok pkk senpatizani oldugu söyleniyor.

Hem pkk gibi bebek katilini besleyen ve her firsatta coluk cocuk biji apo diye bagiran bir zümreye ragmen (dikkat genellemiyorum) bu kürt acilimida neyin nesi ? Bu hizla cok degil 20-30 sene sonra sokakta Türkce konusani bulabilecekmiyiz acaba ?
karsisinda "

Kımse bısey demıyecekmı arkadaslar Bu hususta ? ... Herkez benımle hemfıkırmı yoksa goruslerımımı begenmedınız? ...

senin bu kaygılarını bende duyuyorum . baştakilerde biten bi olay bu .

sonuçta bizi kürtlerin çoğalması ve batıya kayması bizi ilgilendirmez . kontrol altındamı değilmi beni bu ilgilendirir . akp ve benzeri dış güçlerin emrindeki gayri milli partiler başta oldukça kontrol edilemiyeceğini ve hatta yanlısların önünün açılağını düşünüyorum ki zaten öylede oluyor

ancak başa tamamen milli ve ülkenin birliğini ve yükselişini isteyen partiler gelirse bu sorunun üstesinden gelinebilir . benim şahsi görüşüm mhp dir ancak akp gibi tamamen gayri milli bir parti olmasın ve koolisyonada razıyım şahsen . bunun için önce akp yıkılmalı ve akp zihniyeti bu ülkeden silinmelidir ve bir daha başa bu tür zihniyetlerin gelmesinin önüne geçilmelidir . ilk çözüm bana göre budur . akp döneminden başka hiç bir dönemde bu konuda kaygı oluşmamıştı bende .

benim şahsi görüşüm mhp dir ancak akp gibi tamamen gayri milli bir parti olmasın ve koolisyonada razıyım şahsen . bunun için önce akp yıkılmalı ve akp zihniyeti bu ülkeden silinmelidir ve bir daha başa bu tür zihniyetlerin gelmesinin önüne geçilmelidir . ilk çözüm bana göre budur . akp döneminden başka hiç bir dönemde bu konuda kaygı oluşmamıştı bende .

sence birtek akp ve onun zihniyetinin yikilmasi yeterlimidir ???
Bu ulkeyi akp den once yoneten siyasi partilerin izledigi yontemler ne kadar basarili olmustur ???

bunu derinlemesine irdeleyecek olursak tek partili iktidar donemlerinde ulkemiz hep birseyler kaybetmistir.hos koalisyon hukumetlerininde pek basarili oldugu soylenemz ama genelanlamda tek partili hukumetten daha iyi olduklari (kotunun iyisi ) bir gercektir.

Turkiyeye, emperyalizme karsi ayakta durabilecek,milliyetciliginin yaninda sosyalizmdende taviz vermeyecek ve ASLA dini siyasi emelleri icin kullanmayacak bir siyasi otorite gereklidir.70 li yillarda bulent ecevit yonetimindeki chp abd emperyalizmine karsi direnmeyi denesede gerek ic gerekse dis gucler izin vermedi.

gelelim bugune..
Bugunun sartlarinda ben oylebir otoriteyi goremiyorum.

sence birtek akp ve onun zihniyetinin yikilmasi yeterlimidir ???
Bu ulkeyi akp den once yoneten siyasi partilerin izledigi yontemler ne kadar basarili olmustur ???

bunu derinlemesine irdeleyecek olursak tek partili iktidar donemlerinde ulkemiz hep birseyler kaybetmistir.hos koalisyon hukumetlerininde pek basarili oldugu soylenemz ama genelanlamda tek partili hukumetten daha iyi olduklari (kotunun iyisi ) bir gercektir.

Turkiyeye, emperyalizme karsi ayakta durabilecek,milliyetciliginin yaninda sosyalizmdende taviz vermeyecek ve ASLA dini siyasi emelleri icin kullanmayacak bir siyasi otorite gereklidir.70 li yillarda bulent ecevit yonetimindeki chp abd emperyalizmine karsi direnmeyi denesede gerek ic gerekse dis gucler izin vermedi.

gelelim bugune..
Bugunun sartlarinda ben oylebir otoriteyi goremiyorum.

tek partili dönemden akp ye kadar olan dönemde ya abd den yada rusyadan korkarak bir iş yaptılar yada onların güdümünde bir iş yaptılar .

ecevitinde ne mal olduğunu iyi bilenlerdeniz de şimdi oraya hiç girmeyelim . demek istediğim şu kısaca .

ben akp zihniyeti derken sunu kastetmiştim .

akp abd güdümlü bir parti ve gayri milli bir parti . benim gözümde atatürkten sonraki bir çok hükümet abd güdümlüdür . geçmişimiz bu yüzden pek parlak değildir bu konuda .sadece akp demiyorum . akp zihniyeti diyorum . yani birilerinin güdümünde olanların hepsinin önü kesilmeli ben onu kastettim ama yanlıs anlamıssın . bu bana göre çözümdür . daha doğrusu geçmişi bi yana bırakırsak günümüzde yapılacak hamle budur . akp ve o zihniyetteki gayri milli siyasiler ve partiler yok edilmeli

ben mhp yi alternatif görüyorum dedim çünkü tek basına denenmeyen bir parti mhp . elinde kısıtlı imkanlarla gereken şeyleri yerine getiremiyor ben bu inancı taşıyorum bu konuda . ne türkeşe nede bahçeliye zamanında tek basına yetki vermedi bu halk mhp ye . katil dedi faşist dedi gitti yobaza verdi gitti amerikan uşaklarına verdi gitti demokrata verdi ama nedense mhp ye vermedi . olabilir tabi halkın tercihidir . ama bi kere tek basına denemeli bence . neler olacağını ben tahmin edemiyorum o zaman .

tek partili dönemden akp ye kadar olan dönemde ya abd den yada rusyadan korkarak bir iş yaptılar yada onların güdümünde bir iş yaptılar .

ecevitinde ne mal olduğunu iyi bilenlerdeniz de şimdi oraya hiç girmeyelim . demek istediğim şu kısaca .

ben akp zihniyeti derken sunu kastetmiştim .

akp abd güdümlü bir parti ve gayri milli bir parti . benim gözümde atatürkten sonraki bir çok hükümet abd güdümlüdür . geçmişimiz bu yüzden pek parlak değildir bu konuda .sadece akp demiyorum . akp zihniyeti diyorum . yani birilerinin güdümünde olanların hepsinin önü kesilmeli ben onu kastettim ama yanlıs anlamıssın . bu bana göre çözümdür . daha doğrusu geçmişi bi yana bırakırsak günümüzde yapılacak hamle budur . akp ve o zihniyetteki gayri milli siyasiler ve partiler yok edilmeli

ben mhp yi alternatif görüyorum dedim çünkü tek basına denenmeyen bir parti mhp . elinde kısıtlı imkanlarla gereken şeyleri yerine getiremiyor ben bu inancı taşıyorum bu konuda . ne türkeşe nede bahçeliye zamanında tek basına yetki vermedi bu halk mhp ye . katil dedi faşist dedi gitti yobaza verdi gitti amerikan uşaklarına verdi gitti demokrata verdi ama nedense mhp ye vermedi . olabilir tabi halkın tercihidir . ama bi kere tek basına denemeli bence . neler olacağını ben tahmin edemiyorum o zaman .

mhp nin denenmedigi konusunda haklisin.bu gune kadar tek basina iktidar olmus bir parti degil.yapmak isteyipde yapamadiklari konusuna katiliyorum

ama ;
1-mhp nin kendi icerisinde hala turkesciler ve bahceli taraftarlari olarak nitelendirilen ayri kutuplari var
2-Milliyetci tavri yaninda sosyalist dusunceyide goz ardi etmemesi gerekir.kiiii kendi icindeki ayrimlarda iste bu yuzden ortaya cikiyor
3-Laiklik ve ataturk ilkelerine bagliligi konusundaki tavrini tam olarak anlayabilmis degilim.acaba net bir tavri varmi ( iyi-kotu ) aciklarsaniz sevinirim

mhp nin denenmedigi konusunda haklisin.bu gune kadar tek basina iktidar olmus bir parti degil.yapmak isteyipde yapamadiklari konusuna katiliyorum

ama ;
1-mhp nin kendi icerisinde hala turkesciler ve bahceli taraftarlari olarak nitelendirilen ayri kutuplari var
2-Milliyetci tavri yaninda sosyalist dusunceyide goz ardi etmemesi gerekir.kiiii kendi icindeki ayrimlarda iste bu yuzden ortaya cikiyor
3-Laiklik ve ataturk ilkelerine bagliligi konusundaki tavrini tam olarak anlayabilmis degilim.acaba net bir tavri varmi ( iyi-kotu ) aciklarsaniz sevinirim

1- türkeşçilik başka ülkücülük başka .ülkücülükte lidere itaat vardır . türkeş zamanını sende bilirsin . şimdi bahçeli seçimlerle partinin başına gelen bahçeliyi nedense bazı insanlar sindiremedi evet . zaten bahçelinin yapısındanda anlaşılacağı gibi kıvrak bir siyasetçi olmadığı için rest çekene rest çekti . şimdi ara sırada birlik çağrısı yapıyor gelen geliyor gelmeyen gelmiyor . sancak devam ediyor bi şekilde . ama muhalif grubun sayısı gittikçede azalıyor .

muhsin türkeş zamanında ayrıldı zaten onu sölemeye gerek yok . tuğrul türkeş zaten geri döndü . ozan arif var oda çekildi kenara pek karısmıyor . pek muhalifte kalmadı . bahçelinin akıllı politikaları sayesinde mhp yi bölmeye çalışanlar başarılı olamadı

2-arkadasım sosyalist düşünce diye bir tanım yokki ülkücünün kitabında . bundan dolayı bisey çıktığı yok . bu sana öyle gelmiş .

gecen gene bi konuda da geçti bu mevzuu . atatürk de bu tür ifadeler kulanmaktan kaçınmış . halkçılık dersen halkcılık hem atatürkün illkelerinde var hemde 9 ışık ilkelerinde var . bizim halkcılık toplumculukla ilgili bir sorunumuz ne içimizde ne halkın nezdinde yok zaten . he biz buna sosyalizm demiyoruz kominist ağzıyla konusmuyoruz o kadar .

3-laikliği herkes farklı anlıyor .

Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, İlerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz. M.Kemal Atatürk

laiklik tanımından anlamamız gereken atanın söylediği ise evet bizim net tavrımız var . biz laikliğe tarafız .

ama laiklik adı altında dinsizlikse su an birilerinin yaptığı gibi biz onların istediği türden laik değiliz biz atatürkün dediği türden laik iz .

diğer maddelerlede mhp nin herhangi bir sorunu yoktur varsada buyrun siz ekleyin tartışalım

Geri