asus laptop 1 gb ddr2 rami 4 gb ddr2 yapmak

Boss09

New member
Reaction score
0
Merhaba ;

Bundan 3 yıl önce asus F3Jseries laptop aldım.Acayip memnunum.

Bilgisayarımın donanımsal özellikleri şunlar;

core2 duo T5600
15.4inc ekran
DVD Sup.MTI
100 gb hardisk
1 gb ddr2 ram
winxp Home edition var

1-) Ben bilgisayarıma 4gb ddr2 ram taktırabilirmiyim ?
2-) Eğer böyle bir ram taktırırsam bir sorun yaşarmıyım yani bilgisayar kaldırrır mı ?
3-) Böyle bir ram taktırmam bilgisayarımı hızlandırır mı ?
4-) Böyle bir ram in bana maliyeti ne olur?
5-) Böyle bir ram taktırmamı tavsiye edermisizni ve böylebir ram taktırsam bilgisaayarımda gözle görülür bir hızlanma olur mu ?
6-) Laptoplara böyle ram takılabiliyormu ?

Sorularıma tek tek cevap verirseniz sevinirim...

Saygılar...

Tek tek cevap vereyim ;

1- Tam modelini yazarsan max kac gb ram destekledigine bakabiliriz.
2- Eger model 4gb ram desteklerse takabilirsin sorun yasamazsin.
3- Kullandigin uygulamalari bilmiyorum ama ram kullanima gore hizlandirir asil etken islemcidir.
4- 2gb ddr2 667/800 ramler 30$+kdv civari diye hatirliyorum 4gb da bu 60$+kdv olacaktir.
5- 1gb ram kullandigini yazmissin 4 e cikarman gozle gorulur bir fark yaratacaktir.
6- Boyle ram dan kastin notebook ram i ise tabiki takilabiliyor ama uyum sorunu anakartin destekledigi ram ve frekans ile alakalidir 1. sorunun cevabina gore buna da cevap verebilirim ;)

umarim yardimci olmustur.

S.a kardeş Laptopa Ram taktırabilirsin 4 Gb kadar hızlanma tabiki eskisine göre iyi olur herhangi bir sorun yaşamassın tabiki takarken yanında pc teknisyeniyle beraber bakarsın denersin sorun çıkmıyosa uygundur sorun çıkacağından şüphen olmasın fiyatı 80 - 100 ytl olabilir tahmini olarak
Saygılar...

ben rami 512mb den 1.5 gb a çıkarttığımda ciddi bir fark göremedim.Eğer oyun oynayacaksan farkı oluyor ama yalnızca nette sörf yapıyorsan 1 gb daha alıp 2 gb yapman yeterli.Eğer 4 gb takmak istersen boş slot durumuna göre takılabilir.Laptoplarda normal masaüstüler gibi 4 tane boş slot olacağını sanmıyorum en fazla 2 tane vardır.Yani senin 1 gblığı çıkarıp 2 tane 2lik takman gerekir.Ayrıca anakartın 4 gb desteği var mıy yok mu onu bilmek lazım.Birde şu varki, 4 gb rami bilgisayar gösterebilmek için 64 bit işletim sistemi yüklemelisin.xp nin 64 bit ve türkçe olan işletim sistemi yok yalnızca vista ve win7 de 64 bit ve türkçe bulabilirsin.

Aydınlatıcı olmuşumdur inşallah.kolay gelsin;)

Tek tek cevap vereyim ;

1- Tam modelini yazarsan max kac gb ram destekledigine bakabiliriz.
2- Eger model 4gb ram desteklerse takabilirsin sorun yasamazsin.
3- Kullandigin uygulamalari bilmiyorum ama ram kullanima gore hizlandirir asil etken islemcidir.
4- 2gb ddr2 667/800 ramler 30$+kdv civari diye hatirliyorum 4gb da bu 60$+kdv olacaktir.
5- 1gb ram kullandigini yazmissin 4 e cikarman gozle gorulur bir fark yaratacaktir.
6- Boyle ram dan kastin notebook ram i ise tabiki takilabiliyor ama uyum sorunu anakartin destekledigi ram ve frekans ile alakalidir 1. sorunun cevabina gore buna da cevap verebilirim ;)

umarim yardimci olmustur.

Bilgisayarımın tam modeli asus F3J series

f3j lerde max ram 2gb gorunuyor baska yerlerede bakayim.

3gb cikaran olmus 4 deneyeni gormedim bakiyorum donecegim tekrar size.

laptopun altinda bir seri numarasi olacak onu yazarmisin.

f3j serisi olarak bakarsam 2gb ram diyor fakat avrupa sitesinde 4 gb calistiramadim 3 gb calistirdim diyen birisi var
tam seriden bakarsak daha uygun olacak sanirim. Geciktigim icin uzgunum.

Geri