Askerlik

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Askerlik

Bir toplum için en büyük tehlikelerden biri, “saçmalıkların” saçma olduğunu fark edemeyecek bir körlük içine hapsedilmesidir.

Böyle bir körlüğün sağlanabilmesi için de “saçmalıkların” üstü “kutsallık” şalıyla örtülür.

O yüzden en büyük saçmalıklar “kutsallıkların” altına gizlidir.

Biz çok uzunca bir zamandır “kutsallık” şalının altında kör bir halde yaşadık.

Nice anlamsızlığı “tartışılmaz” tabular olarak kabul ettik.

Şimdi bu şalın yırtıldığı, parçalandığı bir dönemdeyiz.

Kutsallıkların altından çıkan saçmalıklara dehşetle bakıyoruz.

En büyük tabularımızdan biri de askerlikti ve milyonlarca genç insan hayatını bu yüzden zedeledi.

Hepimizi alıp alıp askere götürdüler.

Bunu sorgulamayı da yasakladılar.

“Niye bizi askere götürüyorsunuz”
diyemedik.

Başımızı eğip gittik.

Ben tam bir sene boyunca bir dağın başındaki bir kerpiç odada oturarak yaptım askerliğimi.

Benim orduya pek bir faydam olmadı, ordu benim hayatımdan bir buçuk yılı çaldı.

Buna gerek yoktu.

Şimdi genç insanlar kutsallık tabusunu yırttılar ve altından çıkan gerçeği gördüler.

Eskiden kimsenin söyleyemediği, söylemenin büyük bir “günah” sayıldığı, utanç olarak kabul edildiği cümleyi rahatlıkla söylüyorlar.

“Ben askere gitmek istemiyorum. Neden hayatımı tam kurduğum sırada askere gitmek zorundayım?”

Bunun manalı bir cevabı yok.

Çünkü ordu, askere aldığı gençlerin yaklaşık iki yüz bin tanesini zaten “askerlik dışı işlerde” kullanıyor, berberlik, şoförlük, aşçılık, marangozluk yaptırıyor.

Bir kısmını da Güneydoğu’ya gönderip, koruyamadığı karakollarda öldürtüyor.

Neşe Düzel’le konuşan Doç. Dr. Suavi Aydın’ın söylediği gibi gençleri askere almak ordu açısından “ideolojik” bir amaç taşıyor.

Ordu, “gizli iktidarını” askere aldığı milyonlarca genç üzerinden topluma yayıp sağlamlaştırmaya uğraşıyor.

Generallerin amaçlarını biliyoruz.

Peki, siyasilere ne oluyor?

Toplumun temsilcisi olan siyasetçiler, toplumun haklı taleplerini gerçekleştirmekle yükümlü değil mi?

Bugün neredeyse bütün toplum “zorunlu askerliğin” kaldırılmasını istiyor.

Kimse çocuğunu cephelerde öldürsünler istemiyor.

Toplumun bu isteğine sahip çıkan siyasi parti hangisi peki?

Öyle bir parti yok.

Referandumdan önce “bedelli” askerlik çıkaracağına televizyon programında söz veren Başbakan, referandumdan sonra “ben söz vermedim” dedi.

De ki söz vermedi.

Toplumla ordunun istekleri çatıştığında Başbakan ve diğer siyasiler, kimin temsilciliğini üstlenecek?

Halkın mı, generallerin mi?

Eğer generallerin temsilciliğini ve sözcülüğünü üstleneceklerse, halkın sözcülüğünü ve temsilciliğini kim yapacak?

Bizi temsil etsinler, isteklerimizi gerçekleştirsinler diye Ankara’ya gönderdiğimiz insanlar, başkente varınca taraf değiştireceklerse, biz kendimizi “ihanete uğramış” hissetmez miyiz?

Lale Kemal, geçen gün “bedelli askerlik” hazırlıkları yapıldığını yazdı, haberi de kuvvetli bir kaynağa dayanıyordu.

Başbakan “pişmemiş aşa su katmayın” dedi.

Ben, Lale Kemal’e inanıyorum, haberine de güveniyorum.

Benim anlayamadığım, “bu pişmemiş aş” neden halkın gözlerinden uzakta kotarılıyor, mesele bu halkın meselesi değil mi?

Bu aş, sadece “generallerle siyasetçilerin” kendi aralarındaki konuşmalar ve pazarlıklarla mı pişecek?

Bu halk, Ankara’daki başrol oyuncularına “figüranlık” mı edecek?

Bence askerlik meselesi açıkça tartışılmalı ve önce bedelli çıkartılıp arkasından da “zorunlu askerlik” tümden kaldırılmalı.

Ölen çocuklar bu halkın çocukları olduğuna göre, “son söz” de bu halkın olmalı.

Halktan habersiz pişen aşların “tadı” olmaz zira.

Çoğunlukla da “yanlış” pişirildiğinden halkın bünyesine dokunur.

bu ülkeyi askere gitmekten korkmayan gençlerde savunur. gelmek istemeyen bencede gelmesin onlara ihtiyaç yok zaten

"Halkı askerlikten soğutma" suçu işleniyor şuanda.

çok doğru söyledikleriniz. herkes memleketini seviyor herkes canını feda etmeyi şan onur biliyor fakat bu durum genelleştirilip bazı şahıslar veya kurumlar tarafından menfaat olarak kullanılıyor.Türk insanını kandırmak kolay hele ki böyle duygusal bir konuda hepimiz biliyoruz.insanın hayatındaki her dakika değerlidir.örneğin üniversite öğrencisiyim tam okulumu bitirip hayata atılmak istediğimde karşıma bir engel çıkıyor.olmaması gerekiyor bu durumun.

Kimsenin askerlik yapmama gibi bi lüksü olamaz sorgulanamaz.Çünkü bu vatanı kurtarmak için ne fedarlıklar yapıldı eğer bu topraklarda yasıyosan, askerlik senin namus borcundur...

Her Türk genci askere gitmelidir.. Amma 12 ay amma 9 ay.. Git-me-li.. Çürüğü, kısırı hepsi git-me-li..

çok doğru söyledikleriniz. herkes memleketini seviyor herkes canını feda etmeyi şan onur biliyor fakat bu durum genelleştirilip bazı şahıslar veya kurumlar tarafından menfaat olarak kullanılıyor.Türk insanını kandırmak kolay hele ki böyle duygusal bir konuda hepimiz biliyoruz.insanın hayatındaki her dakika değerlidir.örneğin üniversite öğrencisiyim tam okulumu bitirip hayata atılmak istediğimde karşıma bir engel çıkıyor.olmaması gerekiyor bu durumun.

Yesinler senin öğrenciliğini okulu uzatırken hiç düşünmüyorsunuz ya da öss de ilk sene kazanamayınca hiç 1 senem gitti demiyorsunuz.. Ama askerliğe gelince vaktimi çalıyorlar.. Görende dünyanın en iyi üniversitesinde okuyor sanacak.. Ya herkesin yaptığı birşeyde nasıl vakit çalınır.. Sizinki gitmemek için bahane.. Köylünün işçinin çocugu nasıl gidiyorsa sizde gideceksiniz...

Benim babamın suçu neydi 25 yıl bu ülkeye hizmet etti emekli oldu? Şırnakta Hakkaride görev yaptı? Kalması planlanan otel havaya uçuruldu da zor kurtuldu?

Ben zorunlu askerlikten yanaydım ama bu yazıyı gördükten sonra artık istemiyorum zorunlu askerlik olmasını..

Zaten düşünün zorunlu askerlik olmasını istemeyen adamı sınıra koyarsan ya eroin kaçırır ya telefon kaçırır ya da pkk ile işbirliği yapar kendi askerini vatanını satar.

İstemeyen gitmesin zaten çokta lazım değil.. Ben yurtdışında okuyorum bilen bilir. Askerliğim okuduğum süre boyunca tecilli. Ama bedelli askerlik yapamıyorum. Ve diğer üniversite okuyan arkadaşlarımız gibi kısa dönemde yapamıyorum. Sırf askerlikten kaçmak için herhangi bir üniversite de okuma imkanımda mevcut.

Birazda afedersiniz ama g.t meselesi bu. Vatanı bayrağı için ölmekten korkan adamlar mevcut.. Dünya ülkeleri arasında en çok düşmanı olan ülke Türkiye olunca eee dış güçler sağolsunlar önce askerliği yok etmek ister. Önce askerini elinden alırsın, gençliği örgütlersin böyle yok ben gitmek istemiyorum yok gidipte ne yapacağım şeklinde, arkasından bağımsızlığını alırsın, malını mülkünü alırsın.

Yok arkadaş ben gideyim askere canımı alsınlar daha iyi.

vatan hainliği bu ülkeye yerleşti artık oldu gitmeyelim oturalım neeeeeeeeeeee gereeeeek var canım silahlı kuvetlere BİZİ COOOOK DÜŞÜNENE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ DİYEN sevilen araplarla amerikalılar korur bizi nasıl olsa ......... nede olsa ne güneydoğuda vatan haini köpeklerle savaşıyoruz ne güneyimizde diş bileyen rumlar var ne batımızda diş bileyen yunalılar var ne doğumuzda daha tam oturmamaış amerkalılar gidince birbirnre girecek ıraklılıar var ne ermeniler ne gerek canım var bu KADAR GÜCLÜ ORDUYA... şuna adam gibi yazın zor geliyor bi sene emir altına girmek silah tutmak neymişde okul bitiyormuşda önüne engeloluyormuşda o engel dediğin şey senin namus borcun bu kadar sıkıntılı coğrafya her an dengelerin değiştiği coğrafyada namus borcudur vatanı beklemeyi öğrenmek ..... neymişde vay cay getiriyorlarmışda yemek getiriyorlarmışda vay kömür taşıyolarmışda bunların alayını yaptım senin hizmet nettiğin şey insan değil ilk önce bi kurum bu bilinçle hakreket edeceksin ... DEDİĞİM GİBİ VATAN HAİNLİĞİ BU ÜLKEDE MODA VE ALIŞKANLIK OLDU sağolsun başımızdakiler

bu arada bu askerliğe laf atıp duran vatandaşlar inanaıyorum bu ülkede bi mermi sıkılsın bıurakın cephede savaşmayı nasıl olsa düşman bu toprağı ele gecircek diye o gün bize mermi atar bu kadar zor geldiği için bu askerlik amaaan rhatları bozulmasın

militarist söylemlerle hiç bir yere varılamayacağını gün gelecek herkes görecek.

Adam sanayi de çalışıyor , 12 13 ünden beri ...
o adama askerlik zor gelmez çünkü askeriye karnını doyuruyor , bense hayata atılmak için zaten liseydi üniversiteydi geç kalmısım , bi de askere gidiyorsun asker çocuklarına , mebus çocuklarına zengin çocuklarına orada kolaylıklar sağlanıyor sen yat kalk sürün , o sıcacık odada bi rütbelinin yanında otursun ...
bu yüzden bedelli çıksın istiyorum askerlikte zaten kayırılacak adam hiç gelmesin ...
kısa dönem iyice kısalsın eğitime olan özendirme artsın ...
bunu yapamıyor musunuz o halde o askere aldığınız öğretmense askerlik boyunca öğretmen maası , doktorsa doktor maası mühendisse mühendis maası bağlansın ...
eğitime özendirme bu şekilde olsun ...
o verilen paralar zaten geri döner devlete ...
Bir de herkes acemiliği batıda , geri kalanı doğuda yapsın neye göre belirleniyor bu batı doğu ...
benim amcam şırnakta yaparken Tansu Çiller in oğlu nasıl villasının karsısındaki birlikte yapabiliyor şans mı bu ?

Ver parayı ,al teskereyi :)

hadi dolarla yapılınca askerlik amerikalıya kafa tutabilirsinde,
ingilize,fransıza nasıl izah edeceksin? :) :)
malum onlar euro kullanıyor.

Bu devlet hiç bir iş yapmayan binlerce insana maaş ödüyor maaş.Hemide bankamatikten,3-5 bin Mehmet'e yattığı yerden bakmış çok mu be,ömür boyunca yatsınlar,o ünüforma üzerlerinde olduğu sürece yine bakarız.

Pim çek,bomba at eskilerde kalacak,

dolar çek,teskere al...Hayırlı işler.

Son yıllarda milletin bilinçaltına yapılmak istenen taarruzlardan biriside bu, askerliği tartışmaya açmak veya bedelli askerliğe prim vermek.

mazeretler belli:
1. Tabular yıkılsın, herşey tartışılsın.
2. Demokratik bir ülkede zorunlu askerlik olmaz.
3. Global dünyada artık askerlik yapmak diye bir vatan vazifesi yok.
4. Türk tarihi ve efsaneleri ittahatçıların uydurması.
5. Türkler istilacı, anadolu aslında rum ve yahudilerin vatanı hatta etilerin sümerleri v.s
5. Bu ülkenin halklarına millet adı verilmez, toplum demek lazımdır.
6. Türklük kavramı modern dünyaya terstir, vatandaşlık kavramı üzerine yoğunlaşılmalıdır.

Vakti zamanında bölücülerin, komünistlerin, vatan mefhumunu idrak edemeyen bazı islamcıların ortak buluştuğu paydalardır bu fikirler. Bugün bu talep ve düşüncelerde yukarıdaki cepheye iştirak eden postmodern liberaller, cephedeki diğer unsurlarla işbirliği içerisinde artık avaz avaz bağırıp "milli devlet" ve üniter devlet yapısını yıkmaya çabalamaktalar. Malesef mevcut iktidar eliyle anadolunun vatansever, milliyetçi, müslüman yapısınıda kendi düşüncelerini desteklemek adına yanlarına çekmeye çabalamaktalar.

Anadolu insanını uyaracak ve bütün bu şer cephesine dur diyerek maskelerini düşürecek bir lider yokluğunu da fırsat bilerek meydan bizim pervasızlığıyla at koşturuyorlar. Bu millet batmayacaksa bir fatih elbette yetişecektir. Allah Büyüktür...

Gitmeyin, yapmayın, sahip çıkmayın.

Bu memleket bizim... Ha ekmeğini yemişiz, ha uğruna bir kurşun.

Amaç zaten bu değil mi? Gitmeyın , yapmayın , ülkenıze sahip çıkmayın bizde işimizi daha rahat yapalım .....

hala hamaset kokan laflar.
komik sadece komik :lol:

Millet profesyonel askerlik sistemlerine geçiş yapsın biz 5-6 ay eğitim, deneyimsiz olarak teröriste yollayalım öleceğini bilerek

Profesyonel askerlik şart

Zorunlu askerlik kalkmalı askerlik bir iş bir mreslek olmalı bu yüzden profosyonel askerliğe bir an önce geçilmeli

Sorunun düzelmesini istemeyenlerin at
gözlüklerini çıkarmaması gayet doğal. Maalesef bu işten
güç alanlar var..

bu ülkeyi askere gitmekten korkmayan gençlerde savunur. gelmek istemeyen bencede gelmesin onlara ihtiyaç yok zaten

KesnLikLe katıLıyorum gitmek istemeyenler gidipte ordaki görevini hakkıyLa ypmaya gidenLerede ayak bağı oLmasınLar o kişiLer ancak bi savaş oLmasıyLa askerin değerini anLarLar ama o zmndada iş işten çoktan geçmiş oLur ve o asker bu vatanı gerçekten seven kişiler içinde bu konuyu açan şahıs gibi düşünen kişileride korur ama ben şahsen o kişilerin öyle düşünceleri oldugunu biLsem düşmandan önce o kişilere sıkarım mermimi !!!

Geri