Arnavutlar '50 Cent'le, Sırplar protestoda

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
cen.gif

Arnavutlar önceki akşam Priştine'deki 50 Cent konseriyle bağımsızlık için erken kutlama yaparken, Mitroviçalı Sırplar öfkelerini dile getirdi.

PİRİŞTİNE - Batı'nın desteğiyle Sırbistan'dan tek taraflı bağımsızlık ilanına hazırlanan Kosovalı Arnavutlar, önceki akşam ünlü ABD'li rapçi '50 Cent'in konseri eşliğinde erken kutlama yaparken, Sırp cephesinde Ortodoks büyük ağabey Rusya'ya yakarı vardı.
Kosova'nın sonuçsuz statü görüşmeleriyle ilgili raporu bugün görüşecek BM Güvenlik Konseyi, bölgenin bağımsızlığından yana Batı ile buna karşı çıkan Sırbistan'ı destekleyen Rusya arasında bölünmüş durumda. Hal böyleyken, iki tarafın hissiyatı önceki akşam eğlenceli bir konser ile bir protesto gösterisinde dile geldi. Avrupa turnesindeki 50 Cent, Priştine'deki stadyuma 25 bin Arnavut'u topladı. Arnavut gençler, 50 Cent'e hayranlıklarını dile getirip, bağımsızlıktan sonra pek çok ünlüyü görme arzularını aktardı. Elza Januzi adlı bir genç hissiyatını "Umarım onun gibi başka ünlülerin de gelip konser verdiğini görürüz. Bu muhteşem bir his" sözleriyle anlattı. Siyasi durumla ilgisiz görünen ve asıl adı Curtis Jackson olan 50 Cent ise konser öncesi "Kariyerimde hiç bir şovu kaçırmadım. Irak'ta askerler için söyledim. İsrail'e gittim. Beyrut'taydım ve ayrılmamdan bir hafta sonra bombalı saldırı oldu" dedi. Bölgenin kuzeyinde bölünmüş kent Mitroviça'nın Sırp kesiminde ise binlerce protestocu sokaklara dökülüp Arnavutların tek taraflı bağımsızlığını protesto etti. Sırplar, Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resimleri eşliğinde 'İmdat, Ruhlarımızı Kurtar', 'Kosova, Sırbistan'ın ruhu' pankartları taşıdı. Sırplar, 'Canımızı veririz Kosova'yı vermeyiz', 'Rusya bize yardımcı ol' sloganları attı.
(bbc, afp)

Geri