Artık Büyükler Düşünsün

admiral

New member
Reaction score
0

“Sivasspor geçen sezon kaldığı yerden devam eder. Hatta işler istediğimiz gibi giderse çok önlerde yerimizi alabiliriz...” Bu sözlerin sahibi Kırmızı-Beyazlılar’ın istikrarlı teknik patronu Rıza Çalımbay... Başarılı hocayla geçen yıl yine aynı yerde, Avusturya’nın Wörgl Kasabası’nda röportaj yapmıştık. Geçen sezon bu vakitler pek tadımız yoktu, her yer toz dumandı. Şimdi ise sadece futbolu konuştuk. Zaten Çalımbay da takımının geçen sezonki performansını değerlendirirken bu konuya değinmeden geçmedi: “Sezon başı önümüzü göremiyorduk. Ne olacağımız belli değildi. Herkes bir şeyler söylüyordu. Biz bu ortamda hazırlandık. O nedenle ilk 8 içinde olmamız büyük başarı bana göre.” Yiğidolar’ın başında 3’üncü sezonuna girecek olan Rıza Çalımbay’a her zaman olduğu gibi sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Söz başarılı teknik adamda...

Geçen sezon daha iyi olamaz mıydınız?

Doğrusu olabilirdik. İlk 4 şansımız çok yüksekti. Hatalarımızın haricinde bizi de bırakmadılar açıkçası.
Öyle maçlar verdik ki inanılmaz. Tabii ki bunların içinde hakem hataları olduğu kadar bizim de bireysel hatalarımız vardı. Tüm analizleri yapmamıza rağmen basit savunma hatalarından çok maç kaybettik. Bu da bizi çok gol yiyen bir takım haline getirdi. Aslında çok gol atan bir takım olarak izleyenlere zevk verdik, ama bu kadar gol yeme sorunumuz olmamalıydı.

Peki bu sezon buna çare bulacak mısınız?

Tabii ki yeni sezonda çalışmalarımız, takım kurgumuz bunun üzerine olacak. Geçen sezon yaptığımız bütün bu tarz hataları kampta izlettiriyorum. Ayrıca transferlerle güçlendik ve o yöne de önlemler aldık. Kadromuzu buna göre yapılandırdık. Ancak bundan şu çıkartılmasın; Sivasspor yeni sezonda savunma ağırlıklı bir futbol oynayacak. Biz hücum yapabildiğimizi gösterdik, eksik olan yönümüzü tamamlayıp mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü Sivasspor kadrosu içeride-dışarıda 3 puana oynayan bir ekipti, öyle de devam edecek. Hele hele büyüklerle beraberliğe oynamak büyük hata. İstediğiniz kadar savunma yapın bir şekilde golü bulurlar ve kaybedersiniz. O nedenle kimle oynarsak oynayalım hedef kazanmak olacak.

Nasıl bir lig bizi bekliyor?

Ben çok güzel bir yarışın bizi beklediğini düşünüyorum. Çok iyi bir lig, kıran kırana maçlar olacak. İnşallah hep futbolu konuşacağız. Çünkü takımlar iyi transferler yaptı ve iyi hazırlanıyorlar. Kimsenin kimseden fazla farkı yok.

Kadronuzun durumu nedir?

Biz hemen hemen takımını koruyan en hazır ekiplerden biriyiz. Türkiye’deki kamp dönemimiz çok iyi geçti ve burada da hazırlık maçları yapıp lige istim üzerinde girmek istiyoruz. İlk 7 hafta zorlu bir fikstür gözüküyor. Eğer bunu lehimize çevirirsek, uzun maratonda çok iyi yerlere gelebiliriz. Çünkü takım bu yapıda. Her mevkinin alternatifi var ve kaliteli bir takımımız. Ancak hedeflenen başarılar için geçen seneden daha iyi bir kadro kurmalıyız. Hücuma iki oyuncu takviye etmeliyiz. Kaleci Nihat’ın sakatlığı da bizi üzdü. Kaleye de bir transfer yapmamız gerekir.

Yeni transferler için neler söyleyeceksiniz?

Atif’i Bulgaristan Ligi’nden aldık. Yeni sezonda isminden çok bahsedilecek. Forvet arkası bir oyuncu. Ayrıca Erhan, Doğa, Abdulkadir gibi önemli isimler de kadromuza katıldı. Şu an bir tek Eneramo’un yeri dolmuş değil. Bu konuda da başkanımız çok önemli bir ismi kadromuza katmak için büyük çaba sarfediyor.

Son sözünüz

Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsin ve inansın. Yine yakın geçmişte olduğu gibi onlara önemli başarılar tattırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Ekli dosyalar

• fft96mm1823558.jpg
    fft96mm1823558.jpg
    38.5 KB · Görüntüleme: 189
Geri