Atatürk'e Hakaretten Hapis

sarperkan

New member
Reaction score
0

Atatürk'e hakaret etmek suçundan yargılanan Prof. Dr. Atilla Yayla'ya 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Prof. Dr. Yayla'nın cezası ertelendi. Ancak Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında bir uzman tarafından 2 yıl denetim altında tutulacak. Prof. Dr. Atilla Yayla "Kemalizm gerilemektir" demişti.

Prof. Dr. Atilla Yayla, 18 Kasım 2006'da, AKP İzmir İl Gençlik Kolları'nın Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu'nda düzenlediği 'Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkilerinin Toplumsal Etkileri' konulu panele konuşmacı olarak katılmıştı.

Yayla, paneldeki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ten, "Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül etmektedir. İleride bizlere, neden her yerde bu adamın heykelleri ve fotoğrafları var diye soracaklar" diye konuşmuştu. Paneldeki konuşmanın gazetelerde yayınlanması üzerine Yayla, hakkında dava açılmıştı

Mynet

"Asıl geride olan sizlersiniz ,tek yapmanız gerek aynaya bakmak ve kendinizi sorgulamak
bu ülkenin kurtarılmasında , inkılapların gerçekleşmesinde bir numaralı insan hakkında bu tür sözleri duymak çok üzücü"

tabi verirler sana cezayı.ne işin var senin düşünceyle özgürlükle.Esskiden beri süre gelen kalıplaşmış cümleleri tekrar et olsun bitsin.

Bu ülkede darbe çığırtkanlı yapanlar fikir özgürlüğü kapsamına sokuluyor ama Atilla Yayla gibi ler ise ceza alıyor.
Yazıklar olsun

tabi verirler sana cezayı.ne işin var senin düşünceyle özgürlükle.Esskiden beri süre gelen kalıplaşmış cümleleri tekrar et olsun bitsin.

Bu ülkede darbe çığırtkanlı yapanlar fikir özgürlüğü kapsamına sokuluyor ama Atilla Yayla gibi ler ise ceza alıyor.
Yazıklar olsun

ne demek istiyorsun?
cezalandırılması gerekmiyor mu ?

Eğer Bu herif Ceza almadı ise... Bundan sonra TÜRK adaleti benim ADALETİM değildir...

Geri