Askeri Alanda Dünyanın En Güçlü Ülkeleri

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
Arkadaşlar nette bulduğum ilginç bi sitenin verilerini sizlerle paylaşıyorum.Site sıralamayı asker sayısı,kara,hava,deniz kuvvetleri,istatistikler,lojistik ve ekonomik duruma göre yapmaktadır.Bilgileri CIA (Central Ingelligence Agency) den almaktadır.

Nükleer silahlar sıralamada göz ardı edilmiştir.

dqndwy.jpg

ABD ile Türkiye'nin Karşılaştırması

a14lk.jpg

1o291k.jpg

KaynaK

CIA amerikancı olduğu için en başa kendilerini koymuşlar

iran 18. sırada olmasına rağmen amerikaya kafa tuttu amerika bir şey yapamadı adamlar şimdi gelecek yıllarda uzaya astronot gönderecek

CIA amerikancı olduğu için en başa kendilerini koymuşlar

iran 18. sırada olmasına rağmen amerikaya kafa tuttu amerika bir şey yapamadı adamlar şimdi gelecek yıllarda uzaya astronot gönderecek

kafa tuttu,tutabildi çünkü oranın başındakiler abd nin kulu köpeği değil birileri gibi.:thumbdown:

bu arada sıralamayı bildiğim kadarı ile cia yapmıyor.sıralamayı site yapıyor ama tabi cia in parmağı varmı bilemem.

japonya nında 9 sırada olması çok enterasan

İlk 3 Tartışmaya çok açık.
Sıralamada Nükleer silahı olan bazı ülkeler olmayanlardan geride.
Biraz sallama gibi geldi.

arkadaşlar sıralama yapılırken nükleer silahlar göz ardı edilmiş =)

abd'li askerler ancak uzaktan roket atarlar
u.s.a Irak'da kaybetti
bundan haberdarlar mi acaba!?

almanlar Afganistan'da hic bir halt yiyemediler

yani sunu demek istiyorum, bunLarin teknolojileri güclü fakat
askerleri zayif

TÜRK ASKERI

'DİKİLİ TAŞ OLMAYA RAZIYIM'
"Göreve hazır olduğunu" söyleyen Gazi Necati Yurt de şöyle konuştu:

“Tabur komutanım yaralıydı. Seslendim izin istedim, kaçan teröristlerin peşine gitmek istedim. Yanımdaki mevziye roket düşmüştü, muhtemelen içindeki arkadaşların hepsi şehit olmuştu. Kaçanları izlemekle yetinmek istemedim, komutanımdan izin istedim. Mevziye terk edip onların peşine gitmek istedim ama komutanım izin vermedi. Niye izin vermediğini anlıyorum ama yediremedim kendime.

Benim de dört günüm kaldı, gerekirse bir ömür daha burada görevimi yerine getirmeye hazırım. Arkadaşlarımın kanının döküldüğü, şehit olduğu o tepede dikili taş olmaya razıyım.”

eskisi gibi kara savaş yok adam senin asker sayına mı bakıyo evet herkes asker olmak istiyor ama durum burda cok farklı...teknolojiyle alakalı şeyler bunlar

Dünyanın en büyük askeri gücü kesinlikle Çin, askeri güç demek silah demek değildir, Çin gibi bir ülkenin sadece asker sayısı neredeyse bizim toplam nüfusumuz kadar. Amerika'nın askeri gücü falan yok, adamların lobisi güçlü. Bu listede Tr'nin 10. olması normal.

su an en saglam donanimli ve dünyanin 4 cü sirasinda Türkiye var
Karadenizde bile rusyaya sifir cektik su an en kuvvetli donanma Karadenizde türkiye
dünyada 4 cü sirada olmanin mutlulugunui yasiyoruz teknik alanda ve basarili donanimlari ile Türkiye cumhuriyeti devleti
asyadaki en güclü siralama yien bizim elimizde
yani anlayacaginiz etrafimizdaki tek kabadayi biziz bu durumda
onun icin komsular iyi geciniyor zaten
dedigim gibi Rusyabile karadenizde güc olmaktan cikti

Uyduruk bir siralama yapmislar.
israil ve iran ilk onun icerisindeler.

türkiyeyi siler atarlar haritadan. nükleer gücü arkasına alan kimse odur güçlü.
Ve tabiki paralı askerlerde o oranda gücünü gösterebilir. bizim türkiyenin durumu malum yaşı gelen askere gider. niteliksiz savaşır mayın patlar ölür. bu kadar yani. sayıca çok fazlayız ancak nitelik olarak sıfırız.

kardesim listeyi gecin su an dünyadaki 4 cü en iyi donanimli basarili ordu Türkiyenin asya bundan rahatsiz
aynen listeye bakmayin aciklamalar yapildi gecendede TV de
israil hele hele eskimis ucaklariyla iran hikaye hepside

:D rusiaya gondersınler benım askerlıgımı :D ah lanah yokmu su rus kızları takı :D gormek ıcın

kardesim listeyi gecin su an dünyadaki 4 cü en iyi donanimli basarili ordu Türkiyenin asya bundan rahatsiz
aynen listeye bakmayin aciklamalar yapildi gecendede TV de
israil hele hele eskimis ucaklariyla iran hikaye hepside

hergün tek bir mermi sıkamadan ölen 4 er 5 er şehit verdiğimizide unutmasak.
gücümüzün ne olduğu belli. bunu birtek paralı askerliğe geçişle profösyenel birlikler kurarak bordo berelilerin sayısını artırarak önleyebiliriz. Şu an için güçsüsüz.

hergün tek bir mermi sıkamadan ölen 4 er 5 er şehit verdiğimizide unutmasak.
gücümüzün ne olduğu belli. bunu birtek paralı askerliğe geçişle profösyenel birlikler kurarak bordo berelilerin sayısını artırarak önleyebiliriz. Şu an için güçsüsüz.

Kardeş tek bildikleri pusu kurmak mayın döşemek haince arkadan vurmak olan ve Köstebek gibi yerin altında yada mağara oyuklarında saklanan,
insan benzeri hayvanlarla savaşmaktayız.
Bu savaş Anarşitslere karşı ufak çapta gerilla savaşıdır
ve ateşe ateşle karşılık vermekten öteye gidemez.
Topyekün bir devlet ile savaşmaktan çok daha zordur bu savaş.
gerilla ile savaş Masum insanların yara almadan kurtulmaları amacını güder.
Fakat bölgedeki köylüler yada işbirlikçiler ne kadar masumdur?
Onuda Allah bilir.

geçsinler bu propogandaları..üstünlük sayıda olsaydı. şimdiki dünya coğrafyasının sınırları çok farklı olurdu.bırakın böyle avunsunlar avunsunlar..

japonya nın 9. sırada olmasına bende saşırdım demiştim ama daha yukarıda digil çok aşşalarda olması lazım bir arkadaşın dedigi gibi askeri ambargo var diger ülkeler gibi bir askeri yapıya tam sahip degil

Geri