bLue__qirL
Banned
- Katılım
- 1 Ocak 2007
- Mesajlar
- 8,368
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Kenarları alınmış 4 dilim kızarmış tost ekmeği
Ançuez kanepe için:
1 yemek kaşığı mayonez
1 yeşil soğan
ançuez tüp
4 adet karides
Peynirli-taze soğanlı kanepe için:
30 gr krem peynir
4 adet kapari
1 yeşil soğan
Salamlı kanepe için:
2 adet salam
15 gr tereyağı
4 adet şamfıstık
Kuşkonmazlı kanepe için:
1 yemek kaşığı mayonez
6 adet haşlanmış kuşkonmaz tepesi
2 dilim kırmızı turp
birer maydanoz yaprağı
HAZIRLANIŞI
Ançuez kanepe: Ekmek dilimini üzerine mayonez sürün dörde bölün. Her birinin üzerine bir sıkım ançuez, haşlanmış ve soyulmuş bir adet karides koyun. Soğanın yeşil yapraklarını ince kesip ortalarına dikey olarak koyun.
Peynirli-taze soğanlı kanepe: Krem peyniri sürüp ekmek dilimini dörde bölün. üzerine doğranmış taze soğanları verev olarak dizin. Köşeye bir adet kapari koyun.
Salamlı kanepe: Eritilmiş tereyağını sürdüğünüz ekmek dilimini dörde bölün. Küçük salam dilimlerini de ikiye bölüp üzerlerine huni şeklinde koyun. Bir adette şamfıstık yanına
Mayonezi ekmek diliminin üzerine yayıp dörde böldükten sonra haşlanmış kuşkonmazları koyup ince turp dilimleri ile bağlanmış havası verin. Bir adet maydanoz yaprağı da renk verecektir.