Atatürkün Arkasına Sığınanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YA ALLAH AŞKINA NEDİR ATATÜRKÇÜLÜK SÖYLEDE BİZDE ONU YAPALIM ONU BİLELİM BÜLBÜL GİBİ AYNI ŞEYLERİ ŞAKIYIP DURUYORSUNUZ

BİRDE NE DEMEK FETHULLAHCI HER SİZİN DÜŞÜNCENİZİN ZIDDI KONUŞAN FETHULLAHCIMI OLUYOR

bunlarda öyledir kardeşim. onlardansan en büyük aydınsın ilericisin. onlardan farklı düşünüyorsan fetullahçısın gericisin cahilsin.

turkıyede bi alışkanlık var bu değişmeyecek galıba.
bi arkadas ataturkun a sını buyuk yazda öyle konuş demişti.
e şimdi biri çıkıpta sana muhammedın basına hz. koy derse ne dicen.haklı durumda olmuyo mu.ve bence sen bunu bilerek ve isteyerek yapıyorsun.sanada yazıklar olsun. ne diyim.

forumda sıkça karşılaştığımız durumlar bunlar
yok Atatürk'ün A sı büyük yazılacakmış
Muhammed denilmezmiş illa ki başına Hz. veya Hazreti yazılacakmış
bunlar şekilcilikten öteye giden hareketler değil bana sorarsanız
herkes bildiği gibi, istediği gibi yazsın
yazıların içeriğine bakmadan kalkıpta insanları yazı tiplerine göre sınıflandırmayın

demokratik bir platromda insanlar fikirlerini istediği gibi açıklayabilirler

kasıtlı olarak bu hareketleri yapan çıkarsa ve de manevi değerlere hakaret edilirse biz görevliler olarak bunlara müdahale ederiz zaten, içiniz rahat olsun

birbirinizle değil, konuyla ilgili tartışın!!!

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3148962' Alıntı:
yazıların içeriğine bakmadan kalkıpta insanları yazı tiplerine göre sınıflandırmayın

kasıtlı olarak bu hareketleri yapan çıkarsa ve de manevi değerlere hakaret edilirse biz görevliler olarak bunlara müdahale ederiz zaten, içiniz rahat olsun

dostum atatürk ve diğer liderleri bilmem ama
özelik le peygamberler ve tanrıyla ilgili yazılanlara daha çok dikkat etmek lazım
peygamberi normal bir lidermiş gibi söylemek tasfir etmek çok büyük yanlışlara götürür...
özelikle atatürkle peygamberi laiklikle müslümanlığın kıyaslanmaması karşılaştırılmaması gerekir..

özelik le peygamberler ve tanrıyla ilgili yazılanlara daha çok dikkat etmek lazım
peygamberi normal bir lidermiş gibi söylemek tasfir etmek çok büyük yanlışlara götürür...
özelikle atatürkle peygamberi laiklikle müslümanlığın kıyaslanmaması karşılaştırılmaması gerekir..

karşılaştırma yapmıyorum dikkat edersen
ben Atatürk yazarım, öteki atATürK yazar,
ben Hz. Muhammed yazıyorum, öteki çıkar muhammed yazar
adamın amacının saygısızlık etmek olduğu nerden çıkarılıyor hemende,
ne yapalım bunları bulup dövelim mi? bu ne saçmalık?
konu burda liderler değil
isteyen istediğini istediği gibi yazar diyorum
ben hiç bir özel adı küçük harfle yazmıyorum, ama küçük harfle yazan vardır saygı duyarım
burası forum,
kimseye hakaret edilmediği, alay edilmediği, terbiyesizlik yapılmadığı sürece başkasının adının nasıl yazdığından kimseyi ilgilendirmez, beğenmeyen varsa içinden saatlerce küfür edebilir, ama bu lafların yeri forum değil

bununla ilgili daha fazla mesaj okumak istemiyorum

nefret ediyorum

her türlü pisliği yalanı dolanı ülkeyi peşkeşi kendilerini üstün ırk gibi göreni diğer halkı sanki koyun gibi görüp kendilerini çoban zannedip herkesi belli bir yere sürmeye çalışıp
aksi bir konuşma yapıldığında biz atatürkçüyüz biz en iyisini biliriz diyenlerden nefret ediyorum..

atatürkü sevmek yukarda ki yazılanlarsa zannedersem ben ve benim gibi milyonlar atatürkü tam anlamıyla sevemiyoruz..

çünkü atatürk gibi bir şahsiyeti kendi menfaatleri uğruna şekilden şekile sokup arkasına sığınanlardan nefret ediyorum..

ama şunuda diorumki sizi gidi yalancılar ben atatürkü sizden daha fazla seviyorum..

haklısın kardeş türkiyede bunu en çok bir parti yapıyor, sanırım isim vermeme gerek yok hangi partiyi kast ettiğimi herkes biliyor...

Bir taraf Atatürk'ün arkasına sığınır ama akıllarında laiklikten başka Atatürk ilkesi yoktur.diğer taraf İslam'ın arkasına sığınır daha başörtüsü sorununu halletmek için ortaya çözüm önerisi atmaz.

Ve işin en ilginç yanı birbirlerini yemekten başka b.ka yaramazlar =)

Tek cevabı var bunun.... RANT... RANT... RANT... Hepsi pastayı tek başına yemeye çalışıo sebep bu...

Peygamberi normal bir lider gibi tasvir etmek yanlışmı????

peygamberi hristiyanlar gibi tanrısallaştırmakmı lazım????

neden peygamber normal değil yoksa anormal mi demek istiyorsun???

bak sana söylimm muhammed sıradan bir arap tı ve hiç bir şekilde tanrısal bir özelliği yoktu yani muhammedi olduğundan fazla göstermeye çalışarak ancak şirke koşulur

muhammedde hiçbir anormallik yada tanrısallık yoktu sıradan normal bir araptı
onu tanrısallaştırmaya çalışmak büyük hatadır

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3149621' Alıntı:
ben hiç bir özel adı küçük harfle yazmıyorum, ama küçük harfle yazan vardır saygı duyarım
burası forum,
kimseye hakaret edilmediği, alay edilmediği, terbiyesizlik yapılmadığı sürece başkasının adının nasıl yazdığından kimseyi ilgilendirmez, beğenmeyen varsa içinden saatlerce küfür edebilir, ama bu lafların yeri forum değil
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Birine Saygısızlık yapılması için,-alay-terbiyesizlik-küfür mü etmek gerekiyor sevgili dostum.
Peygamberimize Muhammed diye hitap edilmesi yanlıştır,ahmet den mehmet den bahsetmiyoruz.Saygısızlık yapması için daha ne yapması gerekir sence?
Peygamberimizden bahsederken,gereken saygıyı edebi gösterelim lütfen...
O kutlu şahsı ahmet mehmetle karıştırmayalım..

bak sana söylimm muhammed sıradan bir arap tı ve hiç bir şekilde tanrısal bir özelliği yoktu yani muhammedi olduğundan fazla göstermeye çalışarak ancak şirke koşulur

Allah c.c sen olmasan kainatı yaratmazdım diyen iki cihan serveri peygamberimiz.Ve onu sıradan bir insan gibi gösteren sen ?
birader bundan sonra Müslüman'ım yazma ayaklarına yatma tamam mı :goz:
her Müslümanın elbet kendine örnek alacağı iki alemin efendisidir :goz:
Müjdecim,Kurtarıcım,Rehberim,Peygamberim
Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim demiş Necip Fazıl he bir de Mevlanadan örnek verelim hep siz kullanıyorsunuz ya yaradılanı sevin yaradan da ötürü diye başba bir sözü bu;
''Sana hayvanlar bile hayran,seni sevmeyen hayvan bile olamaz ya Resulallah!''

selametle ;)

sevmek izafi bir kavramdır yani anlamak için yaptığı işe bakmak gerekir
nasılki din laftan-şekilden ibaret değilse yaptığı işe bakmak gerekir

''ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' Ziya Gökalp

iğreniyorum takkıye den(ikiyüzlülük) ten

her türlü yalanı dolanı iftirayı hırsızlığı hainliği din üzerinden yapıp, Atatürke bağlı kalacağına namus yeminleri ederek Atatürkün arkasına sığınıp Peygamberin sırtına çıkarak halkı kandıran yobazlardan ve destekçilerinden iğreniyorum ..bu yobazlara aksi bir şey dendiğinde seni kafir kominiz münafık ilan ederler

yukarda anlatılanlar sevmekse muhammedi zannedersem ben ve benim gibi milyonlar peygamberi tam anlamıyla sevemiyoruz

çünkü muhammed gibi bir şahsiyeti kendi menfeatleri uğruna şekilden şekile sokup arkasına sığınanlardan iğreniyorum

ama şunuda diyorumki sizi gidi takkıyeciler sizi gidi ikiyüzlü münafıklar ben peygamberi sizden daha fazla seviyorum

Saygılarıma
Gökhan

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşım saygılı olmak nedir bilmez misinsen?
Ve bu forum moderatörleri neden bu saygızlığa göz yumarlar anlamıyorum,okumuyyorlar ilgilenmiyorlar mı acaba?

Peygamberimizden söz ederken terbiyeni takın.
Sen kimsin de -bak sana sölylim gibi ifadeler kullanarak açıklama yapıyorsun.
Peygamberimiz insandı,tanrısallık olduğunu kimse iddia etmedi,saçmalama artık...
Haddini aşıyorsun çünkü.
Senin gibilere laf anlatmak ne mümkün?Yazık sana,sana emek verenlere.

biras konu disi ama ato baskanina soruolar nie gozaltina alindin die kendine sawuncak birseyi olmadigi icin atatürkü sewıorum onun için alındım dıor en ıı cwp onu gozaltına alan polısten sewıorsun ama kasadakı paralarda atatürk yoq :D:D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arkadaşımız Atatürkçümü,ilkelerine kurallarına,vasiyetine sahip mi çıkıyor.

Şu kullandığı Türkçe'ye bakın lütfen,avatar olarak kullandığı resme bakın(pichliq olsun)

yazık size

Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.

M.Kemal Atatürk

Türkçe Özürlülerine hitaben.

Atatürk'ü Sevmek,bu harfleri yanyana dizmek değildir

“ Beni görmek demek, mutlaka yüzümü
görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve
hissediyorsanız bu yeterlidir”
M.Kemal Atatürk

----------------------
“Gençler; benim
gelecekteki emellerimi üstlenen gençler…Bir gün bu memleketi sizin gibi beni
anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnunum ve mutluyum.
Buna cidden sevinmekteyim. Fakat beraber yaşadığımız müddetçe benim
hedefime yürümenizi talep etmek, meşru bir hakkım olarak tanınmalıdır.”

Atatürk'ü anlıyoruz mu?Yoksa anladığımızı mı sanıyoruz?

Arkadaşlar dikkatli olalım ...

Ata’dan Mektup
“Beni seviyorsanız ve anlıyorsanız;
Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil.
Bilim ağartsın saçlarınızı, bigi toplumu olunuz.
Ancak, böyle aydınlanır sonsuz karanlıklar.
Mustafa Kemali anlamak, ağlamak değil;
Mustafa Kemal bilinci, sadece resimde değil”
M.Kemal Atatürk

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3148962' Alıntı:

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3149621' Alıntı:
burası forum,

bununla ilgili daha fazla mesaj okumak istemiyorum

Birine Saygısızlık yapılması için,-alay-terbiyesizlik-küfür mü etmek gerekiyor sevgili dostum.
Peygamberimize Muhammed diye hitap edilmesi yanlıştır,ahmet den mehmet den bahsetmiyoruz.Saygısızlık yapması için daha ne yapması gerekir sence?
Peygamberimizden bahsederken,gereken saygıyı edebi gösterelim lütfen...
O kutlu şahsı ahmet mehmetle karıştırmayalım..

asıl saygısızlık bir insanı olduğundan başka göstermeye çalışmaktır flech gereken cevabı verdiği halde aynı hatayı ısrarla savunuyorsun...

hristiyanlar peygamberi tanrılaştırarak yaratana ortak koştular aynı sapıklığı savunmak saygı değil olsa olsa putperestlik olur

muhammed demek saygısızlık olamaz bu ancak muhammedi tanrısallaştırmak isteyen sapıkınların uydurmasıdır

ayrıca kelime-i şehadette muhammed in önüne arkasına her hangi bir sıfat yoktur

“allah’tan başka ilah olmadığına ve muhammed’in o’nun kulu ve elçisi olduğuna şahitlik ederim”

ne yapalım sizin dediğiniz gibi kelimei şehadete (Hz) sıfatını ekleyelimmi ???

ayetlerin çevirilerine eklemeler yapılıp Allaha karşı iftira edildiği günümüzde kelimei şehadetede hz sıfatı eklenmelimi????

kuranda başörtüsü kelimesi olmadığı halde ayetlerin çevirisine başörtüsü kelimesi eklenerek varmış gibi gösterip başörtüsü Allahın emridir diyerek Allaha iftira atanlar gibi mi olalım kiii saygılı olalım

Hazret : Peygamberler her türlü güzel sıfatlara sahibdirler. Onlardan herbirinin varlığı bir olgunluk ve üstünlük örneğidir. Özellikle onlarda doğruluk, emanet, seziş ve anlayış, günahlardan korunmuş olma ve şeriatı tebliğ etme vasıfları vardır ve bu nedenledirki yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvandır.
Hazret : Yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan.

karqta cahilliğin malum da,en azından bir sözlük aç.
Senin gibilere dinin değerlerin anlatılması mümkün değil,sapkının kimim olduğu orta da.

Siz peygemberin ismi geçince Salavat'da getirmezsiniz.
Sizin müslümanlığınız kimlik cüzdanındaki MÜSLÜMAN kelimesinden ibarettir.Hiç birşey bilmediğiniz halde bir de çıkar başörütüsü din gibi konularda konuşur,kendinizi rezil edersiniz,susun lütfen.

İş yerinizde Müdürünüze,amirinize sayın / bey diye hitap edersiniz,
Yüce Allah'ın gönderdiği ulu peygamberin ismine " Hazreti " kelimesini eklemeye gocunursunuz.

SaygılarımLa Gökhan

konu kapalıdır
yeterince saçmalamışınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri