Atatürk silüeti ortaya çıktı

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk'ün silüetini çocuklar ve vatandaşlar merakla izledi. Silüeti izlemeye gelen Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk'ün silüetinin her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ata Mahallesi'nde saat 17.55-18.10 arasında net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi.

Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk'ün silüetini görmek isteyen vatandaşları 7 Temmuz tarihinde bu yıl 16'sını düzenleyecekleri 'Atatürk'ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri'ne davet etti. Başkan Fidan festival alanındaki hazırlıkları da yerinde inceleyerek festivalle ilgili bilgi verdi. Fidan, "Görüldüğü gibi bugün hava açık olması nedeniyle atamızın silueti görülmeye başlandı. Doğanın bize sunduğu bu mucizeyi, bu armağanı etkinliklerle kutlamak istiyoruz. Bu yılda 16. kez etkinlik düzenleyeceğiz. Amacımız 7 Temmuz tarihinde yapacağımız kutlamalara herkesin gelmesi ve gelip bu doğa mucizesini görmesini sağlamak" dedi.Bu arada Abbas Birçol adlı 84 yaşındaki vatandaş, silueti izlerken Atatürk’e yazdığı şiirini de okudu.

SİLÜETİN İLK ORTAYA ÇIKIŞI

Atatürk silüeti, ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti. Bu arada Damal ilçesinde 1995'den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 9 Temmuz'da düzenlenecek.

VİDEO VE KAYNAK

İnanmıyorsan otobüs paranı veriym o tarihlerde git gözünle gör.

αqqα уєкяυ;5494508' Alıntı:

gölgesinden bile korkar bunlar :)

atatürk ü andırıyomu bilemem fakat tayyip e benzemediği çok belli =)

αqqα уєкяυ;5494508' Alıntı:

otobüs paramı verecekmiş sen kimsin ki benim otobüs paramı veriyorsun sen paranı al da sok.......................... cebine belki çerez alırsın yok daha faydalı iş yapmak istiyorum diyorsan o paranla siliviri de ikamet eden dostlarına temiz çamaşır ve de cıgara al da sevinsin garipler

Ayrıca gitmeme gerek yok çünkü boş işlerle uğraşacak zamanım yok

Hem siz nasıl Atatürkçüsünüz ya . Atatürk'ün "dogmalara inanmayın" sözünü ne çabuk unuttunuz.

Erdoğan sahte Atürkçüler için ne diyordu hatırlayalım

"Bu tipler ATAM İZİNDEYİZ der sürekli izin yaparlar. Artık izin yapmayı bırakıp biraz çalışmaya başlayın"

R.T. Erdoğanın bu sözüne katılmamak el de deği
l

Ayrıca gitmeme gerek yok çünkü boş işlerle uğraşacak zamanım yok

Hem siz nasıl Atatürkçüsünüz ya . Atatürk'ün "dogmalara inanmayın" sözünü ne çabuk unuttunuz.

Erdoğan sahte Atürkçüler için ne diyordu hatırlayalım

"Bu tipler ATAM İZİNDEYİZ der sürekli izin yaparlar. Artık izin yapmayı bırakıp biraz çalışmaya başlayın"

R.T. Erdoğanın bu sözüne katılmamak el de deği
l

Bir üstteki verdiğin cevapla ne mal oldugunu belli ettin. "ADAM" oLmadıgını da anladım. O yüzden sana bu forumda vereceğim en son cevaptır.

Ben günde 12 saat mesai yapıyorum. 1.5 Yaşında babamı teröre şehit verdim. Akp nin pkkyı nasıl yücelttiğini gördüm. Annemin ekran karşısında ağladığını da. Sonra Anamı alıp gittim. Ve VATANSAĞOLSUN diyemedim. Senin gibi Lüzumsuz insanlar yüzünden. 18 yaşından beri de kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Muhaf olma hakkım varken annemi yalnız bırakıp askere gittim. Senin partinin bakanları ne iş yapar ? Yakınları askerden yırtar. Sende bu insanları desteklersin ve Atatürkçü olursun. O kadar komiksin ki.Yediğiniz haltları görme ondan sonra gel bana burada terbiyesizlik yap. Yan gel yat osman. vergi yok , harcama yok . ama milyarları cebe indir. Bi msjımda demiştim . İnsanın fikri neyse zikri de odur diye. Siz de desteklediğiniz partide ki insanlar gibi bu ülkeye hiç bir hizmet vermeden yemeye alışmışsınız. Ama siz önde giden atatürkçüsünüz. Neyse sana yazacak pek fazla bişeyim yok artık. Evrimini tamamlamadığın için beynin bu kadar çalışıyor.

Şimdi sürüne dön yoksa kalan parayı da............... cebine sokar ben yollarım.

αqqα уєкяυ;5494644' Alıntı:
Bir üstteki verdiğin cevapla ne mal oldugunu belli ettin. "ADAM" oLmadıgını da anladım. O yüzden sana bu forumda vereceğim en son cevaptır.

Ben günde 12 saat mesai yapıyorum. 1.5 Yaşında babamı teröre şehit verdim. Akp nin pkkyı nasıl yücelttiğini gördüm. Annemin ekran karşısında ağladığını da. Sonra Anamı alıp gittim. Senin gibi Lüzumsuz insanlar yüzünden. 18 yaşından beri de kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Senin partinin bakanları ne iş yapar ? Yediğiniz haltları görme ondan sonra gel bana burada terbiyesizlik yap. Yan gel yat osman. vergi yok , harcama yok . ama milyarları cebe indir. Bi msjımda demiştim . İnsanın fikri neyse zikri de odur diye. Siz de desteklediğiniz partide ki insanlar gibi bu ülkeye hiç bir hizmet vermeden yemeye alışmışsınız. Ama siz önde giden atatürkçüsünüz. Neyse sana yazacak pek fazla bişeyim yok artık. Evrimini tamamlamadığın için beynin bu kadar çalışıyor.

dostum boşuna anlatma onlar sen ve senin durumunda olanları hiçbir zaman anlayamayacaklar.baban için üzüldüm hele de 1.5 yaşında kaybetmişsin hiç hatırlamıyosundur onu.allah rahmet eylesin.

diğer bi konu ise erdoğan ve şakşakçıları,atatürk ün bi kaç sözünü kullanarak sanki çok atatürkçüymüş gibi bi izlenim yaratıp,asıl atatürkçülerin tepkisini çekmemek maksadı ile yaptığı bu şaklabanlık acınası bi hal yaratıyor ama farkında değiller.işte asıl tepki yi de zaten bunda görüyorlar.herşeyin farkında olan emperyalizmin oyunlarını bilen gerçek müslümanlar zavallılar diye bakıyodur bizim millete.

Eklemek istediğim birşey daha var.

Seçim öncesi Akp genel merkezinden telefonla arandık. Sizleri Başkanlarımızla beraber ziyaret etmek istiyoruz, dertlerinizi , isteklerinizi dinleyeceğiz diyerek. Siz babamın ve birçok şehidin kemiklerini sızlattınız hangi yüzle arıyorsunuz diyerek fırça attım. Ama falan şöyle böyle. Seçim öncesi kandıracak başkasını bulun dedim. Nitekim bulmuşlar da. Hayatları "yemek" ten ibaret bir grup sözde adelet partisi ve onun koyunlarına söyleyecek hiçbirşeyim yok. İnsanLıktan ÇIK-MIŞ-LAR

muhabbeti nerden nereye çekmişsiniz tebrikler ,=

Geri