Asker Cinnet Geçirdi: 3 Şehit

hectorxl

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
fft1_mf316496.Jpeg

Cinnet geçiren er mevzideki arkadaşlarını şehit etti

TUNCELİ'de cinnet geçiren komando er Sedat Saka, mevzide nöbet tuttuğu iki asker arkadaşını şehit ettikten sonra intihar etti.

Tunceli 4.Komando Tugayı Albay Suat Karadağ kışlasında vatani görevini yapan Tokat nüfusuna kayıtlı piyade komando er Sedat Saka, dün gece saat 01.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı cinnet geçirdi. Üç arkadaşıyla tugayın dış güvenliğindeki mevzide nöbet tutan er Sedat Saka, elindeki uzun namlulu silahla nöbet arkadaşı Yahya Köklü(Ordu) ile Turan Yeter'i(Kahramanmaraş) kurşun yağmuruna tuttu. Komando erler Köklü ile Yeter mevzide şehit olurken, Sedat Saka ise daha sonra aynı silahla başına tek el ateş ederek intihar etti.

SİLAH SESLERİ TUGAY'I HAREKETLENDİ

Tugayın dışındaki mevziden gece geç saatlerde silah sesleri gelmesi üzerine, PKK'nın baskını olabilir gerekçesiyle ilk anda Tugay içinde hareketli saatler yaşandı. Olay yerine gelen jandarma özel harekat timleri, olayın terör saldırısı olmadığını ancak üç erin şehit olduğunu bildirdi. Elazığ 8.Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yaşamını yitiren askerler Tunceli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Burada Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı ilk otopsilerinin ardından detaylı otopsilerinin yapılması için cenazeler askeri helikopterle Elazığ Askeri Hastanesine kaldırıldı.Cenazeler burda yapılacak detaylı otopsilerinin ardından memleketlerine gönderilecek.

Kaynak

söyleyecek söz bulamıyorum çok acı bir haber yalnız kendini vuran şehit olmaz.

O bölgede askerlik yapanların çoğunun psikolojik problemleri oluyor.

Aynen ben 2 olaya şahit oldum bir astsubay kendini vurdu bizim alt tertiplerden 2 asker mevzide nöbedeyken biri HK32 ile kendi kafasına sıkıyor fakat ölmüyor belki hala hapisdedir.

Allah yardım etsin çok zordur heleki ruhen zayıf olanlar için şimdi normal askerler komando olamıyor sanırsam doğuda

askerlik insanın en güzel çağını elinden alıyor ana baba hasreti bunlardan biri o insanlar cinnet geçirince sadece haber oluyor kimsenin destek olduğu yok...

sen söyle o zaman ınsan kac yasında askere gıtmeli bence sımdıkı uygulama yerınde...

ULan 10 Tane teröristi öLdürüp Şehit oLan oğLum oLsa üzüLmem vatan sağoLsun
derim ama bu ne acı bir öLümdür!!

ALLah aiLesine ve sevenLerine büyük sabır versin. . .

söyleye bi söz bulamıorm!

Kesin hain şerefsiz. Cinnet falan geçirdiği yok inanmayın bir insan siperde beraber savaştığı arkadaşını cinnet yüzünden vurmaz

askere alım we dağıtımları sırasında bence çocuklar (çocuk denilecek yaşta askere gidiyorlar) psikolojik testlerden geçirilmeli, gerçek hayatında bi ton sorunu olanda, ayyaşıda, keşide askere alınıyor we ellerine dolu silah weriliyor, dolayısıyla böyle olayların yaşanması çokta mantık dışı değil ..

zaten doğuda askerlik yapanların psikolojiside direk çöküyor, ne yaşadıklarını neler düşündüklerini bilemiyoruz, Allah ailelerine sabır wersin we tüm askerlerimizin yardımcısı olsun ..

Öyle ki bazı yerlerde muayeneleri görmelisiniz.. Geççç sistemi.
O yaşta eli kalemden başka bir şey tutmamış ana kuzuları 3 ay eğitim ile gönderilmekte dağlara taşlara yazık ya.

ne cinneti yaa.. kimbilir o askerlerle arasında neler geçti de böyle bir olayın yaşanmasına vesile oldu.. gerisi zaten kılıfına uydurmak.. yok cinnet geçirmiş falan da filan

Geri