İηvictus
Banned
- Katılım
- 2 Haz 2007
- Mesajlar
- 3,529
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Asitli içecekler kemikleri eritiyor
Asitli içecek tüketimine bağlı olarak insanlarda kemik yoğunluğu ölçülerinin düştüğü, bunun da osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırdığı belirtildi.
Asitli içecekler kemikleri eritiyor
Çukurova Rotary Kulübü’nün haftalık toplantısına katılan ve üyelere 'Osteoporoz ve Korunma’ konulu konferans veren ÇukurovaÜniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunay Sarpel osteoporozun kemik gücünün azalması sonucunda kırık riskinin çoğaldığı iskelet sistemi hastalığı olduğunu söyledi.
Hastalığın sinsice ilerlediğini ve son aşamasında kendini gösterdiğini anlatan Prof. Dr. Sarpel, bireylerin dikkatli olmasını ve düzenli doktor kontrolünden geçmesini istedi.
Asitli içecekler tüketmenin kemik yoğunluğu ölçümlerini düşürdüğü için osteoporoza yakalanma riskini arttırdığını vurgulayan Prof. Dr. Sarpel, kalsiyum ve D vitamini eksikliği, fiziksel hareketlerin kısıtlı olması, uzun süre yatak istirahati, aşırı sigara ve alkol kullanımı, bilinçsiz diyetin de kemik erimesine neden olduğunu belirtti.
Hastalığın kalsiyum, D vitamini takviyesi, egzersiz ve ilaçla tedavi edildiğini anlatan Prof. Dr. Sarpel şöyle konuştu:“Hastalığa yakalanma riskini azaltmak için protein, kalsiyum ve D vitamini açısından zengin olan besinlerle düzenli beslenmek gerekiyor. Asitli içecekler, aşırı sigara ve alkol tüketiminden de uzak durulmalı.
Menopoza giren kadınlarda da kemik erimesi riski oldukça yüksek. Erişkin bir insanın kalsiyum gereksinimi günde bin miligramken, menopoz sonrası bu rakam bin 500 miligrama çıkıyor. Erken menopoza giren kadınlar da normal kadınlara göre daha fazla risk taşıyor.”
Milliyet
Asitli içecek tüketimine bağlı olarak insanlarda kemik yoğunluğu ölçülerinin düştüğü, bunun da osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırdığı belirtildi.

Asitli içecekler kemikleri eritiyor
Çukurova Rotary Kulübü’nün haftalık toplantısına katılan ve üyelere 'Osteoporoz ve Korunma’ konulu konferans veren ÇukurovaÜniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunay Sarpel osteoporozun kemik gücünün azalması sonucunda kırık riskinin çoğaldığı iskelet sistemi hastalığı olduğunu söyledi.
Hastalığın sinsice ilerlediğini ve son aşamasında kendini gösterdiğini anlatan Prof. Dr. Sarpel, bireylerin dikkatli olmasını ve düzenli doktor kontrolünden geçmesini istedi.
Asitli içecekler tüketmenin kemik yoğunluğu ölçümlerini düşürdüğü için osteoporoza yakalanma riskini arttırdığını vurgulayan Prof. Dr. Sarpel, kalsiyum ve D vitamini eksikliği, fiziksel hareketlerin kısıtlı olması, uzun süre yatak istirahati, aşırı sigara ve alkol kullanımı, bilinçsiz diyetin de kemik erimesine neden olduğunu belirtti.
Hastalığın kalsiyum, D vitamini takviyesi, egzersiz ve ilaçla tedavi edildiğini anlatan Prof. Dr. Sarpel şöyle konuştu:“Hastalığa yakalanma riskini azaltmak için protein, kalsiyum ve D vitamini açısından zengin olan besinlerle düzenli beslenmek gerekiyor. Asitli içecekler, aşırı sigara ve alkol tüketiminden de uzak durulmalı.
Menopoza giren kadınlarda da kemik erimesi riski oldukça yüksek. Erişkin bir insanın kalsiyum gereksinimi günde bin miligramken, menopoz sonrası bu rakam bin 500 miligrama çıkıyor. Erken menopoza giren kadınlar da normal kadınlara göre daha fazla risk taşıyor.”
Milliyet