Atı ekran kartı sorunu bi yardım arkadaslar

Mydonez

New member
Reaction score
0
vistadan xp cevirdikten sonra oyunlarda donuyo ve ekran gidiyordu sonra ATı radeon x1550 ekran kartının modeli bendeki driver 'ı yüklenmisti xp icin uyumlu degilmis xp icin olanını yükledikten sonra yine girdigim herhangi bi oyunda yine ekran dondu ve böle bi hata aldım nedir bu arkadaslar ;
121scrd.jpg

aynı hatayı bendede verdı yenı drıverı yukledım sorun gene aynı ? atımı bırdaha kapıma sokmam en babası geforce

hocam sorunun karısık bişi anakart modelin hakkında bilgi werebilirmisin birde pwr spply hakkında bilgi güç yetmiyor ise ekran kartına yeternce güç gitmiyor olabılır bunlar zayıf ihtimaller :s

xpden vistaya dönüşlerde klasiktir sorun çıkması vistaya tekrar dön bu sorunu yaşayıp yaşamamana bak yaşamıyorsan sistemin uyumsuz oldugu içindir yaşıyorsan makinede bir sorun wardır teknik serwis yardımı al yada bize sistemin hakkında ayrıntılı bilgi wer biz yardımcı olmaya çalışalım ;))

hocam sorunun karısık bişi anakart modelin hakkında bilgi werebilirmisin birde pwr spply hakkında bilgi güç yetmiyor ise ekran kartına yeternce güç gitmiyor olabılır bunlar zayıf ihtimaller :s

xpden vistaya dönüşlerde klasiktir sorun çıkması vistaya tekrar dön bu sorunu yaşayıp yaşamamana bak yaşamıyorsan sistemin uyumsuz oldugu içindir yaşıyorsan makinede bir sorun wardır teknik serwis yardımı al yada bize sistemin hakkında ayrıntılı bilgi wer biz yardımcı olmaya çalışalım ;))

işlemcim p4 2.26 power 300 w anakartım sis 648 fx neler denedım ramımı degıstım gene aynı restart atıo oyuna gırınce powerı denemedım ama ... önceden yetıodu sımdımı yetmıo yarında geforce alıcam takıcam denıcem eger aynı sorun devam etmezse kırıcam bu ekran kartını cok cektım cok.... + ben xp kullanıorum

ya arkadaslar, ekran kartini tekrar yuklemek pek birsey ifade etmiyor,
daha oncesinde sana yukleme ile ilgili bir kac bilgi aktarmistim,

driver' i uzerine yuklemeyin, makine diger dosyalarida gorup sapitiyor

bende ati kullanicisiyim,2 sene once benimde basima geldi,sorunun cozumu anlattigim gibi

driver' i kaldirdiktan sonra sistemi yeniden baslatin
ati ile ilgili tum dosyalari silin
ve yeni driver' inizi yukleyin
makineyi tekrar baslatin
bu kadar

kolay gelsin

ya arkadaslar, ekran kartini tekrar yuklemek pek birsey ifade etmiyor,
daha oncesinde sana yukleme ile ilgili bir kac bilgi aktarmistim,

driver' i uzerine yuklemeyin, makine diger dosyalarida gorup sapitiyor

bende ati kullanicisiyim,2 sene once benimde basima geldi,sorunun cozumu anlattigim gibi

driver' i kaldirdiktan sonra sistemi yeniden baslatin
ati ile ilgili tum dosyalari silin
ve yeni driver' inizi yukleyin
makineyi tekrar baslatin
bu kadar

kolay gelsin

Denedık dostum atide sorun varsa bız nabalım al tekrar deneyeyım ıns. duzelırde duzelmeyecegıne emınım..

arkadaslar,
aklima geldi, bir de overclock gibi bir denemeniz oluyor mu???

eger ekran karti asiri isinirsa vpu recovery devreye giriyor da,ekran kartini korumak icin yazilmis bir program

overclock yaptiysaniz kapatin,

birde sistem sanal bellegini yuksek tutun

bilgisayarim, sag tus>>>>>ozellikler>>>>gelismis>>>performans(ayarlar)>>(acilan sayfada)gelismis>degistir

minimum 1024 mb yapin

kolay gelsin

arkadaslar,
aklima geldi, bir de overclock gibi bir denemeniz oluyor mu???

eger ekran karti asiri isinirsa vpu recovery devreye giriyor da,ekran kartini korumak icin yazilmis bir program

overclock yaptiysaniz kapatin,

birde sistem sanal bellegini yuksek tutun

bilgisayarim, sag tus>>>>>ozellikler>>>>gelismis>>>performans(ayarlar)>>(acilan sayfada)gelismis>degistir

minimum 1024 mb yapin

kolay gelsin

mınımum dedıgın ıkı kutucuk var ne yazıcaz? usttekınde su anda 1536 alttakınde 3072 yazıo ? denedım ama bu rakamlar aynı kalıo ram bende dd2 512 mbyte var overlock dedıgın nerden kapatılıo?

ekran kartı ; Radeon x1550
işlemci ;ıntel core 2duo E4500
anakart;foxconn model ;45GM/45CM/45CM -S
DDR2: 1024
ya aslında pc yigenimin bi virüs vardı o yüzden format attırmıslar xp ye cevirmisler vistada karsılasıyolarmıydı bilmiyorum

over clock dedigimiz ya bios ayarlari ile yapilir, ya da bazi ozel yazilimlarla yapilir,
or:
basit olarak
ekran kartimiz 600 mhz cekirdek hizina sahiptir, biz bunu 650 mhz' ye cikartiriz, overclock yapmis oluruz, yani sistemi daha hizli calismaya yoneltiriz,

bu belirtilen soruna neden olur,

bazi anakartlarda overcloc' u otomatik olarak yapabiliyoruz, mesela asus markasi,
eger gerekli sogutmamiz yoksa bunu yapmak tehlikelidir,

gelelim sanal bellek meselesine
toplamda minimum deger 1024 olsun diyorum ,maks nekadar kullandigina bagli

30kspxc.jpg

kolay gelsin

edit:
birde ekran karti sicakliginiz kac derece???

:aşk :aşk :aşk :aşk :aşk
arkadaşlar oncelikle yardımı olan herkeze sonsuz tsk ler. benim sorun yaklaşık 2 3 aydır var. Ati X1650 ekran kartım var ve driver i guncel olduğu halde ekran kartından goruntü alamıyorum. Bios ayarlarından görüntü almayı otomatik yapıyorum ama sadece anakarttan goruyo. işletim sistemleri bir donanımın yani Ati yi devre dısı bıraktığını soylüyör. harddisc e defalarca kez format attım. linux haricinde denemediğim işletim sistemi kalmadı ve sorun hala devam ediyor. ekran kartını başka Pc ye takınca sorun yok. diğer forum sitelerinde araştırmalarım da sonuçsuz kaldı.arkadaşımın biri isimini hatırlamadıgim bir ekran kartı getirdi benim Pc ye taktık sorun yok. unutmadan bisey demeliyimki Pc yi Temmuz2008 de aldım. İlk 1 2 ay ekran kartım super çalışmiştı ve o zamanlar Pc den fazla anlamıyordum Intel in sayfasından Bios guncellemesi yaptıktan sonra ekran kartı çalışmadı.

Lütfen yardım edin! Aksine Ekran kartını kıracağım. Şimdiden teşekkürler. Saygılar:clap:clap

PC özelliklerine gelince:
Intel DG33BU anakart
Intel Q6600 işlemci
XP ve Vista aynı anda yüklü
Ati X1650 ekran kartı

onboard ekran karti kullaniyorsun,
bunu biostan kapaman lazim

bazen bios boyle gicikliklar yapiyor

kolay gelsin

Arkadasım Lutfen Senden Bır Yardım İstiyOrum Bak Kardes Ben Yenı LaptOp aLdım 2.26 Ghz 3.00 Ram 32 ßit Sımdı Ekran Kartımda 256 mb Ben Cs OynuyOrum ama her actımda kapanıyO cS ekran kartı kaLdırmıyo sımdı buNa yardımcı oLurmusun napmam Lazım vaLLa cOk maqßuLe qeÇer aßim ??

estagfirullah kardes yardim etmeye calisiriz...
ayrica hayirli olsun...:clap

bu makinenin cs' yi kaldirmama gibi bir luksu yok,
sorun driver' ler de olabilir ama makineyi yeni almissin, yani driver' ler kuruludur,

baska bir alternatif, ya ekran kartinin ya da oyunlarin ayarlari maksimumda oldugu icin makine zorlaniyordur,

veya crack ile ilgili bir problem vardir ki olma olasiligi cok yuksek, yeni bir crack dene

bunun yanisira ek olarak directx surumunu guncelle, forumda son surumunu bulabilirsin

kolay gelsin

vista ya dön kardeşim bendeki makine yavaş diye xp proya geçtim bi zamanlar kafayı kırdım ön çıkışta ses yok arkada var ,arkada yok önde var,bazen kökten gidiyo du bazen kendi kendine sanki ayarlanmış gibi (ARKADAŞ DEDİ VİSTA'YA ÇEVİR İŞLEM TAMAM ) makine ona uyumludur iyi dedim
çevirdim o gün bu gün maşallah no problem OKY!....... KOLAY GEL SİN SİNİRLENME NE YAPARSAN KENDİNE YAPARSIN:victory

söylemeyi unuttum ekran kartın bendekinin aynısı güzeldir.

Geri