Askerin başına çuval geçirilmesini Erdoğan istedi..

.DepresyoN

Banned
Reaction score
0
Askerin başına çuval geçirilmesini Erdoğan istedi..

AKP'li Danışmandan şok itiraf:

Süleymaniye'deki askerin başına çuval geçirilmesini Erdoğan istedi..

Alıntı yapılan kitap: AKP İntihara Gidiyor
Yazar: Ahmet AKGÜL
Basım: İstanbul 2007
Alıntı yapılan sayfalar: 278, 279
Ahmet Akgül'ün ‘AKP İntihara Gidiyor' kitabının 278 ve 279. sayfalarında yazanlar.

İşte, BİR AKP'Lİ DANIŞMANIN İTİRAFLARI :

"Kuzey Irak'ta, askerlerimizin başına çuval geçirmelerini ve Genel Kurmayı zor duruma düşürmelerini, Amerikalılara biz söyledik." AKP'yi kuranların ve kurduranların, özellikle Tayyip Erdoğan'ın özel bir önem verdiği danışmanlarından ve operatörlerinden biri ile yemekte karşılaştık. Tam bir panik havasındaydı. "Hayrola işleriniz iyi gitmiyor galiba!" dedim.
AKP'li Danışman: "Tezkere krizinde oldu ne olduysa, büyü o zaman bozuldu, beklediğimiz sonuç çıkmadı, sonrasını zaten biliyorsunuz."

AA: "Katılmıyorum, Edelman'ın YSK'ya ziyareti, Londra, Washington, New York, Dubai ve bazı şehirlerde daha AKP kurulmadan önce verilen sözler sonunuzu hazırladı. Devleti tanımadan, Anayasal organlardan ve
milletten gerçek anlamda bir ‘olur' almadan küreyi yerinden oynatacak kararları alabileceğinizi sanmak çocukçaydı. Bu durum AKP'yi bitirdi."

AKP'li Danışman: "Hayır, bizi Özkök Paşa ve Paşalar bitirdi. Tezkere krizinde ne yapacağımızı bilemedik. Sorduk ne yapılmalı diye; "İktidar sizsiniz, karar almak sizin işiniz, biz kararı uygularız" dediler."

AA: "Ama zaten siz orduya sormadan informel olarak her türlü garantiyi vermiştiniz. Asıl hata o değil mi?"

AKP'li Danışman: "Tamam her türlü garantiyi ve tavizi verdik ama ABD'nin Doğu ve Güneydoğu'ya tam yerleşeceğini bilmiyorduk. Yani, ABD ve İngiltere Türkiye'yi işgal edeceklerdi, paniğe kapıldık."

AA: "Ama ABD'lilere bu garantinin AKP'nin kurulması aşamasında verdiniz."

AKP'li Danışman: "Evet, çok yanlış yaptık."

AA: "Peki o halde Özkök Paşa'nın ve Paşaların suçu ne?"

AKP'li Danışman: "Onlar diyebilirlerdi ki; "Tezkerenin çıkmasına karşıyız." Ancak asker kararı bize bıraktı!"

AA: "Normal, demokrasilerde zaten böyle olmaz mı?"

AKP'li Danışman: "Tamam da, tezkerenin faturasını sonunda AKP'ye kesti ABD'liler. Asker, "tezkereye karşıyız" deseydi, parti ile ABD değil, ABD ile TSK karşı karşıya gelecekti, biz
yırtacaktık!?."

AA: "Özkök Paşa ve Paşalar size tezkere çıkarmayın demedi mi?"

AKP'li Danışman: "Hayır demedi ama cesaret edemedik!"

AA: "ABD, Türk askerlerinin başına çuval geçirdi ama ceza olarak?!"

AKP'li Danışman: "Yahu o olayı hiç sorma. O Wolfowitz'in halt yemesi. Bizimkiler (AKP'liler), "tezkerenin öcünü TSK'dan alalım" diye ona akıl vermiş!..."

AA: "Yoksa sizin danışman arkadaşlarınızdan biri ve İstanbul'da iki işadamı Wolfowitz'e asıl suçlu AKP değil, TSK demiş olmasın?! Çünkü Amerika'ya söz verdiği gibi AKP tezkereyi çıkaracaktı! TSK'yı cezalandırma teklifi, iki işadamı ve bir danışmandan gitmedi mi?"

AKP'li Danışman: "Çok büyük, çok fahiş bir hata yaptık zaten Wolfowitz Türk ordusunu bizimkilerin teklifi üzerine cezalandırmaya karar verdi."

AA: "Tek başına mı?"

AKP'li Danışman: "Yok canım, Tayyip Erdoğan ve ve Gül'le paylaşıldı, onlar da "olur" dediler."

AA: "Yani Wolfowitz'in, ABD'nin bu çokbilmiş danışmanının ve İstanbul'daki iki işadamının: "Türk ordusunu cezalandırma önerisine" Tayyip Erdoğan ve Gül ya da Eş Genel Başkanlar "Evet" mi
dedi?"

AKP'li Danışman: "Maalesef öyle!... Tayyip ile Gül'ün gezileri bu plana göre ayarlandı. O gün Tayyip Erdoğan Rize'de, Gül de Kayseri'de olacaktı. Çok ters bir şey olursa ikisi ABD'liler tarafından alınacaktı. Bu planı Wolfowitz hazırlamıştı."

AA: "Ne tür bir terslik bekliyordunuz?"

AKP'li Danışman: "Tayyip Erdoğan ve Gül'e yönelik askeri bir hareket olabilir diye düşündük."

AA: "Yani AKP üst yönetimi, AKP'nin yıldız danışmanı ve İstanbul'daki iki işadamı Türk askerlerinin başına çuval geçirileceğini biliyor muydu?"

AKP'li Danışman: "Evet tabi... Yanılmıyorsam bir de emekli bir Paşa biliyordu."

AA: "Hiçbir kimse çıkıp ta Tayyip ve Gül'e bunun sonuçlarının çok ağır olabileceğine ilişkin görüş bildirmedi mi?"

AKP'li Danışman: "Tezkerenin mecliste reddedilmesine çok kızmıştık. ABD Savunma Bakanı arkamızdaydı. Kendimizi çok güçlü hissediyorduk!" AA: "Ordunun sessiz kalacağını mı düşündünüz?"

AKP'li Danışman: "Biz değil, Wolfowitz öyle düşündü. Türk askerlerinin başına çuval geçirilince, Genel Kurmay Başkanı Özkök ve diğer Kuvvet Komutanı Paşalar'ın, o günkü Harekat'ın nöbetçisi Büyükanıt'ın isifa edip emekli olacaklarını öngörmüştük. Eğer o gün paşalar istifa etseydi, bizim Genel Kurmay Başkanımız hazırdı..."

(son sayfa)

14.06.2007

Kaynak: http://www.internetajans.com/default.asp?NID=34778

Kitabın yazarı Ahmet Akgül kimdir?
1949 doğumlu, inşaat ustası ve marangoz derviş Hacı Behzat Efendi'nin oğlu.Küçük yaşlardan itibaren Kur'an-ı Kerimi, tecvidi, Osmanlıca mızraklı ilmihali ve diğer temel dini bilgileri Hacı Dursun Efendi'den öğrenmiştir. Şu anda Medine'de hocalık yapan Hafız Mustafa Albayrak'tan Kur'an dersleri almıştır. Gülüşkür'de kaldığı 7 yıl boyunca bir nevi inziva hayatı yaşamış, Risale-i Nur üzerine o dönemler yoğunlaşmıştır. 1977 yılında hizmet ehli arkadaşlarının isteği ile Akıncılar teşkilatını yeniden kurmak üzere Elazığ'a taşınmıştır. 1995 RP Adana milletvekili adayı olarak seçimlere katılmış, iki sene sonra da emekliye ayrılmıştır. Araştırmacı Yazar, Düşünür ve Siyaset Bilimci Ahmet Akgül, Milli Görüş'ün temel taşlarından birisidir.

http://turkcutoplumcu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=31

egerki bu yazilanlar dogruysa yapilan resmen vatana ihanettir...

AKP'li Danışman: "Yok canım, Tayyip Erdoğan ve ve Gül'le paylaşıldı, onlar da "olur" dediler."

AA: "Yani Wolfowitz'in, ABD'nin bu çokbilmiş danışmanının ve İstanbul'daki iki işadamının: "Türk ordusunu cezalandırma önerisine" Tayyip Erdoğan ve Gül ya da Eş Genel Başkanlar "Evet" mi
dedi?"

AKP'li Danışman: "Maalesef öyle!... Tayyip ile Gül'ün gezileri bu plana göre ayarlandı. O gün Tayyip Erdoğan Rize'de, Gül de Kayseri'de olacaktı. Çok ters bir şey olursa ikisi ABD'liler tarafından alınacaktı. Bu planı Wolfowitz hazırlamıştı."

vatana ihanet
gelde gençliğe hitabeyi hatırlama
elbet hesap sorulacak gün gelecektir

egerki bu yazilanlar dogruysa yapilan resmen vatana ihanettir...

ihaneti görmek için bu olaya gerek yok .bu zamana kadarkiler yeterli değilmi ne olduklarını anlamak için .

kim ne derse desin suç yaşar büyükanıtın .gereken neyse yapması lazımdı .erman toroğlu bosuna demedi benim genelkurmay başkanım kodumu oturtcak diye . o koltuğun hakkını verememiştir büyükanıt . bir türk genci olarak basta büyükanıt olmak üzere devletin tüm ilgili yetkililerine hakkımı haram ediyorum yüce türk milletinin basını eğdikleri için

Eğer danışmanın adı yazsaydı buna inanabilirdim ama şuan inanmıyorum ya da inanamıyorum.Herşeyi yapar milleti aç bırakır,kendine muhtaç eder,ellerindeki suyu bile alıp bak size su dağıtıyoruz bile diyebilirler ama bunu yapamazlar diye düşünüyorum.Eğer öyleyse çok yazık ama hiç sanmıyorum.

AtiAsus

Lütfen kaynak eleştirisi yapmayın sizi bu konuda uyarmak istiyorum..

Vatana ihanette yeni bir boyut. DURMAK YOK HAİNLİĞE DEVAM...

bazı arkadaşlar akpli bir danışmanın böyle bir ithamı direk dürüstlükle söleyebilcene ihtimal vericek kadar saf herhalde...

neden ki?

burda dağıtılan kömürün buzdolabının çamaşır makinasının falanın filanın seçim yatırımı (rüşveti) olmadğını söyleyen-düşünen saf arkadaşlar var da öbürleri neden olmasın?

Yazılanların doğru olduğuna ihtimal vermiyorum.Nedenine gelince; askerlerimizi başına gelen olay Türkiye Cumhuriyeti Devletinin prestijinin zedelenmesine ve küçük düşürülmesine neden olmuştur. Dolayısıyla bu işin sorumlularıda o zamanki hükümettir.Değil akp hükümeti bugüne kadar iktidara gelmiş hiç bir Cumhuriyet hükümeti böyle bir alçaklığı planlayamaz.Eğer doğruysa zaten bitmişiz demektir.Ama asla doğru olduğuna ihtimal vermiyorum.

-------------------

Yazılanların doğru olduğuna ihtimal vermiyorum.Nedenine gelince; askerlerimizi başına gelen olay Türkiye Cumhuriyeti Devletinin prestijinin zedelenmesine ve küçük düşürülmesine neden olmuştur. Dolayısıyla bu işin sorumlularıda o zamanki hükümettir.Değil akp hükümeti bugüne kadar iktidara gelmiş hiç bir Cumhuriyet hükümeti böyle bir alçaklığı planlayamaz.Eğer doğruysa zaten bitmişiz demektir.Ama asla doğru olduğuna ihtimal vermiyorum.

-------------------

ama şunu unutmaki akp lilere göre 1923 ve 2002 arası başkadır 2002 den sonrası başkadır.

yani bizden öncekilerin hepsi aynıydı mantığı

ama şunu unutmaki akp lilere göre 1923 ve 2002 arası başkadır 2002 den sonrası başkadır.

yani bizden öncekilerin hepsi aynıydı mantığı

Ben ne alatıyom sen ne anlatıyon, o hükümetin üyeleride geçmiş dönemlerde milletvekilliği yaptı, bakanlık yaptı
, kendi asıllarınımı inkar edecekler.Elbette geçmişle şimdiki zamanın mukayesesini yapıp ne kadar başarılı olacaklarını söyleyecekler.Kaldı ki Menderesin sonunu örnek gösterip kefen biçenlerde sizden..

------------------------------

Ben ne alatıyom sen ne anlatıyon, o hükümetin üyeleride geçmiş dönemlerde milletvekilliği yaptı, bakanlık yaptı
, kendi asıllarınımı inkar edecekler.Elbette geçmişle şimdiki zamanın mukayesesini yapıp ne kadar başarılı olacaklarını söyleyecekler.Kaldı ki Menderesin sonunu örnek gösterip kefen biçenlerde sizden..

------------------------------

:) görüşlerimizin ayrı hatta karşıt olması senin her yazdığına karşı çıkacağım anlamaına gelmez.

ben senden alıntı yaptığım yazıdaki amaç sadece akp zihniyetini açıklamaktı. yoksa senin yazdıkalarınla bir alıp veremediğim yok. en azından bu yazında :)

Demek Ahmat AKGÜL AKP nin danışmanı öyle mi .Ortaya bir yalan atıp sonrada kendi uydurduğunuz yalana inanıp yorum yapıyorsunuz.

Ahmet AKGÜL AKP nin danışmanı değil düşmanıdır.

Geçen temmuz ayında Ergenekon kapsamında Ahmet AKGÜL ün sahibi olduğu Milli Çözüm dergisinin e de operasyon yapıldı

Şimdi gelin bu olayın aslını haber kaynaklarından okuyalım

Operasyon İslamcı çizgiye kaydı

23.07.2008 - .Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bu sabah gerçekleştirilen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Ergenekon'la birleştirilebileceği söylenen operasyonda İşçi Partili isimler ile İslamcı Milli Çözüm Dergisi'nin yazarlarının olması kafa karıştırdı

Konya Emniyet Müdürlüğü'nün 3 gün önce Adana özel yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine haklarında yakalama emri çıkarılan 26 kişi için bugün 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonun düğmesine basıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin öncülüğünde Konya'da 12, İstanbul’da 11, Elazığ’da 1, Kocaeli'nde 1, Mersin'de 1 olmak üzere toplam 26 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Milli Çözüm Dergisi'nden isimlerin de gözaltına alınması kafalarda soru işareti bıraktı.

Milli Çözümcülerin hem AKP'ye hem Saadet Partisi'ne muhalif bir tavır içinde olduğu da kaydediliyor.

Gözaltına alınanların bir zamanlar Milli Görüş'e yakın oldukları ancak daha sonra görüş ayrılığına düştükleri belirtiliyor

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=555107

İP'liler ve İslamcı derginin yazarları gözaltında

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 26 kişi gözaltına alındı. Elazığ ve Kocaeli'nde gözaltına alınan, aralarında Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün de bulunduğu 7 kişi ise daha sonra Konya'ya götürüldü.

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=555062

Şimdi kendi uydurdukları kuruklu yalanın peşine takılanlara söylüyorum

AKP düşmanı bir ergenekoncu nasıl oluyorda AKP danışmanı oluyor

bu ülkede ne olursa zaten erdoğan haklılar tabi cekemıolar adamı ıktıdar partı baskanı oldugu ıcın yakında ergenekonunda bası derler :D

helal olsun sana serdengeçti

yalancıların ve iftiracıların foyalarını ortaya çıkarıp suratlarına çarptın

ama bunlarda utanma yok ki hiç bir şey olamış gibi pişkin pişkin sırıtırlar yine

K€LKiTLi;4130957' Alıntı:
helal olsun sana serdengeçti

yalancıların ve iftiracıların foyalarını ortaya çıkarıp suratlarına çarptın

ama bunlarda utanma yok ki hiç bir şey olamış gibi pişkin pişkin sırıtırlar yine

son cümlene aynen katılıyorum

bunların iftira atmaktan başka yapabilecekleri bir şey var mı ki

tek ve en iyi bildikleri iş iftira ve yalan

ama unutmasınlar ki

GERÇEKLERİN ERGEÇ ORTAYA ÇIKMA GİBİ KÖTÜ BİR HUYU VARDIR

neden ki?

burda dağıtılan kömürün buzdolabının çamaşır makinasının falanın filanın seçim yatırımı (rüşveti) olmadğını söyleyen-düşünen saf arkadaşlar var da öbürleri neden olmasın?
AKP aşa geldiğinden beri kendi tespitleriyle yılın her dönemiinde gelir düeyi düşük vatandaşlara kömür gıda giycek yardımını DÜZNELİ olarak yapmaktadır he chp son zamanlarda dil uzattığı yardımlara kendi girişti diye dil uzattığı örtülü kadınlarımıza türban açılımı adı altında yılışmaya başladı diye otmatikman akpninkide seçim yatırımı olmuyor yani... hem ben bu işin mantıksızlığından bahsediyorum sen lafı aldın nereye getirdin... dolamışsınız azınıza 3-5 laf sadaka ekonomisi ananıda al git bilmemne gidiyosunuz varsa bi fikrin söyle sölediğimle ilgili hayır kardeişm bir danışam itirafta bulnmuş olabilir de... maksat muhabbetin düzeyi düşmesin... beyin fırtınası yapalım bu ne futbol maçı taraftarı gibi...

Konuyu iyi okuyamamışsın sayın Serdengeçti.

Ahmet Akgül'ün AKP danışmanı olduğunu yazan tek bir cümle yok.
AKP danışmanının itirafı var :)

Bakalım Şimdi ne diyecen :durdurun

Geri