Atatürk'ün Tırnağı oLmak...

tıesto

New member
Reaction score
0
Atatürk'ün tırnağı olmak...

BİLİYORUM; size gurur verecek, 50-60 yılda yaptığınız bir şey arıyorsunuz, ama
bulamıyorsunuzdur...
Bir ender metro mesela...
Hani dünya ülkelerinde bilinen bir Türk markası otomobil...
Mesela bir görkemli ekonomi...
Bir tarım, bir ulaşım, bir eğitim, bir sağlık...
Bilim adamları...
Buluş...
İcat...
Diyelim ki dünyaya gururla gösterebileceğiniz; bir sanat, bir moda, bir akım, bir ünlü yapıt, bir marka...
Yok...
Dün Çanakkale‘deki törenleri izlerken bunları düşündüm...

Tek gururumuzdur; dünyanın her yerinde bilinen, Mustafa Kemal’in o eşsiz ve şanlı özgürlük savaşı...
Ve arkasından bir harabenin üzerine kurduğu, çağdaşlığa yüzü dönük laik cumhuriyet...

Göğsümüzü gere gere, dünyayla gösterebileceğimiz ve dün de Çanakkale’de bağıra çağıra göstermeye çalıştığınız tek gururumuz...

Ama ne yapacaksınız?..
Ne zamandır yerlere çalınan, horlanan, azarlanan, itilen, kakılan, tekmelenin bu ülkenin işte o tek gururu...
Altında savaştığı bayrağının üzerindeki kalpaklı fotoğrafının dahi göze battığı...
Maddi mirası çiftliğinden, manevi mirası çağdaş kavramlara kadar, bıraktığı her
şeyin paramparça edilip yağmalandığı....
Her gece televizyonlarda aşağılanan-horlanan...
Gazete köşelerinde küfredilen...
Eserlerinin üzerine oturanların hışmına uğrayan...
İşte; o tek gururu bu ulusun...

Dün Çanakkale‘deki törenlere baktım uzun uzun...
Söylenecek çok söz yok...
Sadece...
Tırnağına kurban olun Atatürk’ün...

kaynak

eline sağlık tiesto da Bayrak şereftir Şerefsiz ne bilsin!

Emeğine Sağlık Üsdat.

Süper yazmış anlayana tabii

Saçının tek teline kurban olurum

yüregine sagLik dostum

güzel yazı tabi anlayana

Kendi Atasını övmek için kendi ulusunu aşşağılayan ilk defa görüyorum o yok bu yoksa AtanlaGurur duymaz Atandan uatnrsın acaba Devrim üstadı bizim halimizi görünce bizle gurur duyacakmı?

İzinden gitmedikten sonra Dibinden gitsen ne fayda...

senin gibilerinin yaptıııgı hiçbişey olmadığı için boş konuşmaktan başka dahası körü körüne gitmekten başka malesefki tek gururun bu ...olmakta zorunda kaldı...insan sölemeye utanır,ben naptım die düşünür ülkem için ama yok...emin olki seni böle gördükten sonra o gurur duymağı bırak pişmanlıktan kahrolurdu...

Atatürk bir askerdi ve görevini yaptı. Bu ülke de görevini yapan herkes böylesine alkışlandı da mı bu ülke istediğin hale gelemedi? Devrim Arabaları filminde çok sağlam bir söz vardı. "Bu ülke de hiç bir iyilik cezasız kalmaz!" işte bu yüzden tarihimizden daha fazla gurur duyacağımız bir objemiz yok. Bir tarih ve bir de dinimiz var ama o da günümüz Türkiyesi malumunuz.

Ayrıca Türkiye'de Atatürk ün köşe yazarları tarafından aşşağılandığı yok. Ülkemiz kişiye özel kanun olan 3 ülkeden birisi. Hakaret varsa ceza da var.

Kendi Tarihine kendi geçmişine kendi atalarına sövüp aşağılayan bunu yaparkende utanmadan Atatürk ün arkasına saklanan soysuzlar ne yazık ki sadece bize özgü bir durum.

Dünyada kendi tarihi ve geçmişi aşağılayan hor gören başka soyduzluk örnekleri göremezsiniz

Bakıyorum da yazının özünü oluşturamayanlar(açık yazayım ATATÜRK'ÜN TIRNAĞI OLAMAYANLAR) hemen de saldırıya geçmiş....Alınmışlar demek ki....

Ancak şu size öğretilen klasik yalan da inanın hiç inandırıcı değil...Nasıl inanırsınız anlamak güç...O da şu;

Atatürk size anlatıldığı gibi ; sadece iyi bir asker değildi...En az askerliği kadar da iyi bir devlet adamıydı...O'nun şaheseri; Türkiye Cumhuriyeti dir...O yüzden o;

Mustafa Kemal ATATÜRK ' tür...Bilginize...(her ne kadar işinize gelmese de....)

Kendi Tarihine kendi geçmişine kendi atalarına sövüp aşağılayan bunu yaparkende utanmadan Atatürk ün arkasına saklanan soysuzlar ne yazık ki sadece bize özgü bir durum.

Dünyada kendi tarihi ve geçmişi aşağılayan hor gören başka soyduzluk örnekleri göremezsiniz

çok doğru söylemişsin dünyada laikçiler kadar kendi halkına islam dinine düşman insanlar bulamazsın yeterin ya

Geri