Asıl onlar Apo'ya fiili af önermişti

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
300820100351371434538_2.jpg

Kılıçdaroğlu: Biz terörist affedilsin demedik. Bazı şeyleri açıkça konuşmanın zamanı geldi.

Biz terörist affedilsin demedik. Bazı şeyleri açıkça konuşmanın ve kamuoyuna hatırlatmanın zamanı geldi.

Kendisi ve bakanlarının imzası ile 18 Nisan 2006’da Öcalan’a fiilen af önerilmiş ve CHP’nin karşı çıkması ile terörle mücadele yasasında öngörülen bu değişiklik yapılamamıştı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin gündeme getirdiği genel af önerisine ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün Hürriyet’te yer alan, “Şehitlerin vebalini, kanının bedelini ödeme yetkisini ona kim veriyor? Buna sadece biz değil, Türkiye ayağa kalkar” yönündeki değerlendirmelerine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı:

6. maddede diyordu

- “Sayın Başbakan bizim gündeme getirdiğimiz genel af önerisini iyice incelemeden ‘Türkiye ayağa kalkar, karşı çıkar’ diye tepki göstermiş. Gündemlerinde affın olmadığını söylüyor ve bize ağır ithamda bulunuyor. O zaman bazı şeyleri açıkça konuşmanın ve kamuoyuna hatırlatmanın zamanı geldi. Kendisi ve bakanlarının imzası ile 18 Nisan 2006’da Öcalan’a fiilen af önerilmiş ve CHP’nin karşı çıkması ile terörle mücadele yasasında öngörülen bu değişiklik yapılamamıştı. O Terörle Mücadele Yasası tasarısının 6. maddesinde şöyle deniliyordu:

‘3713 sayılı kanunun 7. Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: Madde 7-1’inci maddede belirtilen amaçlara yönelik suç işlemek üzere, terör örgütü kuranlar, yönetenler, örgüte üye olanlar TCK’nın 314. maddesine göre cezalandırılır. Örgütün faaliyetini düzenleyen de örgütün yöneticisi olarak cezalandırılır. TCK’nın 221. maddesi (etkin pişmanlık) hükmü, bu madde açısından da uygulanır.’

Düzgün adamsan çık anlat

- Bize yönelik açıklamalarını keşke daha önce kanunlaştırmaya çalıştıkları bu girişimlerine bakarak söyleseydi. Terör örgütünü asıl affetmeye çalışanın kim olduğu burada görülüyor. Eğer Başbakan hep söylediği gibi düzgün adam ise sözünün eri ise Meclis’e bunu da getirdiklerini çıkıp anlatsın. Bununla Abdullah Öcalan’ı affetmeye çalışan ben miyim, o mu? Bu kanun değişikliği internet sitelerinde duruyor. Başbakan bir yandan Meclis’teki ağırlıklarına atfen de, bize adım attırmayacağını, su bile içirmeyeceğini söylüyor. Meclis onun çiftliği değil. Bu yetkiler onda değil. Tarihte Hitler bile böyle düşünmedi, konuşmadı.

Terörist affedilsin demedik

- 21. yüzyılın Türkiye’sinde ben ondan su bile istemem. Onun vereceği suya da zaten şüphe ile yaklaşırım. Ben hiçbir yerde bir toplumsal mutabakat sağlanmadan ve PKK’nın koşulsuz silah bırakması gerçekleşmeden bir genel af olacağını söylemedim. Hiçbir zaman çıkıp ben veya herhangi bir yöneticim ‘teröristler affedilsin’ demedik. AKP iki yüzlü politika güdüyor. Bugün ortaya koyduğumuz bu örnekle de somut gerçek bir kez daha ortaya çıktı. Kendileri PKK yöneticileri lider ve yöneticilerine af getirmek istemişler ve bunu da bir kanun teklifiyle Meclis’ten geçirmeye çalışmışlardır.

O teklifi kim hazırladı

- Bu kadar açık. Ama bunu yapamadılar, Parlamento’da görüşemediler. Bunu CHP olarak biz engelledik. Başbakan, ‘Bunu bilmiyorum, bu da nereden çıktı’ diyemez. Eğer derse o zaman neyin altına imza attığının farkında bile değil. Peki o zaman bu kanun teklifini kim hazırladı. Onun hesabını versin. Biz ülkenin birliğinden bütünlüğünden yanayız. Ben hayatımı bu vatan için feda etmeye hazırım. Ama AKP ise ülkeyi ayrıştırıyor. Kamplara ayırıyor. Gelinen noktanın sebebi Başbakan ve onun politikalarıdır. Hangi demokraside parlamentoyu kendi çiftliğin gibi görebilirsin. Bir de Anayasa değişikliği ve demokrasiyi getirdiklerinden bahsediyorlar. Hangi yüzle AB’ye girmekten bahsediyorsun.

AKP sorunların adresi

- Türban konusunda beni samimi bulmadığını söylüyor. Ne düşündüğü hiç de önemli değil. AKP, sorunların adresidir. Biz ise çözümün adresi olarak ülkenin sorunlarını samimiyetle çözeceğiz diyoruz. O nedenle beni samimi bulup bulmaması hiç önemli değil. Başbakan Erdoğan’ın, bizi samimiyet testinden geçirecek yetkisi yoktur. Terör örgütü kurucu ve yöneticilerini affetmek isteyen kimdir, diye şimdi son kez soruyorum. Bu affetmek istediği kişiler kimlerdir? Amacı nedir? Çıkıp şimdi çıkıp 70 milyonun huzurunda bunun yanıtını versin.”

Kaynak

Yok canım uydurmadır yalandır araştırmak lazım recep öyle yapmaz kendisi görüşmez kurumları görüşür falan da filan

akp nin elinde imkan olsa ilk yapacağı iş türkiyeyi eyaletlere bölüp parçalayıp bu apo denen şerefsizide oraya başkan yapar.sonra başbakan o "sayın öcalan" dediği pek sevdiği köpekle birlikde abd amcasının emirlerini birlikde omuz omuza ifa etmeye başlarlar artık

onların aftan anladığı terörist affetmek olduğunu için beyinlerinin öyle çalışması normal
akp öcalanı ha çıkardı ha çıkaracak muhabbetlerini dün gibi hatırlıyorum

O Planlar MHP ve CHP Koalisyonu için Yapılıyor aksi durumda AKP ye bu kadar saldırı olmaz PKK ve BDP ve Yahudi lobilerinden Yahudi basını Sürekli Denge için MHP CHP koalisyonunun Türkiye ile Normalleşmeyi getireceğini işleyip duruyor . Son Olarak Kılıçdaroğlunun Çıkışıda bu Plan içerisinde . Zaten Onu başa getirenler belli görev ve sorumlulukları verdiler aksi takdirde o koltuk ona verilemezdi . Kılıçdaroğlunun en iyi yaptığı iş U dönüşleri ve Çark edişleri bu Özelliği sayesinde belli şeylere vurgu yapıp sonra çark edip Tekrar Pozisyon alması sağlanıyor . CHP nin geçmişde PKK ile olan ilişkileri yaşı müsait olanlarca bilinir . Onların siyaseti öğrendiği yerde CHP , Meclisede ilk onların sayesinde girmişlerdir. CHP nin toz kondurtmadığı Sn. Sezer kaç tane PKK lıyı af etmişdir ve bunlardan kaçı tekrar çatışmalarda ele geçmiştir. Kaç polis ve asker Şehid etmiştir bi araştırın . Yani Kılıçdaroğlu Zihniyeti PKK ya sempati ile bakar adam zaten açıkdan diyor kaçtane PKK lıyı işe aldığını .Adam PKK ile haşır Neşirliği çok eskilere dayanıyor . Kısacası kimse Niyet okuyuculuğu Yapmasın birçokları kendini sorgulamadan başkasını sorgulama hakkını kendinde görüyor .

O zamanları hatırlarsanız , anayasal bir boşluk yapmak istediler hatta apo itinin çıkma ihtimalinden falan bahsedildi. Ortalık birbirine girdi resmen. Bunların üstünden zaman geçildi ya unutuldu hepsi. Gömlek falan değişti birşeyler oldu. Zamanında demokrasiyi araç olarak kullanacağını söyleyen adamdan daha ne beklenir ?

Vayyyyy kemal kılıçdaroğlu ve chpnin dili çözülmüş!

Tuncelide HAYIR DEYİN GENEL AFFIN ÖNÜ AÇILSIN diyenlerin şimdi tutup da ama felan da şöyle yapmıştı demeye hakları yoktur!

Siz zaten aylardır bas bas bağırımıyor muydunuz akp pkk ile işbirliği yapıyor vs. diye?

Bağırıyordunuz.

Ama doğuya gidince otobüsün üstünde GENEL AF diyen de siz oldunuz!

Bu ikiyüzlülüktür, bu utanmazlıktır.

aman efendim pkk yararlanamazmış apo yararlanamazmış.

Sıkıyordusa bunu o meydanda, tuncelide niyei bağırmadın?

Niye sadece HAYIR VERİN GENEL AFIN ÖNÜ AÇILSIN dedin?

Affedeceğin kişileri sgk'ya mı dolduracaksın?

pkk lıları sgk ya dolduran bunlar, kendinden başkasına yaşama hakkı tanımayan, bi cümleyle hain ilan edebilen bunlar. çıkmış hariçten gazel okuyor. bereketsiz soldan bu ülke ne hayır gördü. gelsin pkk lı chpliler başa da yine tüp kuyruğuna girelim. bu nankörlere demokrasi fazla geldi...

2003'teki 'Topluma Kazandırma Yasası', 2005'teki TCK 125. madde ve 2006'daki TMY 6. maddelerini bir inceleyin bakalım aydınlar :)

kim kime nasıl af istemiş,nasıl engellenmiş?
Yoketmek istediğiniz anayasa mahkemesinin kararları olmasa idi

ana muhalefette apo iti oturacakmış :)

vaaaaaaay benim makarna siyasetçilerim vay.

ayrıca;
22 Temmuz 2007 seçimlerinden önce düzenlediğiniz yasa ile affedip İmralı'dan çıkartmaya çalışırken suçüstü yakalanan ve o yasa maddesini soranlara "Bu maddeyi koymamız devlet sırrı açıklayamayız." diyen George Bush'tu sanırım :)

Geri