Askere Giderken İhtiyaçlar...

Hattushil

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bir hafta sonra askere gideceğimden şimdiden gerçi erken midir geç midir bilemiyorum ama hazırlık yapmaya başladım. Askerliğimin acemilik devresini Ankara'da yapacağım.

Yanıma neler alıp almama konusunda pek kararsız kaldım, nette biraz araştırma yaptım bazıları ihtiyaçların hepsini al bazılarıda yanına kişisel malzemelerini al diğerlerini zaten TSK veriyor diyorlar. Bu konuda kararsız kaldım askere gitmiş ve gidecek olan tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum.

Bu arada benim çıkardığım ihtiyaç listesi aşağıdadır, bakıp görüşlerinizi ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

1. İlaçlar
2. Krem (Nivea Nemlendirici, Mantar, Ayak Bakımı)
3. El Yüz Havlusu,Banyo Havlusu
4. Sabun, Sabunluk, Şampuan, Diş Fırçası, Diş Macunu, Kolonya
5. Traş Bıcağı, Traş Köpüğü
6. Yara Bandı (Şeffaf ve Kan Önleyici), Nasır Bandı (Postal Vurmasına Karşı)
7. Silikon Tabanlık, Postal Vatkası, Ayak Pudrası
8. Çanta Kilidi, Postal Kilidi, Dolap Kilidi
9. Hijyenik Eşya Kutusu, Selpak, Islak Mendil
10. Temiz ve Kirli Eşya Torbası
11. Tırnak Makası, Küçük Makas, Dikiş Seti (Orta Boy), Çatal İğne
12. Banyo Terliği, Banyo Lifi
13. Elbise Askısı, Elbise Kılıfı, Elbise Fırçası
14. Bot Boyası (Kendinden Cilalı, Siyah), Bot Fırçası, Bot Bağı, Paça Lastiği
15. Çamaşır (Haki Renkli, Slip ve Boxer), Çorap, Termal Çorap (Dağcı Çorabı)
16. Boyun Askılı Cüzdan, Bloknot, Ajanda, Kalem, Asetat Kalemi
17. Telefon Kartı, Asker Kart
18. Kazak (Haki Renkli), Eldiven (Haki Renkli)
19. Eşortman, Pijama

valla herşeyi yazmışsın bence gitme :D
hayrlı teskereler....
birde yannış yere açmışsın konuyu :D

teşekkürler,
konuyu nereye açacağımı tam bilemediğim için buraya açtım. mod arkadaşlardan rica etsem uygun yere taşısalar. :)

esofman terlık camasır havlu dıs macunu bınları Zaten askerıye sana verecek cok fazla bısey goturme
ve
Acemı bırlıgıne bu kadar sey cok Usta bırlıgınde goturursun Bırlıgıe gırdıgın an cantanı depo ya koyacaklar ve bı daha Yemın torenınden 1 gun once goreceksın :durdurun

1. İlaçlar YASAK
2. Krem (Nivea Nemlendirici, Mantar, Ayak Bakımı) - GOTURME
3. El Yüz Havlusu,Banyo Havlusu - VERILECEK
4. Sabun, Sabunluk, Şampuan, Diş Fırçası, Diş Macunu, Kolonya - KOLONYA YASAK
5. Traş Bıcağı, Traş Köpüğü - TRAS SABUNU GOTUR :melek KOPUK GOTURME
6. Yara Bandı (Şeffaf ve Kan Önleyici), Nasır Bandı (Postal Vurmasına Karşı)
7. Silikon Tabanlık, Postal Vatkası, Ayak Pudrası
8. Çanta Kilidi, Postal Kilidi, Dolap Kilidi
9. Hijyenik Eşya Kutusu, Selpak, Islak Mendil
10. Temiz ve Kirli Eşya Torbası - VERILECEK
11. Tırnak Makası, Küçük Makas, Dikiş Seti (Orta Boy), Çatal İğne
12. Banyo Terliği, Banyo Lifi
13. Elbise Askısı, Elbise Kılıfı, Elbise Fırçası
14. Bot Boyası (Kendinden Cilalı, Siyah), Bot Fırçası, Bot Bağı, Paça Lastiği - BAG VE LASTIK VERILECEK
15. Çamaşır (Haki Renkli, Slip ve Boxer), Çorap, Termal Çorap (Dağcı Çorabı) CAMASIRLAR ASKERI YESIL OLSUN SLIP BOXER ACEMI YE GOTURME
16. Boyun Askılı Cüzdan, Bloknot, Ajanda, Kalem, Asetat Kalemi
17. Telefon Kartı, Asker Kart
18. Kazak (Haki Renkli), Eldiven (Haki Renkli)
19. Eşortman, Pijama VERILECEK

:hhmanD

+ konu yanlıs yerde

dalga gecmesene len 09.50, ilk mesajın oldugu ıcın acemılıgıne verıyoruzbıdaha olmasın, konuyu acan arkadas haklı gıdecegı yer hakkında bılgı ıstıyor ne guzel hem ayrıntılı guzel bı liste yapmıs ve paylasiyor paylasimci olmak rahmetin eserlerindendir...,

askere gıden arkadaslarda bılgı verırlerse sevınırız mp3 calar falan getırsek olurmukı, çok hırsızlık durumları oluyomuş duydugum kadarıyla??

birde şu Aralik 1-2-3 de Ankara Etimesgutta subaylık sınavı yapılacakmis ne soruyolar bilen varsa konusu falan nedir acaba yazabilirlermi çok tsk.

herşeyi orada vericekler paradan başka bişey almasanda olur üzerinede eski elbiselerini al depoda her an herşey olabilir hayırlı teskereler.

herşeyi orada vericekler paradan başka bişey almasanda olur üzerinede eski elbiselerini al depoda her an herşey olabilir hayırlı teskereler.

evet haklısın, sivilleri depoya teslim ediyormuşsun ve çıkana kadarda alamıyormuşsun. tabiii bu durum içinde yer değiştirme olayıda olur.
dediğin gibi en iyisi yeni kıyafetlerle gitmemek. :)

birde şunu merak ediyorum giden arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim ;
konuştuğum yada nette araştırma yaptığım kadarıyla nakit parada fazla bulundurma çalınır diyorlar. bunun için kışla içnde bankamatik varmı.? yada varsa hangileri var ve kullandırıyorlar mı.?

Pudra ve para kesesini almayı da unutma. Her akşam ayaklarını yıkadıktan sonra pudralamayı sakın unutma. Yoksa Allah korusun mantar olur ayakların. Allah'a emanet ol, hayırlı teskereler.

Pudra ve para kesesini almayı da unutma. Her akşam ayaklarını yıkadıktan sonra pudralamayı sakın unutma. Yoksa Allah korusun mantar olur ayakların. Allah'a emanet ol, hayırlı teskereler.

evet saol, onuda ekledim listeye
birde şu ayak rahatlatıcı maskelerinden götürsem kullanma fırsatım olur mu.?

bir arkadaş sormuştu ;

Yasak Olanlar
1.Cep telefonu
2.Fotoğraf makinası ve her türlü elektronik cihaz (özellikle radyo).
3.İçinde uyuşturucu madde olan ilaçlar.
4.Askeriye tarafından sakıncalı olarak listelenmiş kitaplar

sen oraya güneşlenmeye felan mı gidiyon :) bu kadar büyütmeye gerek yok bence gerçi bende daha 18 yaşındayım ben neden konuşuyorsam :D:D

Pudrada lazım olucak dostm :D onu unutmussun

birde şunu belirteyim gidecek arkadaşlara,

emniyet ve güvenlik talimatlarına uymayan kişiler hakkında "KENDİNİ ASKERE ELVERİŞSİZ HALE GETİRMEK" suçundan mahkemeye veriyorlarmış.

arkadaşım yanına çok olmamak kaydıyla para al bir kaç tane de iç çamaşırı al başka birşey almana gerek yok gecelikten tut spor kıyafete kadar orası veriyor zaten belki banyo havlusu da olabilir hayırlı teskereler sana

Geri