Arnavut Ciğeri

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Arnavut Ciğeri

/http://www.yasasinyemekyemek.net/category/sakatatlar/









Malzemeler

  • ½ kg. Dana Ciğeri
  • 2-3 Adet Patates
  • 5-6 Yemek Kaşığı Un
  • Tuz
Kızartmamız İçin

  • Sıvıyağ
Yapılışı

  • 2 Adet patatesi soyarak küp şeklinde kesiyoruz.

  • Dana ciğer güzelce yıkandıktan sonra, mutlaka zarının ve sinirlerinin temizlenmiş olması gerekmektedir.

  • Ateş üzerine koyduğumuz tavanın içerisine döktüğümüz sıvı yağ kızdıktan sonra önce patatesleri kızartıyoruz.

  • Temiz bir poşetin içerisine un, tuz ve ciğerleri koyarak iyice birbirine buluyoruz.

  • Patatesler kızardıktan sonra, ciğerin fazla ununu silkeleyerek kızgın yağın içine koyun. Arada karıştırın. Ciğerleri fazla kurutmadan kızarıncaya kadar 2-3 kere karıştırın. Tavadan alarak patateslerin üzerine koyarak servis yapabilirsiniz


alıntı
 

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Arnavut Ciğeri




Uzun bir aradan sonra tekrar tariflerimle sizlerleyim :) Çocuklarımın okula başlaması nedeniyle tariflere biraz ara vermek zorunda kaldım. Ama bundan sonra elimden geldiğince daha sık tarif eklemeye çalışacağım :)

Malzemeler:
- 1 kg. dana ciğeri
- 1 kg. patates
- kızartmak için sıvıyağ
- un ve tuz
- süslemek için soğan ve sumak

Yapılışı:

1. Patatesler küçük zar şeklinde doğranır.



2. Kızgın yağa atılarak kızartılır.



3. Ciğerin zarı çıkartılarak küçük doğranır ve unun içine alınır.



4. Fazla unu silkelenir ve kızgın yağa atılarak kızartılır.



5. Kağıt havlu üzerine alınan ciğerler kızartılan patateslerle karıştırılır.



NOT: Sumakla karıştırılan soğan ve pilav eşliğinde servis edilmesi önerilir.

Afiyet Olsun :)
 
Üst