ArsenikLi Su ve SabunLa Odtü'yü Anca Yıkarsın =)

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'nin belirlediği kanun no:5216 ve kabul tarihi: 10.7.2004 olan Büyükşehir Belediyesinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

Büyükşehir belediyesinin imar denetim yetkisi

MADDE 11.- Büyükşehir belediyesi, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin imar uygulamalarını denetlemeye yetkilidir. Denetim yetkisi, konu ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi istemeyi, incelemeyi ve gerektiğinde bunların örneklerini almayı içerir. Bu amaçla istenecek her türlü bilgi ve belgeler en geç onbeş gün içinde verilir. İmar uygulamalarının denetiminde kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversiteler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından yararlanılabilir.

Denetim sonucunda belirlenen eksiklik ve aykırılıkların giderilmesi için ilgili belediyeye üç ayı geçmemek üzere süre verilir. Bu süre içinde eksiklik ve aykırılıklar giderilmediği takdirde, büyükşehir belediyesi eksiklik ve aykırılıkları gidermeye yetkilidir.

Büyükşehir belediyesi tarafından belirlenen ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar, gerekli işlem yapılmak üzere ilgili belediyeye bildirilir. Belirlenen imara aykırı uygulama, ilgili belediye tarafından üç ay içinde giderilmediği takdirde, büyükşehir belediyesi 3.5.1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 32 ve 42 nci maddelerinde belirtilen yetkilerini kullanma hakkını haizdir. Ancak 3194 sayılı Kanunun 42 nci madde kapsamındaki konulardan dolayı iki kez ceza verilemez.

Büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları

MADDE 7:

c) Kanunlarla büyükşehir belediyesine verilmiş görev ve hizmetlerin gerektirdiği proje, yapım, bakım ve onarım işleriyle ilgili her ölçekteki imar plânlarını, parselasyon plânlarını ve her türlü imar uygulamasını yapmak ve ruhsatlandırmak, 20.7.1966 tarihli ve 775 sayılı Gecekondu Kanununda belediyelere verilen yetkileri kullanmak.

http://www.ysk.gov.tr/ysk/docs/Kanunlar/5216.htm kaynak

goruldugu uzere melıh gokcek ın ustune sıcramaya gerek yok ben melıh gokcek taraftarı bı ınsan degılım..ama kuralların ne guzergahta ılerledıgını gostermek ıcın bu mesajı gonderıyorum...

yapılan ruhsatsız bınalarında gecekondudan bı farkının olmadıgı goz onunde bulundurulursa rektorun tek yapması gereken ruhsat alma yolundakı gırısımlerını hızlandırmasıdır..egerkı ruhsat varsa rektorun elınde bunu en kısa zamanda melıh gokcekın onune atması ve kamuoyunu bılgılendırmesı gerekmektedır..

Ülkemizde çok kanun işliyor ya .Ankara'daki tek ruhsatsız yapı Odtü ya. Tabi Odtü de alsın ruhsatı Türkiye'de böyle bir sorun kalmayacak o zaman. Doğu'dan göçle gelenleri biz evimizde misafir ediyoruz dimi ? Hiçbiri bir gecede evler yapmıyorlar ? Türkiye'de kaç kaçak yapı var ? Bir araştırın bakalım. Böyle Türkiye adına yararlı bir kurum gözüne batıyor sanırım Gökçek'in. Bir eğitimci olarak oldukça saçma buluyorum. Benim gözümde en kutsal yapılar okullardır. Söz konusu Fatih Koleji de olsa hiçbirinin yıkılmasından yana olamam. Buna vicdanım el vermez.

MeLih Gökçek'in eLi ODTÜ'nün kaçak binasına değiL, kaçak tarikat yurtLarına uzansın önce heLe bir..Cumhuriyetin güvencesi, aydınLığın kaLesi oLan üniversiteLerimize her zaman baskı var.Tabii Gazi,Sütçü İmam gibi rektörLeri beLden a$ağı dü$ünce sahibi oLan üniversiteLer dı$ında!
Rektör, imar pLanını açıkLamı$ kaçak oLmadığını söyLüyor ancak Gökçek haLa ısrarLı =)
Ama o ısrarıda kırarLar =)
Rektör Prof. Ural Akbulut “Gökçek’in gözü üniversite arazisinde. Gücü yetiyorsa ODTÜ’yü haritadan silsin” dedi. Gökçek geri adım attı “ODTÜ’yü yıkma gibi bir niyetim yok...”
Bu sözden sonra soruyorum size neden geri adın attı Sayın Gökçek ? Eğer hakLı oLsaydı sonuna kadar aramaz mıydı hakkını ?
Dediğim gibi üniversite binaLarını yıkana kadar tarikat yurtLarının kaçak iLkokuL taLebe evLerini yıksınLar önce bi!

Odtü'ye uzanıLırsa Yine 70 lerdeki gibi olaylar cıkar emin oL.. Odtü tek basına deiL İstanbuL da ki İzmirdeki Üni.Lerde destekçisi.. BunLarı hiç bi zaman unutma ;)

Gökçek ve devrim? yıllardır ankaradayım burda yaşıyorum ama burda seçim zamanı metro yapımLarı hızlandırmasından başka hiç bişi göremedim :D Ne devrimi yha :D

dostum dava açsın o zaman otü yü kurtarsın buna seyirci niye kalıyo herkes...birilerinin yanlış yapmasına göz yumarsan elbette bu ülke kaosa gider önemli olan kaos taraftarı olmamak ve bunu egellemek için herşeyi yapmak

adı üstünde bu üniversite yani eğitim kurumu ülkeyi ileriye götürecek geliştirecek bir yapı yani akp-politikasına ters hemen yıksınlarda rahatlasınlar
Ayrıca benim anlamadığım bir şey var Melih Gökçek kendi yaptıklarını kapatmak için niye sürekli yeni bir şeyler buluyor.Önce izmirin suyuna karıştı şimdi de ODTÜ...

gökçek dediyse yaapr bugüne kadar kafasına koyduğu her işi bitirdi kimseyi dinlemez yine yapacam dediyse yapacaktır kimse engel olamaz.

istenmiyosa zaten seçilmez demekki isteyenler varki başınıza geliyo boşuna işler bunlar eylem filan

Geri