Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

icemen

New member
Reaction score
0
5wm83m.jpg

Ey büyük Ata'm,
Türk gençliği olarak hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin ve İnkılâplarının yılmaz bekçileriyiz.
Her zaman, her yerde, her durumda, Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için; bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verir, kendimizi Büyük Türk Milletine adarız.

Türk Gençliği

83647e016b27e6ca00878f96750dc3ac_1268223578.jpg

Atatürk“Gençler!Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler!Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum”derken Türk gençliğine olan güvenini de anlatmıştır. Atatürk’ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır:“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir”demiştir. Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız.

''ßen 19 MayıSta Doğdum'' Diyen Atatürk'ümüze Sonsuz TeşekkürLer Ruhu Şad oLsun...Herkesin 19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KutLu oLsun...

19_mayis_1919_bayram_1242721724.jpg

ISARET-%20AYYILDIZ.jpg

Bayramımız kutLu oLsuN

bayrak3111bv.gif

Tüm TC'lilerin bayramı kutlu olsun.

"Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yükseltmeyi düşünürken, sadece gösteriş için, herhangi bir yarışmada, kazanmak emeliyle, bir spor çizmezler. Esas olan her yaştaki Türk’ler için beden eğitimi sağlamaktadır."
"Müsbet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar, beden terbiyesinde de kabiliyeti arttırmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir."
"Açık ve kati söyleyeyim ki, sporda muvaffak olmak için her türlü muavenetten ziyade, bütün milletçe sporun mahiyeti ve kıymeti anlaşılmış olmak ve ona kalben muhabbet ve onu vatani vazife telakki eylemek lazımdır"
"Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim"
"Türk geçliğinde ve Türk halkında spor ve beden hareketlerine sevgi ve alaka uyandırmalı, bunlar bir kitle hareketi, milli bir faaliyet haline getirilmelidir."
"Her çeşit spor faaliyetlerini, Türk gençliğinin milli terbiyesinin ana unsurlarından saymak lazımdır. Bu işte hükümetin şimdiye kadar olduğundan çok daha ciddi ve dikkatli davranması, Türk gençliğinin spor bakımından da milli heyecan içinde itina ile yetiştirilmesi önemli tutulmalıdır."
"Türk gençliğinin kültürde olduğu gibi spor sahasında da idealine ulaştırılması için Yüksek Kurultay'ın kabul ettiği "Beden Terbiyesi Kanunu'nun takibine geçildiğini görmekle memnunum."

Mustafa Kemal ATATÜRK

unutmayaLım! UnutturmayaLım!

Muhtaç Olduğumuz Kudret Damarlarımızdaki Asil Kanda Mevcuttur!!!

Ey Büyük Ata,
Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır.

Ey Türk'ün büyük Ata'sı !
İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.

Türk Gençliği

Bayramımız KutLu Olsun.

Tüm Türk Genclerimizin ve forumda ki arkadaslarımın 19 Mayıs Atatürkü Anma ,Genclik ve Spor Bayramını kutlar,
özgürlüğe atılan ilk adımlarda ,yanan mesalelerden birer mesalede bizler olmayı dilerim...

* 19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür.
* 19 Mayıs yeni Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür.
* Spor gençliğin kuvvet kaynağıdır.
* Gençliğinde dik duranın ihtiyarlığında beli bükülmez.
* 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür.
* Zafer, “zafer benimdir” diyebilenlerindir.
* Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.
* Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür.
* Zafer barışın en kısa yoludur.

ATATÜRK’ÜN GENÇLİK İLE İLGİLİ BAZI SÖZLERİ

* Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak.
* Türk çocuğu, çok zekisin, bu belli; fakat, zekanı unut, daima çalışkan ol.
* Bütün ümidim gençliktedir.
* Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik.

Bugün 19 Mayıs 2010.

Ulusal egemenliğe atılan ilk adımın 91. yıl dönümü.

Bu yıl dönümünde, Ata'mızı ve bizlere bırakmış olduğu eserlerini daha iyi anlayabilmemiz ümidiyle, hepimizin bayramı kutlu olsun.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nız Kutlu Olsun

Atatürk'ün Ülkemize Kazandırdığı Değerlerin Bir Kez Daha Düşünülmesi Gerektiği Bir Gün,Hepimize Kutlu Olsun.

Atatürk'ü Anma, GençLiK ve Spor Bayramımız KutLu oLSun..

ATAMIZ gibi VARLIGIMIZ BIZDEN SONRA GELECEK TURK GENCLIGINE ARMAGAN OLSUN...

19 MAYIS GENCLIK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

022532711.jpg

Ulu önder'in bizlere bıraktığı yegane miraslardan biridir.bu günün değerini sadece bu ülkeyi gönülden sevenler anlar.bu topraklarda sadece hacim dolduran insanlar ise bu günün üstünü kapatmak için yapmadıklarını bırakmazlar fakat her köşesinde ayrı bir atatürk'ün yaşadığı bu topraklar zaten yakında gerçek sahiplerine kavuşacaktır.

KutLu oLsun ...

'bütün ümidim gençliktedir.'

Mustafa Kemal Atatürk

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun...

19mayıs2008.jpg

Geri