Ata affeder mi?

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Hepsi duygu yüklü...

İşte biri:
"Atam emanetini koruyamadık, bizi affet..."

Acaba Atatürk bizi affeder mi? Neden affetsin?
O bizden daha zor şartlarda bu toprakları kurtarıp bağımsız bir ülke kurmuş.
Biz yan gelip yatmışız, o toprakları koruyamaz hale gelmişiz.
"Türk öğün, çalış, güven" diye sloganlar ezberlemişiz.
Ama ne çalışmış ne güvenmiş, sadece övünmüşüz.
Üretmek yerine borçla yaşamak kolayımıza gelmiş...
Bugün borç para alanlar yarın emir de alırlar, özdeyişini unutmuşuz.
İktidarı paylaşanlar ABD ile işi pişirirken salak salak bakmışız.
İpleri Amerika'ya bağlamışız. Siyaseti hazine yağmacılığına çevirmişiz...
Yolsuzluğu, hırsızlığı bitirecek yerde alkışlamışız.
Tam bağımsız Türkiye diye bağıranları komünist diye kovalamışız.
Aydınlar yazarlar vurulmuş, tınmamışız...
Atatürk ve ilkeleri adım adım yok edilirken oralı olmamışız...
Sonunda başımıza ABD'ye en göbekten bağlı... Ulusal duygulardan en yoksun kadroyu getirmişiz...
Her türlü felakete davetiye çıkarmışız.
Kendimiz etmiş kendimiz bulmuşuz.
Mustafa Kemal bizi niye affetsin?..
Hem affetse neye yarar?..
Yarın çocuklarımız affedecek mi?
Tarih bizi affeder mi?

Melih AŞIK
Milliyet

Sonunda başımıza ABD'ye en göbekten bağlı... Ulusal duygulardan en yoksun kadroyu getirmişiz...
Her türlü felakete davetiye çıkarmışız.
Kendimiz etmiş kendimiz bulmuşuz.
Mustafa Kemal bizi niye affetsin?..
Hem affetse neye yarar?..
Yarın çocuklarımız affedecek mi?
Tarih bizi affeder mi?

Acı ama bunlar GERÇEK. ve her gecen gün gittikçe durum vahimleşiyor. Bu son günlerde yaşananlar ve bu yaşanan olayları Rtük kararıyla kapatmaya çalışıp milletin gerçekleri görmesini engellemeye çalışan bu partiye 2. kez oy verenler kendilerini affedebilecekmi ?

Melih Aşık o kadar güzel yazmış ki paylaştığınız için sağolun.İzin verirseniz çok beğendiğim bir yazıyı eklemek istiyorum.

Neden?

Atam,”Bağımsızlık benim karakterimdir” dedin, ulusal kurtuluş savaşını başardıktan sonra, büyük bir kuruluş savaşı da başlatıp her alanda bağımsız olmayı bize öğrettin. Biz de bağımsızlığın bir ülkenin koruması gereken en önemli varlığı olduğunu düşündük.

Oysa şimdi “Mandacılık benim karakterimdir” anlayışı hâkim. Bize bağımsızlığı öğretmesen “Mandacılık güzeldir” dediklerinde, bizler de ülke bağımsızlığında yaşanan erozyonların yaratacağı tehlikenin farkında olmayacaktık…

Mancılıkla mutlu mutlu yaşayacaktık…

Neden bağımsızlığı öğrettin bize atam?.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” dedin, biz de insanın insan olabilmesi için gerçekten temel bir kültürle donanması gerektiğini beynimize işledik. Anadolu’da bizlerden önce yaşamış kültürlere de saygıyı öğrettin, onları bilmenin, kavramanın bizi de ileri götüreceğini, uygar dünya sahnesinde apayrı bir yere koyacağını gösterdin…

Ama şimdi kültür deyince, iktidarda kalma yöntemlerini geliştirmekten başka bir şey akla gelmiyor. Üstelik kültürü de turizmin içine koyup, birde araplaştırıp ne olduğu belirsiz hale getirdiler. Oysa dünyada olup bitenlerden hiç haberdar olmasaydık, bizi yönetenlerin öğrettiğiyle yetinmeyi, yaşamayı rehber edinseydik… Ne kadar mutlu olurduk…

Yaşamımıza neden kültür penceresi açtın Atam?..
Benim hiçbir mirasım yok dedin, benim yolum bilim yoludur, beni izlemek isteyenler bu yolu takip etsinler dedin… Bu yolda ilerleyen pek çok aydınımız, bilim adamımız gelişti… Matematikte dünya çapında bilim adamı yetiştirdik; Cahit Arf, kendi adıyla anılan bir teorem geliştirdi.

Bugün bilim deyince dilim anlaşılıyor, herkes kendi payına düşen dilimin artması için çaba harcıyor. İlle de bilim diyeni de kaderiyle baş başa bırakıyorlar… Bu da bizi kahrediyor!

Neden bilimin yolunu izleyin deyip aklı öne çıkardınız Atam?..

“Bir ülkeyi aydınlatmak yönetmekten zordur” deyişinin hakkını verircesine, salt yönetmekle yetinmedin… Zor olanı, toplumu aydınlatmayı hedefledin. Devrimlerle Türkiye’nin çağdaş ülkeler düzeyine ulaşmasını sağladın… Bugün o günlerden daha geri duruma düşmek, senin yolunu hedefleyenleri kahrediyor.

Oysa, sadece yönetmekle yetinip toplumu kendi dalgalanmasına bıraksaydın, halk dalkavukluğunu öne çıkarsaydın, bugün hiç ileri-geri sorunumuz olmazdı.

Bu devrimleri neden yaptın Atam?..
Tıpkı Misak-ı Milli gibi bir de Misak-ı İktisadi hedefi koydun… Ekonominin gelişmesi için her alanda dinamizm yarattın. Böylece Cumhuriyetin ilk 15 yılında Türkiye’yi dünyanın en hızlı gelişen 3 ülkesinden biri yaptın. Başta Sümerbank olmak üzere, tekstilden şekere, ayakkabıdan imalat sanayiine kadar her alanda bugünün deyimiyle “marka” yarattın.

O üretim kurumları ki, aynı zamanda toplumsal ilerlemenin de merkezi olmuştu… Bugün ekonomi deyince ulusal hamle değil, dış destek anlaşılıyor.

Bize ulusal kalkınmanın tadını neden öğrettin Atam?.. Neden?

Sömürgecilerin kirli göletlerinde devrilip yaşamak varken…

Bize vatan duygusunu, bağımsızlık ülküsünü, dünyaya akıl ve bilim penceresinden
bakma bilincini neden verdin Atam?..

Mustafa BALBAY

bizi ne atamız affedecek, nede gelecek kuşaklar.. bağımsız bir ülke olarak devraldık emaneti, şu an köle muamelesi görüyoruz. yazık akan kanlara, yazık bu vatana

hiç sanmıyorum affedeceklerini ne bıraktılar ne hale getirdik ...

Çok güzel bir yazı,Bugün Kurtuluş savaşımız sırasında,İngiliz mandacılıgı isteyenlerin müridleri yok 6 milyon,yok 10 milyon müridiz diye övünebilirken,Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlıkları ve müridlikleri belgelileri, sorumsuzca iktidara getirenleri,ne Allah,ne Atam,ne gelecek olan nesil,nede tarih affeder.

Allah afetsin sizi
Senide Allah affetsin.Atatürk gibi dehayı yaratıp bizlere yol göstersin,kurtarsın diye gönderen yaradanı inkar edercesine,Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyetine ihanet edenlerin gözlerini yaradanın bir şekilde gözlerinin açılmasına bir şekilde sebeb olsun.Atatürk sayesinde Yunan,İtalyan,İngiliz,Fransız dölü olmaktan Atamız ve dolayısıyla yaradanımız sayesinde kurtulup ta akıllanmayanları,Allahım bundan sonra bilumum ne kılıgına sokarsa da soksun haketmiş olacaklardır.

:clap:clap:clap Atamız yaşasaydı tüm politikacıları ipe dizerdi, ben size böyle mi öğrettim diye başta meclisteki itleri yok ederdi

öncelikle tüm paylaşımlar için teşekkür ederim. Tüm mesajları sevdim. Bizi Ata'nın veya gelecek kuşakların afetmeside önemli değil (nasıl olsa pek çok bahane buluruz), asıl önemli olan biz kendimizi afedebilirmiyiz.Bir kaç gün öncesine kadar insanları kırmamak için, kendileri doğruyu görmeleri için sadece açıklamakla yetindim. Ama artık yetti, kırılan kırılsın, yarılan yarılsın bu vatanı, bu toprakları seven herkez iğneyi kendine batırmalı artık.
Forumları dolaşıp bakın kaç tane türkçe rumuz(sizler ona nick diyorsunuz) kullanıyor, önce türkçe kullanmakla kültürümüzü koruyalım. Türküz, hatta osmanlıyız diyoruz, en az 1000 yıllık kültürümüz var diyoruz fakat 200-250 yıllık toplama ne idiğü belirsiz amerikan yaşamına özeniyoruz. Pek çok vatansever sitesi gözüken forumlar da amerikan vatandaşlığı için ilanlar var, sanki TÜRK vatandaşlığından daha iyiymiş gibi. Amerikan vatandaşları bile kendi bakanlarına SENİN ELLERİN KANLI diye haykırırken biz görmemezliğe, bilmemezliğe geliyoruz. Kendi tarihimizden, kendi dilimizden, kendi yurdumuzdan, yurttaşlıgımızdan mı bıktıkta AMERİKA SENİN ELLERİN KANLI, SEN SÖMÜRÜCÜ, SEN KATİLSİN diyemiyoruz, tepkisiz kalıyoruz.Hatta halen Amerikan sigarası ve kolası içip ekonomilerine katkı sağlıyoruz.
bu vatan bu topraklar bizim, biz çocuklarımızın hatta torunlarımızın emanetçisiyiz. emanete ihanet bize uymaz,bize ters.
TEPKİSİZ KALMAYALIM.......................
ASKERİMİZE SAHİP ÇIKALIM,VATANIMIZA, BAYRAĞIMIZA, DİLİMİZE, DİNİMİZE, KÜLTÜRÜMÜZE, BENLİĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM. Kötü de olsa YERLİ MALI kullanıp sanayimizi geliştirmeliyiz.

sorunun cevabı : AFFETMEZ. Affetmemelide. İnönüden bu yana ( İnönü dahil) hiç bir siyasi iktidarı affetmemelidir Paşam.

peki ya Allah kendisinin koyduğu emir ve yasaklara isyan edenleri, milletin değerleri ile dalga geçenleri, milleti din adına sömürenleri, atatürk atatürk diye milleti sömürenleri, türkçülük ve kürtçülük ayrımları yaparak milleti bölenleri, çocuklarımıza dini bilgileri gösteririken öğretirken vermemiz gereken hasasiyeti vermeyenleri, milleti sol sağ diye gruplara ayırarak onları birbirine kırdınları, kıranları, altı aylık bebeği anne-babası alevi olduğu için iki bacağından tutup ayıranları, gavura özeneleri, gavur gibi yaşıyanları ( ... ) affedermi ?

emin olun atam melih aşıkıda affetmezdi.melih aşık devletin gördüğü şeylerden daha çok şey mi görüyoo (jitemdeki mit deki evlatlarımız melih kibaramı taşıyoo bütün bilgileri).ayrılık tohumu ekmek birilerini suçlamak ne kadar kolay.nedendir bilmem butip konular hep mossad35(nereden geliyosa isim) isimli arkadaştan geliyoo.bütün bakanlar askerler sattı milleti melih kibar da bunu gördü.yazmak kolay.vatanını seven bu günlerde gaza gelip (bölücülerin istediği gibi) ayrım yapmaz.birleştirir destek verir.emin olun atatürk de melih aşıkı afffetmez di

Geri