Atatürk G.Saray'ı neden sevmedi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kRuMp

murcielago
Reaction score
0
Galatasaray ve Beşiktaş camiası bu açıklamalara çok kızacak. 86 yaşındaki eski futbol hakemi Veli Necdet Arığ, iki kulübün kurtulus savaşında şehit verdiğini ispatlaması halinde intihar edeceğini söyledi.

Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu ve Fenerbahçe'yi ziyareti tartışmalarına açıklık getidi. Türk sporunun yaşayan en eski isimlerinden olan Arığ, AA'ya önemli ilginç açıklamalar yaptı.

Dünyaca ünlü Mozambik asıllı Portekizli golcü futbolcu Eusebio'nun da maçını yönetmiş olan Veli Necdet Arığ, her zaman tartışma konusu olan Ulu Önder Atatürk'ün hangi takımın taraftarı olduğu ve ziyaret ettiği konusunda da şöyle dedi:

İKİ KULÜP ATA'NIN TALİMATINA UYDU

"Kurtuluş Savaşı başlangıcında Atatürk kulüplere yer altına inilmesi talimatını verdi ve gizli lider de Mareşal Fevzi Çakmak'tı. Yer altına inilmesi talimatına uyan 2 kulüp var. Birisi Fenerbahçe, diğeri Altınörs İdman Yurdu yani şimdiki Ankaragücü. İkisi indiler ve ikisi beraber çalışmalar yaptılar. 69 vapur dolusu cephane kaçırdılar Kocaeli yoluyla Ankara'ya. İşgal güçlerinin çöplüklere yığdıkları cephaneleri de bizimkiler buldu. Alıp götürürken yolda önünü kestiler.

İSPAT ETSİNLER ATARIM KENDİMİ

Daha sonra işgal kuvvetleri Fenerbahçe kulübünü bastılar, çatışma oldu orada. Fenerbahçe'nin A takım kadrosunda oynayan 3-4 futbolcu da şehit düştü. Daha sonra da Ankaragücü kulübünü bastılar, ancak onlar daha önceden haber almıştı ve ayrıldılar. Bir tek kulüp çaycısı Hamdi Baba vardı. Hamdi Baba'yı aldılar, gittiler ve Hamdi Baba'dan sonradan hiçbir haber alınamadı. Şimdi bana Fenerbahçe ve Ankaragücü'nden başka bir kulüp 'Kurtuluş Savaşında bizim de şehidimiz var' diyebiliyorsa en yükseğe çıkar atarım kendimi."

ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇE SEMPATİSİ

Atatürk'ün hiçbir kulübün mensubu, taraftarı olmadığını ifade eden Arığ, "Ancak bir kaç tane tipik örnek var. Çok kritik bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Köşkte yapılan bir toplantıda gündeme geldi. Galatasaraylılar el kaldırsın, kaldırdı 9 kişi, Fenerliler el kaldırsın, kaldırdı 8 kişi, işte o zaman Atatürk, 'bir de ben' dedi Fenerbahçe'ye ve 9-9 berabere oldular.

ZİYARET DEĞİL ÇAY İÇMEYE UĞRADI

Bazı kaynaklar medya mensubu arkadaşlarımız Atatürk'ün karşı yakaya geçerken Fenerbahçe kulübünü ziyaret ettiğine dair yazılar, belgeler çıkarır. Atatürk, karşı yakaya İsmet Paşa'ya gidecekti. Giderken erken saatlerde kulübe uğradı, 'bir çay içelim' dedi. Kulüpte kimse yoktu. Etraftan haber saldılar, geldiler, ziyarette karşılanmaz mı Atatürk, bunu ben ziyaret etti şeklinde değerlendiremiyorum.

GALATASARAY'A SEMPATİYLE BAKMIYORDU

İstanbul'da Galatasaray kulübünü ziyareti yoktur Atatürk'ün. Galatasaray kulübüne zaten Kurtuluş Savaşına katkıda bulunmadığı için pek sempatiyle bakmıyordu. Beşiktaş da zaten Saray mensuplarının kulübüydü. Saray paşalarının, bakanların, vezirlerin kulübüydü. Onlara karşı da bir sempatisi yoktu. Ancak Kurtuluş Savaşı'na katkıda bulunduğu için Fenerbahçe'ye sempati duyardı" diye konuştu.

kaynak

Beyler Atatürk ün beşiktaşlı olduğu söylenir sebebide Atamızında üyesi olduğu Oğuz kağandan kalan Devlet-i Ebed Müddet teşkilatıdır ki bu teşkilat araştırılmaya değerbi teşkilattır ve Beşiktaş kulübüde anadoluyo silah kaçırmak amacıyla kurulmuştur ve teşkilatın bi hücresidir bu amaçla kurulmuş tek kurumdur Atamızında bu yüzden sempatisi vardır. İkinci bir örneksePervez Müşerffer dir Kİ kendisi Teşkilat Tarafından Libyanın başına geçirilmiştir. Kaynak olarak Selman Kayabaşı nın "Teşkilat" kitabıdır tavsiye ederim hepinize selametle.

yaw bu işi vazla abartmanın manası yok...bence iş git gide ters bir yerlere dokunacak gibi görünüyor...Büyütmeyin...Şimdi Atatürk fenerli diye ben galatasarayı bırakacak değilim..veya fene yönetiminde hep rum yönetici var diye fenerli biri de feneri brakacak değil...Saçma bunlar...ben gider barcelonayı da tutabilirim..tamamen bize uzak bir takım ama tutabilirm..bu iş tamamen psikolojik bişey..insan kendini bir gruba veya bir ekibe dahil hissetmek ister...Spor sever biri de bu bağlamda bir takım tutmayı tercih eder ki tamamen kendi tercihi ve sempatisine kalmış bir durumdur...Değilse atatürk bu takımı sevmiyordu, yada şunu çok seviyordu derken iş siyasilerşir gider...devlet işi değil ki ulen bu...!..=)..

Yanlız enteresan bir hususmuş gerçek gibi geldi bana...

yaw bu işi vazla abartmanın manası yok...bence iş git gide ters bir yerlere dokunacak gibi görünüyor...Büyütmeyin...Şimdi Atatürk fenerli diye ben galatasarayı bırakacak değilim..veya fene yönetiminde hep rum yönetici var diye fenerli biri de feneri brakacak değil...Saçma bunlar...ben gider barcelonayı da tutabilirim..tamamen bize uzak bir takım ama tutabilirm..bu iş tamamen psikolojik bişey..insan kendini bir gruba veya bir ekibe dahil hissetmek ister...Spor sever biri de bu bağlamda bir takım tutmayı tercih eder ki tamamen kendi tercihi ve sempatisine kalmış bir durumdur...Değilse atatürk bu takımı sevmiyordu, yada şunu çok seviyordu derken iş siyasilerşir gider...devlet işi değil ki ulen bu...!..=)..

Yanlız enteresan bir hususmuş gerçek gibi geldi bana...

üstadım bende bilgilendirmek için yaptım maksadım sabote değildi zaten ilgimi çekti actım konuyu seninde görüşün mantıklı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri