Askeri mahkeme kararı hk. Acil yardım

hasan aydı

New member
Reaction score
0
Bir arkadaşım var askerlik görevini bitirmeye 4 gün kala erken tersih aldığı için 5 ay mahkumiyet ve para cezasına çarptırıldı. Bu karara itirazımızı ne şekilde yapabiliriz.

böyle bir şey olmaz...firar etmiştir askerliğini bitirmeye 4 gün kala ve firarda 7 günden fazla bir süre geçirmiştir...Öyle askerliği bitirmesine üç gün kala erken terhis diye bir şeymi olur. :) Arkadaşınızın aldığı ceza firar cezası..size yalan söylemiş...Askerlerin erken terhis edilmesi bırakın bakanlar kurulunu meclis kararı ile olur...yada sağlık sebebi ile olabilir.

arkadaşım alay da görev yapmaktaydı. sanırım yanlış hatırlamıyorsam alay komutanın özel işlerini takip ettiği için komutanı buna 4 gün erken terhis vermiş. bu komutanı sevmeyen rütbelilerden biride komutanı ve askeri şikayet etmiş. komutan hakkında dava açıldı arkadaşımda yargılandı ve bugün karakol kanalı ile karar kendine polis tarafından sözlü tebliğ etti. henüz yazılı tebliğ belgesi geçmemiş eline. bu konuda ciddi olarak yardım bekliyorum. dalga gececekseniz yurdumuzun 3 tarafı sularla çevrili farklı bir kulvara alalım sizi.

suç teşkil eden bir eylem yapılmış, kanunsuz bir izin verilmiş verende yargılanır ve hapis cezası alır arkadaşınızda hem firar suçundan hemde kanunsuz izin kullanımından cezalandırılır..Askeri mahkemelerde görev almış tecrübeli bir avukat bulun temyize gidin ve arkadaşınız bunun suç olmadığını sandığını, normal bir işlem oldujğunu zennettiğini, suç olsa bu eyleme iştirak etmeyeceğini iddia etsin, büyük ihtimal kazanır mahkemeyi Esenlikler.
not: Askeri mahkemelrde sivil avukat tutabiliyorsunuz...

arkadaşıma gelen tebliğde sanıklar hakkındaki hükümlerin açıklanması cmk 231 maddesine göre geri bırakılmış. bu karar ne demek. yani şuan arkadaşım cezasını çekmiyecekte eğer 5 yıl içersinde herhangi bir hüküm alırsa bu cezasıda eklenecek anlamı mı taşıyor. birde bu karar gereği para cezasınıda ödemiyecek midir.?

arkadaşıma gelen tebliğde sanıklar hakkındaki hükümlerin açıklanması cmk 231 maddesine göre geri bırakılmış. bu karar ne demek. yani şuan arkadaşım cezasını çekmiyecekte eğer 5 yıl içersinde herhangi bir hüküm alırsa bu cezasıda eklenecek anlamı mı taşıyor. birde bu karar gereği para cezasınıda ödemiyecek midir.?

Hüküm açıklanmaması demek; sanki hiç suç işlenmemiş sayılacak ve adli siciline işlenmeyecek.Kasten yeni bir suç işlemez veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranmaz ise açıklanması geriye bırakılan hüküm ortadan kaldırılır ve mahkemece davanın düşmesine karar verilir dolayısıyla sanık hiçbir yargılama geçirmemiş gibi addedilir

Yaw kendi işini takip edemeyip devletin askerine şahsi işlerini yaptıran ve bunun karşılığında kendini kanunlardan üstün görecek kadar salak olan ve bu yalaka askere kanunsuz izin veren pırasa sapı alay komutanı ne ceza aldı acaba...?

izini veren tamam vermiş iyilik olsun diye fakat işini doğru yapmamış şikayet konusu olunca tabi ki olay ben vermedim asker kendi çıkmış deyip kendini sözde haklayacak.izini tamam ben verdim dese hani bunun karar yazısı diyecek mahkeme o da yok suçlu olacak o yüzden ben izin vermedim diyecek. rütbeli rütbeliyi ezmez ilkesiyle izini veren sıyrılabilir fakat şikayet olduğundan belki mahkeme deki rütbeli yasal işlem yapabilir. yani olan 4 ğün erken çıkan askere mahkeme suç teşkilettiğini vermesse komutanı suçlu bulursa 4 ğün bulunduğu ilçelede 4 ğün askerlik yapar ha yok askeride suçlu bulursa önce birliğine ğider 4 ğün askerlik yapar sonrada verilen sucu çeker. artık tam ne olur bilmiyom .
cmk 231 maddesine de askeri içhizmet kanunları maddesine bak kardeş sanıyorum genelkurmayın sayfasında içhizmet kanunları ile bir yer olması gerek

Geri